Tapas steeds populairder

Tapas worden steeds populairder en naast de restaurants zijn er in de winkels ook kant-en-klare Tapas pakketten te koop. Zelf alles bij elkaar schrapen en Tapa’s maken kan natuurlijk ook. Enkele voorbeelden en eenvoudig te maken.

Tonijn

Ingrediënten

  • 1 blikje tonijn op waterbasis
  • 2 rode uien
  • 1 groene paprika
  • 2 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • cayennepeper
  • 2 dl droge witte wijn
  • olijfolie
  • zout

Bereiding

De uien, paprika, tomaten en knoflook schoonmaken en kleinsnijden. Maak nu wat olijfolie warm en doen eerste de uien en paprika in de olijfolie, daarna de knoflook en tomaten even mee bakken. Daarna de cayenne peper en de witte wijn erbij doen. Laat dit zo’n 12 minuten op laag vuur staan. De tonijn kan een minuut of 2 voordat het mengsel klaar is toegevoegd worden (eerst goed uit laten lekken). Meng het goed en serveer het met stokbrood of donkerbruin brood.

Kaas

Ingrediënten

  • 2 ons geitenkaas
  • 4 sjalotjes
  • 6 eieren
  • scheutje olijfolie
  • scheutje melk
  • 2 kopjes bloem
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1,5 theelepel bakpoeder

Bereiding

Maak een mix van de bloem, paprikapoeder, bakpoeder, eigeel (eiwit apart houden), sjalotjes en kaas. Daarnaast de eiwitten stijfkloppen en langzaam door het mengsel doen.
Kneed van het mengsel kleine balletjes en laat ze 10 tot 12 minuten staan. Met wat olijfolie kunnen de balletjes binnen enkele minuten goudbruin gebakken zijn.


Aardappel

Ingrediënten

  • 3 grote aardappels
  • olijfolie
  • 1 rode ui
  • peterselie
  • 6 eieren
  • rood pepertje
  • zout

Bereiding

Snij de geschilde aardappelen in plakken en leg ze in de hapjespan met wat olijfolie. Op de plakjes vervolgens de klein gemaakte peper en wat zout naar smaak strooien. Laat het geheel 20 tot 25 minuten staan. De olie nu afgieten en in de tussentijd de eieren loskloppen en wat zout en peterselie toevoegen en mengen. Schenk het mengsel nu over de aardappelen en laat het 10 tot 12 minuten stollen. Snij er vervolgens partjes van in de gewenste vorm.
© 2009 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Alles over tapasAlles over tapasAlles over tapas, vind je hier. Tapas zijn kleine hapjes die gezamenlijk een complete maaltijd vormen of die gebruikt wo…
Tapas hapjes met spekTapas zijn heerlijke kleine hapjes die ook in Nederland steeds bekender worden. In dit artikel vind je recepten voor tap…
Aantal calorieën in tapasAantal calorieën in tapasDe van oorsprong Spaanse tapas worden tegenwoordig veel in Nederland gegeten. Bij het eten van tapas wordt er vaak de he…
Tapas snel en eenvoudigTapas snel en eenvoudigTapas zijn snel en eenvoudig te maken en kunnen warm en koud gegeten worden. Tapas komen uit Spanje en zijn kleine voorg…

Voorjaar en zomer ... de salades komen er weer aan!Voorjaar en zomer ... de salades komen er weer aan!In het voorjaar en de zomer zijn de frisse salades weer populair. Als het weer warmer wordt, hebben we behoefte aan lich…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 26-03-2009
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.