Barbeque ideeën
Het is weer barbeque tijd. De winkels liggen weer vol met allerlei gemakkelijke maar veel te dure barbeque pakketjes. Zelf maken is een stuk voordeliger en vaak ook nog lekkerder.
Tips
- Tip: Maakt u gebruik van houten satestokjes leg deze dan eerst even een half uurtje in een schaal met water. Hierdoor verbranden ze minder snel.
- Tip: Onderaan het satestokje is het het beste een stuk groente te plaatsen. Dit laatste stukje wordt namelijk meestel moeilijk gaar.
- Tip: Kook kippenpootjes en vleugeltjes eerst even gaar in de magnetron. Dit voorkomt rauwe kip.
- Tip: Een bak huzaren of rundvleessalade is makkelijk aan te kleden met cherrytomaatjes, zilveruitjes en augurk. Lekker met stokbrood.
Sjaslick
Ingrediënten
- Hamlappen / Kipfilet
- Uien
- Paprika
Bereiding
Snij de hamlappen of kipfilet in mooie dobbelsteenvormige stukken. Snij de ui in vieren en de paprika in grote stukken. Rijg eerst een stuk paprika dan een stuk vlees en dan een stuk ui. Dit omdat het eerste stukje vaak niet gaar wil worden. Varieer met diverse kleuren paprika.
Sate
Ingrediënten
- Hamlappen of kipfilet
- Knoflook
- Ui
- Ketjap manis
Bereiding
Ui en knoflook fijnsnijden en mengen met de ketjap. Het vlees in dobbelsteentjes snijden. Een paar uur in de marinade laten liggen en vervolgens rijgen aan een sateprikker.
Vis stokje
Ingrediënten
- Talapia filet
- Knoflook
- Ketjap
Bereiding
Filets in stukken snijden en even marineren in de ketjap met geperste knoflook. Vervolgens rijgen aan een sateprikker.
Vega stokjes
Ingrediënten
- Vegaburgers zonder vulling
- Paprika
- Ui
Bereiding
Vegaburgers in stukken snijden. Ui in vieren delen en de paprika in stukken snijden. Rijgen aan een sateprikker.
Hawai stick
Ingrediënten
- Kipfilet
- Ananas
- Blok ham
- Kaas
Bereiding
Kipfilet en ananas in blokjes snijden. Aan een sateprikker rijgen eerst ham dan kipfilet en eindigen met ananas. Vlak voordat het vlees klaar is een stukje aluminiumfolie onder het de spies doen op de barbeque en de kaas over de spies leggen. Serveren als de kaas is gesmolten.
Pastasalade met tonijn
Ingrediënten
- Sla
- Komkommer
- Tomaat
- Paprika
- Feta
- Blikje tonijn op water
- Penne of Farfalle
Bereiding
Penne of Farfalle koken volgens bereiingswijze. Komkommer schillen en in vieren delen. Vervolgens hier kleine stukjes van snijden. Tomaat en paprika in stukjes snijden. Sla mengen met de sla, komkommer en tomaat. Feta blokjes toevoegen. Vervolgens de pasta erbij en licht dressing toevoegen. Goed mengen en tot slot de tonijn toevoegen.
Kids fun
Ingrediënten
- Hamburger
- Knakworst
- Frikadel
Bereiding
Frikadel, hamburger en knakworst in stukjes snijden en om en om aan een satestokje rijgen.
Pindasaus
Ingrediënten
- Pindakaas
- Stroop
- Ketjap
- Peper en zout
Bereiding
Enkele eetlepels pindakaas met een bodempje water op een zacht vuur warm laten worden en goed mengen met een garde. Stroop en een scheutje ketjap toevoegen. Goed roeren en zachtjes laten koken. Peper en zout naar smaak toevoegen. Ook lekker met een gebakken gesnippert uitje.