InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Broccoli in het gerecht

Broccoli in het gerecht

Broccoli in het gerecht Broccoli is een van de oudste koolsoorten. Daarnaast is brocci lekker en gezond. Toch zijn er nog genoeg mensen die niet of nauwelijks broccoli eten, dit terwijl er meer dan voldoende mogelijkheden zijn om broccoli in de recepten te verwerken. Enkele voorbeelden waar ook naar smaak op gevarieerd kan worden.

Salade broccoli met paprika en tonijn

Ingrediënten

  • 150 gram broccoli
  • 100 gram uitgelekte tonijn op waterbasis
  • ½ rode paprika
  • enkele lente-uitjes
  • enkele sherry tomaatjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout en peper

Bereiding

Kook de broccoli stronkjes met een klein beetje zout en laat ze na het koken goed uitlekken.
Maak de ui en de paprika klein en halveer de sherry tomaatjes. Voeg nu alles bij elkaar en voeg nog wat peper en zout naar smaak toe. Schep het goed door en voeg als laatste de uitgelekte tonijn toe. Serveer met enkele stukjes volkoren stokbrood.

Diner broccoli met vis

Ingrediënten

  • 800 gram broccoli
  • 250 gram rivierkreeftjes (mag ook kleine garnalen zijn of stukjes krab)
  • 1,5 eetlepel limoensap
  • olijfolie
  • 2 dl droge witte wijn
  • peper en zout

Bereiding

Kook de broccoli in kleine stronken (niet te lang) en mix de rivierkreeftjes met het limoensap. Laat dit even staan, zodat het goed in kan trekken.
Doe nu de broccoli in een wok met wat olijfolie en roerbak deze voor enkele minuten. Voeg wat peper en zout naar smaak toe en giet de wijn erbij. Laat dit enkele minuten pruttelen en voeg als laatste de rivierkreeftjes met sap erbij. Mix het geheel goed en laat dit nog zon 2 minuten staan. Serveer desgewenst met een kruimige aardappel.

Soep broccoli met kaas

Ingrediënten

  • 250 gram broccoli
  • 4 dl halfvolle melk
  • 150 gram pittige kaas (eventueel pittige komijnekaas)
  • 1/2 eetlepel grove mosterd
  • 1 tablet bouillon (kruiden of naturel)
  • aroma

Bereiding

Maak van de broccoli kleine stronkjes en kook deze in de melk. Zon 7 tot 8 minuten en voeg het bouillontablet erbij. Maak nu een gladde massa van het geheel met de staafmixer of in de blender. De massa weer in de pan doen en op middenvuur de kaas laten smelten in de substantie. Voeg de mosterd al roerend toe en wat aroma naar smaak. Serveer met donkerbruin Italiaans brood.

Lees verder

© 2009 - 2019 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Gezonde recepten bereiden met broccolliGezonde recepten bereiden met broccolliBroccoli is een zeer gezonde en populaire groente en behoort tot de gezondste groenten. Van broccoli worden de nog geslo…
Lekker en gezond: BroccolisapLekker en gezond: BroccolisapDat broccoli een hele gezonde groente is, dat weten we inmiddels allemaal wel. Broccoli bevat ontzettend veel vitaminen…
Afvallen met broccoliAfvallen met broccoliKun je afvallen met broccoli? Broccoli is een hele gezonde groente en afvallen is dan ook niet heel moeilijk wanneer je…
Low budget recepten met visLow budget recepten met visWe willen allemaal bezuinigen, maar we willen ook gezond en gevarieerd eten. Het liefst willen we ons eten zo snel mogel…
Lekker en gezond eten, gemakkelijk te bereidenLekker en gezond eten, gemakkelijk te bereidenGezond eten is niet per definitie een bak met rauwkost of alleen fruit. Met wat aandacht kunnen er heerlijke gezonde en…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Broccoli in het gerecht"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Gepubliceerd: 07-03-2009
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Special: Gemakkelijke gerechten
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!