Heerlijke eenpansgerechten met kip
Soms is het druk en heb je geen zin in al die pannen op het aanrecht, of je wil meerdere maaltijden klaar maken. Wat dan handig is zijn de eenpansgerechten. Deze eenpansgerechten zijn tot stand gekomen door te proberen en te proeven.
Kipfilet met sperziebonen en wortel
Benodigdheden
- 300 gram kipfilet
- 1 bakje champignons
- 1 winterpeen
- 2 handjes sperziebonen
- 2 eetlepels zilveruitjes
- 1 bakje creme fraiche
- 1 blokje kippen bouillon
- 200 gram spekjes
- 3 aardappels
Bereiding
Snijd je kipfilet in stukjes en bak ondertussen de spekjes lekker bruin. Als de spekjes bruin zijn haalt u deze uit de pan en bakt u in het vet van de spekjes de kipfilet. Snijd ondertussen de wortel in dunne plakjes, de sperziebonen doormidden, de aardappel geschild in 6 stukjes en de champignons in plakjes. Als de kip gaar is haalt u deze uit de pan en wokt u langzaam alle groente en de zilveruitjes circa 4 minuten. Voeg hierna de creme fraiche toe. Als u alles goed door elkaar hebt geroerd kan de kip en de spekjes erbij. Blus dit alles af met 3 kopjes heet water en het boullion blokje. Laat dit circa 40 minuten zachtjes pruttelen.
Kip met tomaat
Benodigdheden
- 0,5 kg geschilde aardappels in blokjes
- 3 kleingesneden uien
- 200 gram gerookt spek in dobbelsteentjes
- 4 ontvelde tomaten (in parten gesneden)
- Sap van 1 sinaasappel
- 2 theelepels suiker
- 3 eetlepels picalilly
- 1 dl kippenbouillon
- 300 gram kipfilet
Bereiding
Bak eerst de spekjes bruin in een pan en voeg de uitjes hierbij. Haal dit uit de pan en bak de gesneden kipfilet. Voeg hierna alle ingrediënten toe en zorg dat er voldoende vocht op staat om het circa 40 minuten te laten stoven.
Kip met witlof
Benodigdheden
- 300 gram kipfilet
- 1 punt gorgonzola
- 6 stronken witlof
- 1 grote ui
- 1 bakje kleine champignons
- 1 bekertje creme fraiche
- olijfolie
Bereiding
Snijd de kipfilet in stukjes en strooi hier eventueel wat zout en peper over. Snijd de witlof in dunne ringen. Het ui snipperen en de champignons snijden. Bak de kip even aan in olijfolie. Haal hierna de kip weer uit de pan en bak de witlof en champignons met ui. Voeg hier de kipfilet weet aan toe en doe dan de creme fraiche en gorgonzola erbij. circa 30 minuten laten stoven.