Recepten met pistachenoten
Pistachenoten, je vindt ze lekker of niet. Meestal zit er niets tussen als het om pistachenoten gaat. Naast pistachenoten bij de borrel zijn pistachenoten ook in heerlik in verschillende gerechten. Enkele voorbeelden.
Pasta met pistachenoten
Ingrediënten
- 400 gram pasta
- 2 grote kipfilets
- 1 teentje knoflook
- peterselie
- peper en zout
- olijfolie
- 125 gram pistachenoten
Bereiding
Kook de pasta en snij tegelijkertijd de kipfilets in smalle lange stroken (ze moeten vooral dun genoeg zijn). Marineer de kipfiletstukken met een mengsel van olijfolie, peper en zout en een fijn geperst teentje knoflook. Laat het een half uur staan en wok daarna de stukken kipfilet.
Rooster de pistachenoten en voeg de pasta, kipfilet en pistachenoten samen. Als laatste wat vers gesneden peterselie toevoegen en meng het geheel goed. Eventueel voor de smaak nog wat peper en zout toevoegen.
Kipcocktail met pistachenoten
- 2 grote kipfilets
- 150 gram pittige kaas
- 2 eetlepels magere yoghurt
- bladsla
- notenolie
- 1/2 meloen
- limoensap
- bieslook
- peper en zout
- blokje bouillon
- olijfolie
- 150 gram pistachenoten
Bereiding
Kook de kipfilets in de bouillon, laat het afkoelen en maak er kleine reepjes van. Rooster tegelijkertijd de pistachenoten.
Maak daarna een mengsel van de sla, kleingemaakte meloen, in blokjes gesneden. Maak tevens een dressing van de yoghurt, limoensap en klein geknipte bieslook.
Voeg de kip toe aan het sla mengsel en giet voorzichtig de dressing er overheen. Serveren met donkerbruin brood of stukjes bruin stokbrood.
Eendpate met pistachenoten
Ingrediënten
- 700 gram eend
- 1 rode ui
- 4 eidooiers
- 150 cl slagroom
- 2 borrelglazen whisky
- 250 gram mager ontbijtspek
- peper en zout
- provinciaalse kruiden
- 200 gram pistachenoten
Bereiding
Snijd de eend in grote stukken en maak ze vervolgens klein in de blender. Tegelijkertijd de eidooiers en slagroom kloppen en de pistachenoten in kleine stukjes maken. Voeg nu de kruiden en peper en zout naar smaak bij het vlees en daarna de eidooiers en slagroom. Maak er geen goed mengsel van en voeg als laatste de pistachenoten toe.
Doe het ontbijtspek in een cakevorm en daarna het mengsel met wat aluminiumfolie op de bovenkant. In de oven van ca. 200 graden. Ruim 1,5 uur moet het mengsel in de oven blijven om het daarna af te laten koelen en minimaal 1 dag in de koeling op te laten stijven. Serveer met boontjes of broccoli en een kruimig aardappeltje.