InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Gezonde toastjes op tafel

Gezonde toastjes op tafel

Gezonde toastjes op tafel Geen feestje of gezellige avond onderling gaat voorbij zonder een toastje op tafel. Toch kwakken de meeste mensen zonder pardon de meest vette troep op een toastje. Maar een lekker toastje hoeft niet vet of op andere manier een caloriebom te zijn. Enkele mogelijkheden. Begin altijd bij volkorentoast. De toast is net zo lekker, zo niet lekkerder, en gezonder. Daarnaast zijn er tal van mogelijkheden om de toast lekker te beleggen en kijk bij de producten of er een light variant is en of deze ook werkelijk iets toevoegt aan het woord ‘light’. Veel light varianten stellen niet voor of zijn met dusdanig veel kunstmatige troep volgestouwd dat je er weinig mee opschiet. Denk hierbij altijd aan de E-nummers op de verpakking. Probeer de E-nummers een beetje binnen de perken te houden.

Kaas

Kaas op toast doet het altijd goed, maar neem altijd 20+ of 30+ kaas, dat scheelt echt veel en qua smaak doen ze niets onder voor de volvette kazen.

Enkele combinatiemogelijkheden:
  • Filet american met wat strooikaas (40 cal.)
  • Hüttenkäse met wat (gekookte) kipsnippers (35 cal.)
  • Huttenkase met een gehalveerd sherrytomaat (30 cal.)
  • Smeerkaas met of zonder smaakje (30 cal.)
  • Slankie met of zonder smaakje (35 cal.)
  • Philadelphia light met of zonder smaakje, eventueel af te maken met een plakje komkommer of sherrytomaatje (35 cal.)

Kip

Als je de kip kookt en het vlees er af haalt en in kleine stukjes maakt is het prima te combineren.

Enkele combinatiemogelijkheden:
  • Stukjes kip met hüttenkäse (35 cal.)
  • Een mengsel van wat kleine stukjes kip met philadephia naturel(40 cal.)
  • Meng wat stukjes kip met wat magere yoghurt, room en wat basilicum (45 cal.)
  • Kip als broodbeleg, plak dubbel vouwen met een dunne plak zoetzure augurk er tussen (30 cal.)
  • Selderij op het toastje en daarna wat kipsnippers erover strooien

Rosbief

De rosbief kan een stukje gekocht worden en zelf gebraden in wat olie of koop kant en klare schijfjes bij de slager.

Enkele combinatiemogelijkheden:
  • Een mengsel van wat kleine stukjes rosbief met philadephia naturel of met basilicum(40 cal.)
  • Rosbief als broodbeleg, plak op toast leggen en doe er wat peper op en smeer wat grove mosterd over het plakje. Daarna alleen nog dubbelvouwen
  • Het toastje insmeren met wat dille mosterd en daarna plakje rosbief op toastje leggen(35 cal.)

Overig

Natuurlijk zijn er altijd nog de groenten en overige varianten, zoals;

  • Enkele plakjes komkommer op een toastje met wat aroma erover gestrooid (25 cal.)
  • Magere kruidenboter met plakje tomaat (35 cal.)
  • Selderij met wat groene paprika gesnipperd erover (30 cal.)

En zo zijn er nog veel meer varianten voor op een toastje zonder er grote caloriebommen van te maken.

Lees verder

© 2009 - 2019 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Caloriearme borrelhapjes, hapjes voor een gezond dieetCaloriearme borrelhapjes, hapjes voor een gezond dieetHet kan zo gezellig zijn. Op een mooie zomeravond gezellig in de tuin of in de winter bij de open haard, het drinken van…
Recepten borrelhapjesRecepten borrelhapjesBorrelhapjes kunnen heel complex zijn en veel tijd vergen om klaar te maken, maar ju kunt ook kijken wat je allemaal in…
Zelf gezonde borrelhapjes makenZelf gezonde borrelhapjes makenBorrelhapjes zijn van alle tijden. Namen de Eqyptenaren voor Christus fruit bij het drinken van wijn, de kasteelheren ha…
Gezonde hartige borrelhapjesGezonde hartige borrelhapjesWe willen allemaal iets te eten presenteren als we visite krijgen of er zelf een gezellige avond van willen maken. Maar…
Gezonde en lekkere borrelhapjesGezonde en lekkere borrelhapjesWe zijn meer dan ooit met gezondheid en voeding bezig. Op zich is daar niets mis mee, maar teveel wordt er nog gedacht i…

Reageer op het artikel "Gezonde toastjes op tafel"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Gepubliceerd: 16-08-2009
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Special: Magere maaltijden
Schrijf mee!