Recepten met asperges

Recepten met asperges Je vindt asperges lekker of helemaal niet, meestal zit er niets tussen. Maar als je een liefhebber van asperges bent, dan zijn er heerlijke recepten mee te maken. Ze zijn er niet altijd, maar als ze er zijn genieten ze gretig aftrek. Asperges met vis, vlees of kip of zelfs zonder.

Asperges met zalm

Ingrediënten

  • 2 kilo asperges
  • 400 gram gerookte zalm
  • 150 gram pittige kaas
  • scheutje citroensap
  • olijfolie
  • basilicum
  • azijn
  • peper en zout

Bereiding

Schil de asperges en kook ze gaar (ca. 25 tot 30 minuten) en gooi niet al het kookvocht weg.
Voeg de gesmolten kaas, basilicum, citroensap, olijfolie, zout, peper samen en doe er een scheutje van het kookvocht bij. Verwarm het mengsel goed. De zalm in de pan voorzichtig warm houden en voeg daarna de saus toe.
Serveer de asperges met de zalm en het sausje. Eventueel met een kruimig aardappeltje serveren.

Asperges met ham en groene boter

Ingrediënten

  • 20 asperges
  • 10 plakken magere ham
  • 10 gram zout
  • waterkers
  • 50 gram boter

Bereiding

Kook de asperges tot ze beetgaar zijn (voeg een klein beetje zout toe) en maak tegelijkertijd een sausje van gesmolten boter en fijngehakte waterkers. Als de asperges klaar zijn een beetje boter smeren op de plaats waar de ham de asperges gaat omwikkelen. Draai dan de ham er omheen en zet het zonodig vast met een prikkertje.

Asperges met champignons

Ingrediënten

  • 600 gram asperges
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 50 gram kwark
  • olijfolie
  • room
  • dille
  • peper en zout
  • 2 eetlepels room
  • 2 eieren
  • 80 gram pittige kaas

Bereiding

Schil de asperges en kook ze beetgaar en tegelijkertijd de dille fijnhakken. Aan de dille de kwark met wat room toevoegen en daarna de eidooiers en de pittige kaas geraspt erbij.
De champignons kunnen nu gewassen worden en het onderkantje verwijderen. Verdeel ze in 4 stukjes en fruit ze in wat olijfolie. Voeg voor de smaak wat peper en zout toe.
Ovenschaal: Als de asperges klaar zijn kunnen de champignons erbij gelegd worden en daarna het sausje er voorzichtig overheen gieten. Zet het geheel een kwartier of wat op 200 graden in de oven. Wil je toch iets van vlees of vis erbij met wat kip is het prima te combineren.
© 2009 - 2021 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Asperges schillen en kokenAsperges schillen en kokenDe asperge is een eeuwenoude en een heerlijke groente. Ze kent een lange geschiedenis en door de jaren heen is de smaak…
Asperges: alles over aspergesAsperges: alles over aspergesAsperges zijn volgens veel mensen de lekkerste groenten die er zijn. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de bijzondere…
Superfood aspergeSuperfood aspergeAsperges kennen we in alle soorten en maten, met als bekendste de witte asperge. In het voorjaar genieten de meeste Nede…
Asperges: bereiding en eigenschappen van het witte goudAsperges: bereiding en eigenschappen van het witte goudAsperges. Veel mensen zijn er gek op en kijken reikhalzend uit naar het aspergeseizoen. Het aspergeseizoen is echter vri…

Muffins, redders in noodMuffins, redders in noodMuffins. Je hebt ze in allerlei soorten en maten. En het is een heel simpel recept, het muffin recept. Je hebt er geen d…
Gezonde snacks: zalmkroketten en kreeftkrokettenGezonde snacks: zalmkroketten en kreeftkrokettenIn de snackbar is een patatje met daarnaast een kroket erg lekker. Meestal kun je in een snackbar aardappelkroketten, ru…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 22-03-2009
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Schrijf mee!