Doe eens iets anders met kip
Ontdek de lekkerste kipvariaties die eenvoudig te bereiden zijn, maar vooral erg smakelijk! Gebakken, gerookt, bij pasta of met kaas... ontdek het hier.
Gevulde kipfilet met kaas
Neem 4 kipfilets (voor 4 personen) en bak ze in boter of olie goudbruin en daarna op laag vuur tot ze bijna gaar zijn. Snij als ze bijna gaar zijn de kipfilets vanaf boven in. Laat de snee van voor tot achter lopen om ruimte te kunnen creeëren voor de vulling. Stop er vervolgens brie of een zachte blauwe kaas in (of elke andere lekkere kaas die goed smelt) en wacht tot de kip helemaal gaar is en de kaas gesmolten. Eet smakelijk!
Pestokip met spek
Snijd kipfilets in 4-5 stukken of neem bijvoorbeeld kiphaasjes voor het juiste formaat. Smeer de filets in met een ruime hoeveelheid groene pesto en omwikkel ze vervolgens met plakken ontbijtspek. Verhit een pan zonder boter of olie en bak de kipfilets onder regelmatig keren gaar.
Zomerse pasta met gerookte kip
Benodigdheden voor 4 personen:
- 2 gerookte kipfilets
- 500g pasta
- 4 tomaten
- 1 blik mais
- 250g champignons
- 4 EL groene pesto
Kook de pasta gaar. Snij de kipfilets, de tomaten en de champignons in stukjes. Bak de champignons in wat boter of olie gaar. Giet de pasta af en voeg de kip, de champignons, de blokjes tomaat, de maïs en de pesto toe en roer goed door. Ook heerlijk met wat verse knoflook die even met de champignons is meegebakken. Kan ook prima lauwwarm gegeten worden. Perfect voor de warme zomeravond.
Kip-pesto schotel
Benodigdheden:
- 300g kipfilets
- 300g pasta
- 1 blik mais
- 250g champignons
- 5 tomaten
- potje groene pesto
- 1 zakje mozzarella
- 1 zakje geraspte kaas
Kook de pasta gaar en giet af. Snij de kipfilets en de champignons in stukjes. Bak de kip en de champignons in wat boter of olie gaar. Doe de kip, de maïs en de champignons in een ovenschaal en voeg rijkelijk pesto toe (naar smaak), goed omscheppen. Giet de pasta eroverheen. Snij de tomaten en de mozzarella in dunne plakjes en dek de ovenschaal af met om en om rijtjes tomaat en mozzarella. Bestrooi tenslotte met de geraspte kaas en zet de schaal 10min in een voorverwarmde over (220 graden), totdat de kaas gesmolten is. Eet smakelijk!
Veel kook- en eetplezier!