Heerlijke toetjes, lekker op elk moment van de dag

Heerlijke toetjes, lekker op elk moment van de dag Toetjes, altijd lekker, als tussendoortje, als ontbijt, of gewoon na je avondeten, toetjes horen er gewoon bij. Hier een aantal recepten van lekkere toetjes, makkelijk te bereiden, en natuurlijk ouderwets lekker.

Hangop

  • 4 liter karnemelk
  • 8 beschuitjes
  • bruine suiker
  • 1 deciliter melk of room

Neem een grote kookpan, en plaats daar een vergiet in. Leg een schone doek over de pan en vergiet en giet de karnemelk op de doek. De karnemelk zal zo gezeefd worden door de doek, waardoor het dikke gedeelte achterblijft op de doek. Dit dikke gedeelte in een schaal scheppen en daar de melk of room doorheen roeren. Schenk dit vervolgens over de beschuiten en strooi er daarna de bruine suiker overheen.

Rijstepap met krenten

  • 250 gram rijst
  • 3/4 liter water
  • 100 gram krenten of rozijnen
  • zout
  • boter
  • suiker

Eerst moet de rijst en krenten gewassen worden. Ondertussen breng je het water aan de kook, waarna de rijst en krenten toegevoegd moeten worden, voeg hieraan ook een beetje zout toe. Dan laat je alles gaar koken zonder te roeren, dit duurt ongeveer een half uur, waarna alles flink doorgeroerd moet worden. Verdeel alles over een aantal borden, voeg suiker naar smaak toe, en voor de afwerking een klontje boter in het midden.

Appelpap

  • 750 gram appelen, het liefst zure
  • 300 gram bloem
  • 2 liter karnemelk
  • bruine suiker

Schil de appels en haal de klokhuizen eruit, en maak er dan appelmoes van. De karnemelk met de bloem mengen totdat het een papje is en giet dit dan bij de appelmoes, ondertussen goed roerend. Laat het geheel even goed doorkoken. Voeg na het opdienen suiker naar smaak toe.

Haagse bluf

  • 250 gram suiker
  • 2 deciliter bessensap
  • 2 eiwitten
  • lange vingers

Meng de suiker, het bessensap en de eiwitten in een schaal en klop dit net zolang totdat het stijf is, zo stijf dat de schaal op zn kop gehouden kan worden zonder dat het er weer uitloopt. Verdeel dit in schaaltjes en serveer het met lange vingers.

Smakelijk eten!
© 2009 - 2024 Mamasan, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Haagse Bluf, makkelijk en lekkerHaagse Bluf, makkelijk en lekkerWie aan Haagse Bluf denkt, denkt aan een nuffige arrogantie. En eigenlijk klopt dat ook wel, want dit toetje doet zich g…
Typisch Nederlands eten en de eetgewoontenTypisch Nederlands eten en de eetgewoontenAls Nederlander zelf zul je er niet zo snel over na denken, maar Nederland heeft echt typische Hollandse gerechten en ee…
Recept zoete toetjesRecept zoete toetjesToetjes doen het over het algemeen goed na een hoofdgerecht. Tenminste als het hoofdgerecht niet van dien aard was dat e…
Recepten Griekenland: aubergine, krenten en olijvenIn verouderd Nederland heette de aubergine naast melanzaan ook eierplant, want de oorspronkelijke aubergines waren eivor…

Vis op verschillende manieren, lekker en gezondVis op verschillende manieren, lekker en gezondIedereen weet dat vis supergezond is, eigenlijk veel beter dan vlees. Veel mensen eten 1x in de week vis en de rest vlee…
Spaanse keuken: Spaanse zomersaladesSpaanse keuken: Spaanse zomersaladesMakkelijke en snelle verfrissende salades uit Spanje. Heerlijk voor in de zomer, maar ook ideaal als voorgerecht. Een le…
Mamasan (20 artikelen)
Gepubliceerd: 15-04-2009
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.