Zoete bagels: met aardbeien, ananas of kersen
Bagels kun je makkelijk besmeren met jam. Maar als je op zondagochtend eens lekker uitgebreid wilt ontbijten kun je je bagels ook beleggen met fruit. De cream cheese is meestal kruidig, maar je kunt het ook zoet maken door zoete ingrediënten toe te voegen. De chocoladeliefhebbers beleggen hun bagels meestal met chocolade pasta, maar het kan ook anders. Je kunt je bagels beleggen met chocolade én fruit. Deze drie recepten zijn heerlijk voor de zoetekauw.
Bagels met fruit
Bagels kun je heerlijk beleggen met allerlei soorten fruit. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van aardbei met chocoladepasta of hagelslag. pindakaas met banaan is ook een lekkere combinatie voor een bagel. Verder kun je gaan voor hartig en zoet door cream cheese op je bagel te smeren met vijgen en honing. Op deze manier sla je twee vliegen in één klap. Je eet een heerlijke bagel en bent ook gezond bezig doordat je fruit toevoegt aan je ontbijt of lunch. Als je iets meer tijd hebt zijn de volgende bagels heerlijk om te maken.
Aardbeien cream cheese
Ingrediënten:
- 8 ons zachte cream cheese blokken
- 1 eetlepel zure room
- 2 eetlepels suiker
- 2 eetlepels sinaasappel likeur
- ½ kop gesneden aardbeien
Bereiding:
Mix alle ingrediënten in een food processor, totdat alle ingrediënten goed met elkaar zijn vermengd. Doe het ongeveer een uur in de koelkast voordat je het serveert.
Aardbeien bagel
Ingrediënten:
- 1 bagel
- ¾ kop zoete cream cheese
- 4 gesneden aardbeien in kleine stukjes
- poedersuiker
Bereiding bagel:
Snijd de bagel in tweeën. Besmeer beide zijden van de bagel met de zoete cream cheese. Doe vervolgens de in kleine stukjes gesneden aardbeien erop. En tenslotte wat poedersuiker.
Ananas cream cheese
Ingrediënten:
- 6 ons zachte cream cheese blokken
- 1 eetlepel zure room
- 2 eetlepels suiker
- 1 eetlepel rum
- ½ kop gesneden ananas
- ¼ kop gesneden perzik
Bereiding:
Mix alle ingrediënten in een food processor, totdat alle ingrediënten goed met elkaar zijn vermengd. Doe het ongeveer een uur in de koelkast voordat je het serveert.
Ananasbagel
Ingrediënten:
- 1 bagel
- ¾ kop zoete cream cheese
- ¾ kop gesneden ananas
- ½ kop geraspte kokos
- honing
Bereiding bagel:
Snijd de bagel in tweeën. Besmeer beide zijden van de bagel met de zoete cream cheese. Doe vervolgens de stukjes ananas erop. Dan wat honing en tenslotte wat geraspte kokos.
Chocolade cream cheese
Ingrediënten:
- 8 ons zachte cream cheese blokken
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel rum
- ½ kop gesmolten bruine chocolade
- ½ kop gesmolten witte chocolade
- ¼ kop fijn gehakte chocolade
Bereiding:
Mix alle ingrediënten behalve de fijn gehakte chocolade in een food processor, totdat alle ingrediënten goed met elkaar zijn vermengd. Voeg daarna de fijngehakte chocolade toe en mix alles met een lepel. Doe het ongeveer een uur in de koelkast voordat je het serveert.
Kersenchocolade bagel
Ingrediënten:
- 1 bagel
- ¾ kop zoete cream cheese
- 1 kop kersen, ontpit
- ½ kop hagelslag
Bereiding bagel:
Snijd de bagel in tweeën. Besmeer beide zijden van de bagel met de zoete cream cheese. Doe vervolgens de kersen erop. Tenslotte strooi je er wat hagelslag op.