Haagse Bluf, makkelijk en lekker

Haagse Bluf, makkelijk en lekker Wie aan Haagse Bluf denkt, denkt aan een nuffige arrogantie. En eigenlijk klopt dat ook wel, want dit toetje doet zich groter voor dan zij is. Blufpoker is het, oftewel een hoop poeha om niks. Probeer het eens met dit bluffende nagerecht. Je hebt er maar drie ingrediënten voor nodig. Makkelijk dus, en heel erg lekker...

De kip of het ei?

Haagse Bluf is een van de vele toetjes die je met eiwitten kunt maken. Ooit stilgestaan bij de kleur van eieren? Witte kippen leggen meestal witte eieren en bruine eieren hebben met name bruine 'legmoeders'. Toch zegt de kleur van een kip niet alles. Wat wel alles zegt is het oorlelletje van de kip. Rode oorlelletjes horen steevast bij bruine eieren. Kippen met witte oorlellen leggen witte eieren.

Voor dit toetje is het belangrijk dat je een schone, ontvette kom gebruikt. Wrijf even met een stukje citroen of met wat azijn langs de binnenkant en je weet zeker dat het goed is.

Benodigdheden

  • 2 dl bessensap
  • 150 gram suiker
  • 4 eiwitten

Bereiding

Splits de dooiers en de eiwitten. Doe het bessensap met de eiwitten en de suiker in een grote kom. Klop het mengsel met een garde tot het stijf is. Als je de kom kan omdraaien zonder dat het mengsel eruit valt, ben je klaar.

Lekker met...

Serveer de Haagse Bluf met lange vingers, yoghurt, vla of een lekkere fruitsalade.

Samen met de kinderen

Kinderen zijn gek op Haagse Bluf. Het is ook een leuk toetje om samen met de kinderen te maken. Laat ze bijvoorbeeld de eieren splitsen. Hier is een makkelijke manier. Breek een ei boven een kommetje en doe je hand eronder. Vang de dooier op en laat het eiwit tussen je vingers door in het kommetje lopen. Is de Bluf stijfgeklopt, hou de kom dan ondersteboven boven hun hoofd.
© 2007 - 2024 Kooitje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Heerlijke toetjes, lekker op elk moment van de dagHeerlijke toetjes, lekker op elk moment van de dagToetjes, altijd lekker, als tussendoortje, als ontbijt, of gewoon na je avondeten, toetjes horen er gewoon bij. Hier een…
Alles over het Mona-toetjeAlles over het Mona-toetjeMona is niet meer weg te denken uit de schappen van supermarkten. In 1970 introduceerde Mona het allereerste kant en kla…
Makkelijke toetjes; super snel en eenvoudig te makenMakkelijke toetjes; super snel en eenvoudig te makenEen lekker toetje maken kan een tijdrovende klus zijn. Bij bepaalde desserts zijn er allerlei ingewikkelde handelingen n…
De zoete verleiding van toetjesDe zoete verleiding van toetjesWeinig mensen kunnen de verleiding weerstaan van een toetje. Er zijn duizenden nagerechten. Iedere cultuur kent zijn eig…

Brunch, dessertsBrunch, dessertsWat is een mooiere afsluiting van een brunch dan een dessert? U leest hier een paar recepten van desserts, voor 8 person…
Tsebhi Dorho, kip in rode pepersaus uit EthiopiëEen traditioneel gerecht dat geleerd werd aan ieder jonge vrouw die het ouderlijk huis ging verlaten. Het was gewoon een…
Kooitje (17 artikelen)
Gepubliceerd: 09-11-2007
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.