Recepten met pistachenoten

Pistachenoten, je vindt ze lekker of niet. Meestal zit er niets tussen als het om pistachenoten gaat. Naast pistachenoten bij de borrel zijn pistachenoten ook in heerlik in verschillende gerechten. Enkele voorbeelden.

Pasta met pistachenoten

Ingrediënten

  • 400 gram pasta
  • 2 grote kipfilets
  • 1 teentje knoflook
  • peterselie
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 125 gram pistachenoten

Bereiding

Kook de pasta en snij tegelijkertijd de kipfilets in smalle lange stroken (ze moeten vooral dun genoeg zijn). Marineer de kipfiletstukken met een mengsel van olijfolie, peper en zout en een fijn geperst teentje knoflook. Laat het een half uur staan en wok daarna de stukken kipfilet.

Rooster de pistachenoten en voeg de pasta, kipfilet en pistachenoten samen. Als laatste wat vers gesneden peterselie toevoegen en meng het geheel goed. Eventueel voor de smaak nog wat peper en zout toevoegen.

Kipcocktail met pistachenoten

  • 2 grote kipfilets
  • 150 gram pittige kaas
  • 2 eetlepels magere yoghurt
  • bladsla
  • notenolie
  • 1/2 meloen
  • limoensap
  • bieslook
  • peper en zout
  • blokje bouillon
  • olijfolie
  • 150 gram pistachenoten

Bereiding

Kook de kipfilets in de bouillon, laat het afkoelen en maak er kleine reepjes van. Rooster tegelijkertijd de pistachenoten.
Maak daarna een mengsel van de sla, kleingemaakte meloen, in blokjes gesneden. Maak tevens een dressing van de yoghurt, limoensap en klein geknipte bieslook.

Voeg de kip toe aan het sla mengsel en giet voorzichtig de dressing er overheen. Serveren met donkerbruin brood of stukjes bruin stokbrood.

Eendpate met pistachenoten

Ingrediënten

  • 700 gram eend
  • 1 rode ui
  • 4 eidooiers
  • 150 cl slagroom
  • 2 borrelglazen whisky
  • 250 gram mager ontbijtspek
  • peper en zout
  • provinciaalse kruiden
  • 200 gram pistachenoten

Bereiding

Snijd de eend in grote stukken en maak ze vervolgens klein in de blender. Tegelijkertijd de eidooiers en slagroom kloppen en de pistachenoten in kleine stukjes maken. Voeg nu de kruiden en peper en zout naar smaak bij het vlees en daarna de eidooiers en slagroom. Maak er geen goed mengsel van en voeg als laatste de pistachenoten toe.

Doe het ontbijtspek in een cakevorm en daarna het mengsel met wat aluminiumfolie op de bovenkant. In de oven van ca. 200 graden. Ruim 1,5 uur moet het mengsel in de oven blijven om het daarna af te laten koelen en minimaal 1 dag in de koeling op te laten stijven. Serveer met boontjes of broccoli en een kruimig aardappeltje.
© 2009 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Drie lekkere wellnessdranken met pistacheDrie lekkere wellnessdranken met pistacheSmoothie’s en wellnessdranken zijn niet alleen lekker maar ook gezond. Pistachenoten hebben veel enkelvoudige en onverza…
Heerlijke noten en zuidvruchtenOrganiseer je een feestje, dan kun je met noten en zuidvruchten veel meer doen dan ze simpel te serveren in een bakje. N…
Zijn pistachenoten gezond?Zijn pistachenoten gezond?Zijn pistachenoten gezond? Lekker dat zeker, maar wat zit er eigenlijk in een pistachenoot? En is deze inhoud gezond of…
Pistachenoten: Voordelen voor de gezondheidPistachenoten: Voordelen voor de gezondheidPistachenoten zijn een soort boomnoot met tal van gezondheidsvoordelen. Pistachenoten zijn een uitstekende bron van eiwi…

Spaanse keuken: klassieke en beroemde paella, het recept!Een klassiek, traditioneel en wereldberoemd gerecht uit Spanje is zonder meer de Paella. Aan de oostkust (Valencia en om…
Warme borrelhapjes: saucijzenbroodjes en variantenDe saucijzenbroodjes als borrelhapje doen het altijd goed. Handig vooraf klaar te maken en met hooguit de magnetron of o…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 13-03-2009
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.