Pasta met spek(blokjes)
We kennen het allemaal wel. We hebben geen tijd en moeten snel wat op tafel toveren. Je kijkt in de koelkast en ziet dat je nog wat spek hebt. Lekker, maar daar maak je geen hele maaltijd van. Dan kijk je in de kast en ziet dat je ook nog wat pasta hebt staan. Dat wordt al wat beter, maar pasta en spek, smaakt dat wel? Ja, dat kan heel goed. In dit artikel zal ik 5 recepten geven met o.a. pasta en spek. Smakelijk eten alvast!
Recepten voor pasta met spek
Spaghetti met spinazie à la creme
- Personen: 4 personen
- Bereidingstijd: 15 minuten
Ingredienten
- 400 g spaghetti
- 400 g spinazie à la creme (diepvries)
- 300 g spekreepjes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 100 g geraspte kaas
- zout en peper
Bereiding
- Kook de spaghetti in water met zout beetgaar.
- Verwarm de spinazie in een steelpan.
- Pel en snipper de ui.
- Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui hierin aan.
- Pers de knoflookteentjes boven de pan uit.
- Voeg de spekreepjes toe en bak deze mee.
- Giet de spaghetti af en schep de spinazie en spekreepjes erdoor.
- Garneer met de geraspte kaas.
Eet smakelijk!
Tagliatelle met prei
- Personen: 4 personen
- Bereidingstijd: 20 minuten
Ingredienten
- 400 g tagliatelle
- 2 preien
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 125 g magere spekreepjes
- 125 ml room
- verse basilicum
- zout en peper
Bereiding
- Kook de tagliatelle in lichtgezouten water beetgaar.
- Snij de prei in ringen en was deze en laat goed uitlekken.
- Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de spekreepjes erin aan.
- Pers de knoflook boven de pan uit.
- Voeg de prei toe en bak deze even mee.
- Voeg de room toe en breng aan de kook.
- Laat de saus indikken.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Giet de tagliatelle af en serveer met de saus.
- Garneer met fijngesneden basilicum.
Eet smakelijk!
Spaghetti met doperwtjes
- Personen: 4 personen
- Bereidingstijd: 25 minuten
Ingredienten
- 400 g spaghetti
- 450 g doperwten (diepvries)
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 200 g magere spekblokjes
- 40 g pijnboompitten
- 2 eetlepels olijfolie
- verse basilicum
- 60 g geraspte parmezaanse kaas
- zout en peper
Bereiding
- Breng een pan met ruim water en wat zout aan de kook.
- Pel en snipper de ui en knoflook.
- Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui aan.
- Voeg na enkele minuten de knoflook toe en fruit beide goudgeel.
- Voeg de doperwtjes en een bodempje water aan de pan toe.
- Breng aan de kook en leg een deksel op de pan.
- Kook de doperwtjes gaar, neem de deksel van de pan en laat het vocht enigszins verdampen.
- Kook intussen de spaghetti beetgaar.
- Bak de spekblokjes in een andere pan uit.
- Laat ze even uitlekken op keukenpapier.
- Rooster de pijnboompitten.
- Scheur de basilicum in stukken.
- Giet de pasta af, laat kort uitlekken en voeg bij de doperwtjes.
- Schep dit door elkaar.
- Voeg de geraspte kaas, peper en de spekblokjes al roerend toe.
- Verdeel de pasta over de borden en garneer met de pijnboompitten en basilicum.
Dit gerecht smaakt lekker met en rosé uit Zuid-Afrika. Eet smakelijk!
Spaghetti met cherrytomaten en ontbijtspek
- Personen: 4 personen
- Bereidingstijd: 20 minuten
Ingredienten
- 400 g spaghetti
- 1 ui
- 200 g cherrytomaatjes
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 400 g ontbijtspek
- 3 eetlepels crème fraîche
- 50 g geraspte parmezaanse kaas
- 60g rucola
- peper en zout
Bereiding
- Kook de spaghetti in ruim water beetgaar.
- Snipper de ui fijn.
- Snij de tomaatjes in vieren.
- Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui erin aan.
- Voeg de tomaatjes toe en bak ze gaar.
- Bak ondertussen ook het spek in een droge pan krokant.
- Giet de spaghetti af en doe terug in de pan.
- Schep de crème fraîche met de parmezaanse kaas door de pasta en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de spaghetti over de borden en garneer met de tomaatjes, spek en de rucola.
Eet smakelijk!
Penne carbonara
- Personen: 4 personen
- Bereidingstijd: 20 minuten
Ingredienten
- 400 g penne
- 250 g spekblokjes
- 2 eidooiers
- 2 dl (houdbare) slagroom
- 100 g geraspte parmezaanse kaas
- gehakte peterselie
- peper en zout
Bereiding
- Kook de penne met zout in water beetgaar.
- Bak de spekblokjes op laag vuur uit.
- Roer de eidooiers los met de slagroom.
- Giet de penne.
- Meng direct de spekblokjes, het room-eimengsel, de geraspte kaas en de peterselie door de penne.
- Bestrooi met peper.
Eet smakelijk!