Doe eens iets anders met kip

Ontdek de lekkerste kipvariaties die eenvoudig te bereiden zijn, maar vooral erg smakelijk! Gebakken, gerookt, bij pasta of met kaas... ontdek het hier.

Gevulde kipfilet met kaas

Neem 4 kipfilets (voor 4 personen) en bak ze in boter of olie goudbruin en daarna op laag vuur tot ze bijna gaar zijn. Snij als ze bijna gaar zijn de kipfilets vanaf boven in. Laat de snee van voor tot achter lopen om ruimte te kunnen creeëren voor de vulling. Stop er vervolgens brie of een zachte blauwe kaas in (of elke andere lekkere kaas die goed smelt) en wacht tot de kip helemaal gaar is en de kaas gesmolten. Eet smakelijk!

Pestokip met spek

Snijd kipfilets in 4-5 stukken of neem bijvoorbeeld kiphaasjes voor het juiste formaat. Smeer de filets in met een ruime hoeveelheid groene pesto en omwikkel ze vervolgens met plakken ontbijtspek. Verhit een pan zonder boter of olie en bak de kipfilets onder regelmatig keren gaar.

Zomerse pasta met gerookte kip

Benodigdheden voor 4 personen:
  • 2 gerookte kipfilets
  • 500g pasta
  • 4 tomaten
  • 1 blik mais
  • 250g champignons
  • 4 EL groene pesto

Kook de pasta gaar. Snij de kipfilets, de tomaten en de champignons in stukjes. Bak de champignons in wat boter of olie gaar. Giet de pasta af en voeg de kip, de champignons, de blokjes tomaat, de maïs en de pesto toe en roer goed door. Ook heerlijk met wat verse knoflook die even met de champignons is meegebakken. Kan ook prima lauwwarm gegeten worden. Perfect voor de warme zomeravond.

Kip-pesto schotel

Benodigdheden:
  • 300g kipfilets
  • 300g pasta
  • 1 blik mais
  • 250g champignons
  • 5 tomaten
  • potje groene pesto
  • 1 zakje mozzarella
  • 1 zakje geraspte kaas

Kook de pasta gaar en giet af. Snij de kipfilets en de champignons in stukjes. Bak de kip en de champignons in wat boter of olie gaar. Doe de kip, de maïs en de champignons in een ovenschaal en voeg rijkelijk pesto toe (naar smaak), goed omscheppen. Giet de pasta eroverheen. Snij de tomaten en de mozzarella in dunne plakjes en dek de ovenschaal af met om en om rijtjes tomaat en mozzarella. Bestrooi tenslotte met de geraspte kaas en zet de schaal 10min in een voorverwarmde over (220 graden), totdat de kaas gesmolten is. Eet smakelijk!

Veel kook- en eetplezier!
© 2012 - 2024 Cantheon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Champignonroomsaus: recept, bereiding en ingrediëntenChampignonroomsaus: recept, bereiding en ingrediëntenDit artikel behandelt de bereiding van champignonroomsaus. Met enkele champignons, een ui, wat margarine en enkele ander…
Quinoa recepten: voedingswaarde, koken en recept met quinoaQuinoa recepten: voedingswaarde, koken en recept met quinoaQuinoa is tegenwoordig bijna overal te verkrijgen. Quinoa is populair. Hoe kun je lekker koken met quinoa en welke recep…
Het snelle snert receptSnert of ook wel erwtensoep genoemd, is een van de weinige traditionele gerechten in Nederland. Maar snert is wel heel e…
Twee snel-klaar pasta gerechten!Twee snel-klaar pasta gerechten!Zoek je een heerlijk spaghetti gerecht, dat snel te bereiden is? Probeer dit gerecht dan eens uit. Je hoeft er geen topk…

Peruaanse recepten in Nederland gemaaktPeruaanse recepten in Nederland gemaaktWie wel eens in Peru geweest is, weet dat de peruaanse gerechten divers zijn en ook de grote trots zijn van het land. Op…
Vier lekkere koffiereceptenVier lekkere koffiereceptenWe kunnen geen restaurant of lunchroom meer binnenlopen zonder bijzondere koffiesmaken op de kaart te zien staan. Je kun…
Cantheon (21 artikelen)
Gepubliceerd: 21-02-2012
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.