Aardappelrecepten

Gebakken aardappels met spek
IngrediëntenZet de oven op 225 graden en begin met het schillen van de aardappelen en in plakjes snijden. Vervolgens de uien pellen en in ringetjes snijden. De aardappelen met uien op de ingevette bakplaat leggen en peper en zout naar smaak toevoegen. Als laatste de spekblokjes over de aardappelen en uien strooien en zo’n 50 minuten in de oven gaar laten worden.
Gevulde aardappelen
IngrediëntenDe 8 aardappelen goed wassen en met schil laten garen in de oven op zo’n 180 graden.
Vervolgens halveren en uithollen en de aardappelinhoud in een kom mengen met de kaas, tonijn, margarine en zout en peper naar smaak en terug in de aardappels scheppen.
Aardappelen tenslotte onder de grill zo’n 15 minuten plaatsen en garneren met wat peterselie.
Aardappeltjes met kalkoenblokjes
IngrediëntenBak de aardappeltjes in een beetje olijfolie, voeg er paprikapoeder naar smaak aan toe. Bak tegelijkertijd de kalkoen in een aparte pan. Voeg aan de kalkoen de lente-uitjes en paprika toe en roerbak dit zo’n 4 minuten. Daarna de bouillon en room toevoegen. Enkele minuten goed verwarmen en naar smaak peper en zout toevoegen. Strooi het mengsel tenslotte over de gebakken aardappeltjes.