Zelfgemaakte ice tea
Zelfgemaakte ijsthees zijn de beste manier om af te koelen bij hete zomerdagen. Zeker als we werken met natuurlijke producten zoals zwarte bes, munt, frambozen en aardbeien. Hierbij een aantal recepten om aan de slag te gaan en jezelf op een natuurlijke en gezonde manier te verfrissen.
Ijsthee met zwarte bes:
(voor 8 à 10 glazen)
Ingrediënten:
- 3 glazen zwarte bessen
- 1,5 glas poedersuiker
- 2 theelepels gehakte munt
- een snuifje bicarbonaat
- 6 glazen warm water
- 3 zakjes zwarte thee
- 3 glazen koud water
- ijs
Bereiding:
Pureer de zwarte bessen met de munt in een blender. Voeg het bicarbonaat toe en mix het geheel. Giet het heet water op de theezakjes en laat deze een viertal minuten trekken. Verwijder daarna de theezakjes. Voeg de lauwe thee bij de mix van zwarte bessen en munt in de blender en mix het geheel voor een tweetal minuten. Laat daarna het geheel een uur afkoelen in een koele kamer. Voeg daarna het koude water toe.
Tip:
Voor de versiering voeg je ijs toe en kan je een spies maken met zwarte bessen en munt
Gemixte fruitthee
(voor 4 glazen)
Ingrediënten:
- 3 theezakjes gemixt fruit (bv.aardbei-granaatappel)
- 3 glazen warm water
- 2 glazen koud water
- 2 theelepels poedersuiker
- 1 glas frambozen
- ½ glas blauwe bessen
- ½ glas zwarte bessen
- 4 aardbeien
- muntblaadjes
- ijs
Bereiding:
Giet het warme water over de theezakjes en laat het geheel gedurende vijf minuten afkoelen. Neem hierna de theezakjes eruit en laat het gedurende een dertigtal minuten op kamertemperatuur komen. Voeg water en suiker toe en mix het geheel. Vul de glazen met ijs en voeg de thee toe. Verdeel het fruit over de glazen.
Tip:
Bij het vullen van de glazen stop je best op een tweetal vingers van de rand. Werk af met een muntblaadje.