Spitskool: een lekkere zomergroente

Warning: Undefined array key 3 in /data/sites/web/interatenl/subsites/infonu.nl/include/config.inc.php on line 362
Weetjes over spitskool
Spitskool heeft per 100 gram de volgende voedingswaarden:- Kcal: rauw 37, gekookt 16
- Vitamine C: rauw 36 mg, gekookt 8 mg
- IJzer: rauw 0,5 mg, gekookt 0,4 mg
- Vezel: rauw en gekookt 2,5 gram
In dit artikel vind je drie recepten voor spitskool:
Spitskool met kerrie en ham
- 4 personen
- 20 minuten
Ingredienten
- 1 spitskool
- 1 bakje hamblokjes
- 2 eetlepels kerriepoeder
- olie
Bereiding
[OLIST]Snijd de spitskool reepjes.
Verwarm de olie in een pan.
Voeg de spitskool in porties erbij en wacht tot het slinkt.
Als de spitskool geslonken is, voeg je de kerriepoeder toe.
Voeg de hamblokjes toe en verwarm het nog 2 minuten op zacht vuur.[/OLIST]
Dit smaakt lekker met gekookte aardappelen en een speklapje. Eet smakelijk!
Spitskool met room
- 4 personen
- 15 minuten
Ingredienten
- 1 spitskool
- 250 ml kookroom
Bereiding
[OLIST]Snijd de spitskool in reepjes.
Kook de spitskool in ruim kokend water in 10 minuten gaar. Voeg eventueel zout toe.
Giet de spitskool af en doe terug in de pan.
Voeg de room toe en laat zachtjes inkoken.[/OLIST]
Dit smaakt lekker met gekookte aardappelen en een stukje vlees. Eet smakelijk!
Spitskool met kokos en saté
- 4 personen
- 20 minuten
Ingredienten
- 1 spitskool
- 2 eetlepels oosterse roerbakolie
- 1 ui
- 200 ml kokosmelk
- 2 eetlepels indische wokmix
- 500 gram varkenssaté
Bereiding
[OLIST]Bereid de saté volgens de aanwijzingen op de verpakkingen.
Snipper de ui.
Verhit de olie in een pan en fruit de ui in 5 minuten aan.
Snijd de spitskool in reepjes en bak deze al omsceppend 3 minuten mee.
Schenk de kokosmelk erbij en schep de wokmix erdoor.
Stoof de groenten in ongeveer 7 minuten gaar.
Serveer de spitskool met de saté.[/OLIST]
Dit gerecht smaakt heerlijk met gekookte aardappelen. Eet smakelijk!