Makkelijke appeltaart; snel en eenvoudig te maken
Wie snel nog iets lekkers op tafel wil zetten maar daarvoor niet veel tijd heeft of moeite wil doen, kan in een klein uurtje een overheerlijke appeltaart maken. In dit artikel lees je het recept voor een makkelijke appeltaart die snel en eenvoudig te bereiden is.
Ingrediënten
Dit heb je nodig:
- Zes appels
- 8 plakjes bladerdeeg (supermarkt)
- 50 gram suiker
- 75 gram boter (margarine)
- citroensap
- kaneel
Voor deze makkelijke taart heb je ongeveer zes middelgrote appels nodig. Kies een (zoet)zure appelsoort uit die na bereiding nog iets zoeter mag worden.
Appelsoorten als Goudreinetten, Elstar of Jonagold zijn prima voor deze appeltaart. Zelf kun je bij bereiding suiker toevoegen of weglaten om de appel zoeter of juist minder zoet te laten smaken. Voor de taartbodem heb je bladerdeeg nodig.
Bladerdeeg kun je in de supermarkt kopen en is te vinden in het vriesvak. Voor de citroensap kun je sap uit een citroen gebruiken, maar ook verkopen ze in de winkel citroensap in de bekende gele 'citroenverpakking'.
Citroensap zorgt ervoor dat de appels niet snel bruin worden en er daardoor mooi blijven uitzien. Daarnaast kan citroensap de taart net iets opfrissen qua smaak. Ook
kaneel is in de supermarkt te koop; deze zit in een potje met strooier.
Bereidingswijze
Zo maak je het:
Haal acht plakjes bladerdeeg uit de verpakking en les deze op een ondergrond (bijvoorbeeld een groot bord.) Laat ze ontdooien; dit duurt ongeveer 15 minuten. Ondertussen begin je met het
schillen van de appels. Schil een appel en snijd deze daarna in twee grote stukken. Verwijder het klokhuis en schil hele dunne plakjes van de appel. Besprenkel de appelplakjes met een klein beetje
citroensap. Verwarm nu de oven vast voor op
175 graden. Doe de margarine en de suiker samen in een pan en zet deze op het vuur. Laat het geheel opwarmen terwijl je in de pan roert. De boter en de suiker moeten smelten en goudgeel worden. Zorg ervoor dat je de boter en suiker niet te lang laat koken want dan kan het verbranden. Maak nu van de plakjes
bladerdeeg een taartbodem door deze in een vorm te leggen. Zet de plakjes bladerdeeg aan de zijkanten iets omhoog zodat de taart een mooie rand krijgt. Leg nu alle plakjes appel op een mooie manier in de vorm (op het bladerdeeg) en giet de boter en de suiker over de appelpartjes. Strooi een klein beetje
kaneel over de appels en zet maak de randen van de taart (bladerdeeg) naar wens. Zet de taart nu in de oven en laat deze 30 - 45 minuten gaar worden.
Variaties en tips
In plaats van dunne plakjes appel schillen kun je ook gewoon halve appels in de taartbodem leggen. Deze hebben wel iets langer nodig om gaar te worden. In plaats van gewone suiker kun je ook vanillesuiker gebruiken om de taart een iets andere smaak te geven. Als de taart klaar is kun je deze serveren met opgeklopte slagroom of bijvoorbeeld met een bolletje (vanille)ijs.