Zoete bagels: met aardbeien, ananas of kersen

Zoete bagels: met aardbeien, ananas of kersen Bagels kun je makkelijk besmeren met jam. Maar als je op zondagochtend eens lekker uitgebreid wilt ontbijten kun je je bagels ook beleggen met fruit. De cream cheese is meestal kruidig, maar je kunt het ook zoet maken door zoete ingrediënten toe te voegen. De chocoladeliefhebbers beleggen hun bagels meestal met chocolade pasta, maar het kan ook anders. Je kunt je bagels beleggen met chocolade én fruit. Deze drie recepten zijn heerlijk voor de zoetekauw.

Bagels met fruit

Bagels kun je heerlijk beleggen met allerlei soorten fruit. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van aardbei met chocoladepasta of hagelslag. pindakaas met banaan is ook een lekkere combinatie voor een bagel. Verder kun je gaan voor hartig en zoet door cream cheese op je bagel te smeren met vijgen en honing. Op deze manier sla je twee vliegen in één klap. Je eet een heerlijke bagel en bent ook gezond bezig doordat je fruit toevoegt aan je ontbijt of lunch. Als je iets meer tijd hebt zijn de volgende bagels heerlijk om te maken.

Aardbeien cream cheese

Ingrediënten:

  • 8 ons zachte cream cheese blokken
  • 1 eetlepel zure room
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels sinaasappel likeur
  • ½ kop gesneden aardbeien

Bereiding:

Mix alle ingrediënten in een food processor, totdat alle ingrediënten goed met elkaar zijn vermengd. Doe het ongeveer een uur in de koelkast voordat je het serveert.

Aardbeien bagel

Ingrediënten:

  • 1 bagel
  • ¾ kop zoete cream cheese
  • 4 gesneden aardbeien in kleine stukjes
  • poedersuiker

Bereiding bagel:

Snijd de bagel in tweeën. Besmeer beide zijden van de bagel met de zoete cream cheese. Doe vervolgens de in kleine stukjes gesneden aardbeien erop. En tenslotte wat poedersuiker.


Ananas cream cheese

Ingrediënten:

  • 6 ons zachte cream cheese blokken
  • 1 eetlepel zure room
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel rum
  • ½ kop gesneden ananas
  • ¼ kop gesneden perzik

Bereiding:

Mix alle ingrediënten in een food processor, totdat alle ingrediënten goed met elkaar zijn vermengd. Doe het ongeveer een uur in de koelkast voordat je het serveert.

Ananasbagel

Ingrediënten:

  • 1 bagel
  • ¾ kop zoete cream cheese
  • ¾ kop gesneden ananas
  • ½ kop geraspte kokos
  • honing

Bereiding bagel:

Snijd de bagel in tweeën. Besmeer beide zijden van de bagel met de zoete cream cheese. Doe vervolgens de stukjes ananas erop. Dan wat honing en tenslotte wat geraspte kokos.


Chocolade cream cheese

Ingrediënten:

  • 8 ons zachte cream cheese blokken
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel rum
  • ½ kop gesmolten bruine chocolade
  • ½ kop gesmolten witte chocolade
  • ¼ kop fijn gehakte chocolade

Bereiding:

Mix alle ingrediënten behalve de fijn gehakte chocolade in een food processor, totdat alle ingrediënten goed met elkaar zijn vermengd. Voeg daarna de fijngehakte chocolade toe en mix alles met een lepel. Doe het ongeveer een uur in de koelkast voordat je het serveert.

Kersenchocolade bagel

Ingrediënten:

  • 1 bagel
  • ¾ kop zoete cream cheese
  • 1 kop kersen, ontpit
  • ½ kop hagelslag

Bereiding bagel:

Snijd de bagel in tweeën. Besmeer beide zijden van de bagel met de zoete cream cheese. Doe vervolgens de kersen erop. Tenslotte strooi je er wat hagelslag op.
© 2009 - 2024 Isabella, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bagels, zoet of hartigBagels, zoet of hartigBagels vinden hun basis binnen de joodse keuken en zijn uitermate geschikt om te combineren met allerlei zoete en hartig…
Bagels: Hoe maak je heerlijke bagels?Bagels: Hoe maak je heerlijke bagels?Wil je eens geen brood, croissants of pannenkoeken eten als ontbijt? Probeer dan eens bagels! De bagel wordt vaak verwar…
Glutenvrije broodjeszaak: Bagels & BeansGlutenvrije broodjeszaak: Bagels & BeansBagels & Beans is een keten van broodjeszaken, te vinden in alle grotere steden in Nederland. Ze zijn goed bekend met co…
Ontbijten in BarcelonaOntbijten in BarcelonaBarcelona is een van de favoriete bestemmingen voor Nederlanders en Belgen, mede vanwege de vele bezienswaardigheden, de…

Broccoli in het gerechtBroccoli in het gerechtBroccoli is een van de oudste koolsoorten. Daarnaast is brocci lekker en gezond. Toch zijn er nog genoeg mensen die niet…
Thaise vegetarische gerechten: Tofu dip en gewokte groenteThaise vegetarische gerechten: Tofu dip en gewokte groenteDe Thaise keuken kent een variëteit aan vegetarische gerechten. Omdat de meeste Thai Boeddhist zijn en dit betekent dat…
Bronnen en referenties
Isabella (73 artikelen)
Laatste update: 27-08-2015
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.