Zelfgemaakt ice tea met citroen en perzikken
Tijdens de warme zomermaanden zoeken we allerlei verfrissende drankjes. Het maken van je eigen ijsthee brengt een gezond antwoord in deze zoektocht. Hierbij enkele recepten voor het maken perziken- en citroenthee.
Perziken ijsthee
(voor 6 glazen)
Ingrediënten:
- 1 liter perzikensap
- 3 zakjes zwarte thee
- 6 glazen heet water
- 1 glas poedersuiker
- 1 limoen
- 1 perzik
- Ijs
Bereiding:
Giet het hete water over de theezakjes en laat deze vier minuten trekken. Verwijder de theezakjes en laat de thee op kamertemperatuur komen. Voeg het perzikensap toe. Voeg het poedersuiker en het sap van de uitgeperste limoen toe. Mix het geheel in een blender tot de suiker volledig opgelost is. Was de perzik en snijdt deze in schijfjes zonder ze te schillen. Plaats de perzik in de glazen en vul het glas met de thee.
Tip:
Je kan de perzik ook vervangen door een nectarine.
Citroenthee
(voor 8 glazen)
Ingrediënten:
- 1 theeglas poedersuiker
- 1 glas water
- 1 glas gehakte munt
- 4 zakjes zwarte thee
- 7 glazen heet water
- 1 citroen
- Ijs
Bereiding:
Giet het hete water over de theezakjes en laat deze vier minuten trekken. Verwijder de theezakjes en laat de thee op kamertemperatuur komen. Kook de suiker in een pannetje met water en laat het geheel afkoelen, nadat je één glas water hebt genomen. Voeg de munt toe in het glas kokende water en laat dit trekken gedurende twee minuten. Voeg het muntwater bij de siroop en plaats het geheel voor één uur in de frigo om af te koelen. Voeg de muntsiroop bij de zwarte thee. Snijdt de citroen in fijn schijfjes en voeg deze bij de thee. Doe ijs en muntblaadjes in het glas voor je het geheel serveert.
Tip:
Je kan de citroen ook vervangen door limoen.