Tosti's, maar dan anders

De tosti kennen de meeste mensen als 2 witte boterhammen op elkaar, met kaas en/of ham ertussen en klaargemaakt in het tosti apparaat. Echter zijn er veel verschillende variaties. Niet alleen een lekkere afwisseling voor uzelf, maar de verschillende smaken zijn ook leuk voor een feestje. Ik heb er een aantal uitgeschreven waardoor er voor ieder wat wils tussen staat.

Pizza tosti

Deze tosti is te maken in een tosti-ijzer, koekenpan of in de oven. De producten die u op de witte boterham kunt leggen zijn:
  • plakjes jonge kaas
  • tomaten spread van remia of tomatenpuree uit een blikje
  • plakjes salami
De gehele tosti zal door de salami wat pittiger van smaak zijn. Hou er alleen rekening mee dat men van salami niet zo lekker uit de mond gaat ruiken.

Tosti hawai

Smeer de boterham in met een dunne laag pesto. Leg hier over heen de plakjes jonge kaas. Over de kaas of tussen de plakjes kaas plaatst u een plakje ham. Als laatst voegt u ananas toe. U kunt er voor kiezen om de ananas mee te bakken of daarna toe te voegen. Deze tosti kunt u het beste in de oven bereiden of in de koekenpan. Als u de ananas namelijk meebakt in een tosti-ijzer zal deze wellicht heel sompig worden.

Tosti appel/kaneel

Snij een appel in schijfjes, plaats deze op de boterham. Strooi er wat kaneel over heen en mocht u echt van zoet houden kunt u er een beetje suiker of vanillesuiker aan toevoegen. U leest het goed, bij deze tosti komt geen kaas kijken. Ook hierbij geldt dat de appel sompig kan worden in het tosti-ijzer.

Tosti voor als u tijd heeft

Bak eerst een kipfilet zodat deze al gaar is van binnen in verband met de salmonella. Smeer op de boterham paturain of kruidenboter, niet te dik anders wordt de boterham slap. Leg een plak jonge kaas op de besmeerde boterham en leg de kipfilet er over heen. Mocht u er van houden kunt u er wat rucola sla aan toe voegen. Dit is sla met een sterke smaak waar je van moet houden, maar wat hier wel goed bij past. U kunt er eventueel nog wat cashewnoten bij eten.

Luxe tosti

De luxe tosti kost iets meer dan de gemiddelde producten voor een normale tosti, maar is wel prima uit te delen in kleine stukjes bij feestdagen. Alhoewel de producten duurder zijn heeft u toch weinig nodig voor de luxe tosti. U Besmeert een bruine boterham met roomkaas, hier over heen legt u plakjes gerookte zalm. Bak de boterham het liefst in de oven zodat het broodje lekker knapperig wordt. Snij de boterham in stukjes, leg er een Hollandse garnaal op en prik er een satéprikker door voor het oppakken.

Vlam tosti

Deze tosti klinkt pittig, dat is deze ook maar u kunt natuurlijk altijd zelf de producten die u toevoegt aanpassen. Neem wat half om half gehakt en rul dit in de pan. Voeg hier een eetlepel sambal aan toe en peper en zout. Leg een plak jonge kaas op uw tosti (dit is ook lekker op een pitabroodje) en leg daar over heen de pittige gehakt. Maak de tosti klaar in de oven voor het beste resultaat. Als u er saus bij wilt is deze tosti goed te eten met curry of piri-piri saus.
© 2009 - 2024 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tosti maken, hoe maak je een tosti?Tosti maken, hoe maak je een tosti?Een tosti maken is niet moeilijk. De basisingrediënten voor een tosti zijn brood (meestal witbrood) kaas en ham. Je kunt…
Vier heerlijke tosti'sHeeft u ook weleens zin in een lekker maar niet te moeilijke of uitgebreide hap. Dan zijn tosti's een heerlijke manier o…
Tosti's en afvallen, is een tosti gezond of ongezond?Tosti's en afvallen, is een tosti gezond of ongezond?Een tosti is een zeer populair broodgerecht in Nederland. Veel Nederlanders zouden het dan ook spijtig vinden, wanneer z…
Tosti: verrassende recepten voor een simpel gerechtTosti: verrassende recepten voor een simpel gerechtIedereen heeft hem wel eens gegeten, de tosti. Twee sneden brood met daartussen ham en kaas. Zalig als lunch of als tuss…

Makkelijke appeltaart; snel en eenvoudig te makenMakkelijke appeltaart; snel en eenvoudig te makenWie snel nog iets lekkers op tafel wil zetten maar daarvoor niet veel tijd heeft of moeite wil doen, kan in een klein uu…
10 keer ontbijtenHet ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag wordt vaak gezegd. Toch slaan veel mensen het ontbijt over omdat ze…
Bembi (500 artikelen)
Laatste update: 29-06-2015
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.