Gerechten uit Birma

Er zijn heel veel gerechten vanuit de hele wereld die u kunt maken. Een vergeten gebied is denk ik Birma. De gerechten uit Birma zijn uitzonderlijk en zeker een aanrader om eens voor familie te gaan maken. Zeker weten dat u zeer goede reacties krijgt van uw gasten.

Varkensvleessoep

  • 1 varkenspoot
  • 1 eetl. Chinese sojasaus
  • 2 grote uien
  • 5 knoflookteentjes
  • 4 eetl. gehakte bladselderij
  • zout en peper

Maak de varkenspoot schoon en hak hem in vieren. U kunt natuurlijk ook aan uw slager vragen dit voor u te doen. Wrijf de stukken varkenspoot in met sojasaus en leg ze in een pan met een liter water. Breng dit aan de kook en kook door tot het vlees gaar is. Schep regelmatig het schuim van de soep. Neem het vlees, zodra het zacht is, uit de pan, verwijder vel en botten en snijd het vlees in kleine stukjes. Terwijl het vlees gaar kookte, hebt u uien en knoflook fijngesneden. Voeg deze, nadat u het vlees uit de pan nam, bij de bouillon en laat die op een laag pitje doorkoken. Voeg de selderij en zout en peper naar smaak toe en schep, kort voor u de soep opdient, het vlees terug in de soep.

Pittige vissaus

  • 1 ui
  • olie
  • 2,5 dl vissaus
  • stukje sereh
  • 5 knoflookteentjes
  • 2 bosuien
  • halve theel. pimentpoeder

Fruit de gesnipperde ui heel even in de hete olie, voeg de vissaus toe en breng het geheel aan de kook. Roer alles goed door elkaar en neem dan de pan van het vuur. Voeg nu de knoflookteentjes, de uitjes en de sereh, alles heel fijn verdeeld, toe en roer het pimentpoeder er door. Zet het gerecht enige tijd koel weg en serveer deze saus koud.

Vleesballetjes

  • 400 g mager varkensvlees
  • 1 grote ui
  • 1 groene peper
  • zout, mespunt koenjit
  • 1 eetl. ketoembarblaadjes
  • bloem, frituurolie

Hak het vlees heel fijn en meng er de eveneens fijngehakte ui, de van de zaad ontdane en fijngesnipperde groene peper, zout, koenjit en de fijngeknipte ketoembarblaadjes door. Maak van het mengsel kleine balletjes, rol deze door de bloem en frituur ze in de goed hete olie mooi bruin. Dien de balletjes zo uit de pan op bij de rijst.
© 2009 - 2024 Ray14125, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Dressings met balsamico: drie heerlijke receptenDressings met balsamico: drie heerlijke receptenBalsamico-azijn is een heerlijke azijnsoort die de meeste mensen wel eens geproefd hebben. Als enige wordt deze azijnsoo…
Pikante gehaktballetjes en gehaktballetjes in tomatensausPikante gehaktballetjes en gehaktballetjes in tomatensausTwee maal gehaktballetjes voor aan de borreltafel, lekkere hapjes, of tapas zoals de Spanjaarden het noemen, heerlijk om…
Wat eten we vandaag: Kip curry of Kip Tikka?Wat eten we vandaag: Kip curry of Kip Tikka?Kip is heel lekker en heel veelzijdig en ik kook er graag mee. Deze recepten zijn gerechten die ik over de afgelopen jar…
Tapas hapjes met gehaktTapas hapjes met gehaktTapas word ook in Nederland steeds meer bekend. Hier vind je makkelijke recepten voor tapas met gehakt. Ook erg leuk en…

Soorten puddingenPuddingen, we kennen er allemaal wel een paar van onze ouders of grootouders, die overheerlijke crèmige nagerechten. En…
Halloween soep recepten en ideeënOp zoek naar soep recepten en ideeën voor Halloween? Wat dacht u ervan om uw soep een keer in een uitgeholde pompoen op…
Ray14125 (60 artikelen)
Gepubliceerd: 08-10-2009
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.