Aardappelrecepten

AardappelreceptenSteeds meer variatie in ons eetpatroon geeft ook meteen aan dat we, vanwege de multiculturele samenleving en het internationale karakter wat in onze aard zit, gevonden hebben wat we zochten. Pasta en rijst hebben een deel van de dagelijkse aardappel verdrongen. Toch zijn er nog heerlijke aardappelgerechten. Hierbij enkele heerlijke aardappelrecepten.

Gebakken aardappels met spek

Ingrediënten
  • 800 gram kleine aardappelen
  • 250 gram spekblokjes (niet te klein maken)
  • 2 middelgrote rode uien
  • peper en zout
  • Bereiding
    Zet de oven op 225 graden en begin met het schillen van de aardappelen en in plakjes snijden. Vervolgens de uien pellen en in ringetjes snijden. De aardappelen met uien op de ingevette bakplaat leggen en peper en zout naar smaak toevoegen. Als laatste de spekblokjes over de aardappelen en uien strooien en zo’n 50 minuten in de oven gaar laten worden.

    Gevulde aardappelen

    Ingrediënten
  • 8 grote aardappelen (aardappelen moeten even groot zijn)
  • 150 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel margarine
  • 150 gram tonijn
  • peterselie
  • zout en peper
  • Bereiding
    De 8 aardappelen goed wassen en met schil laten garen in de oven op zo’n 180 graden.
    Vervolgens halveren en uithollen en de aardappelinhoud in een kom mengen met de kaas, tonijn, margarine en zout en peper naar smaak en terug in de aardappels scheppen.
    Aardappelen tenslotte onder de grill zo’n 15 minuten plaatsen en garneren met wat peterselie.

    Aardappeltjes met kalkoenblokjes

    Ingrediënten
  • 500 gram kleine aardappeltjes
  • 550 gram kalkoenblokjes
  • 1 dl bouillon (neutraal)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 5 lente-uitjes
  • 2 dl room
  • 1 rode paprika
  • paprikapoeder
  • peper en zout
  • Bereiding
    Bak de aardappeltjes in een beetje olijfolie, voeg er paprikapoeder naar smaak aan toe. Bak tegelijkertijd de kalkoen in een aparte pan. Voeg aan de kalkoen de lente-uitjes en paprika toe en roerbak dit zo’n 4 minuten. Daarna de bouillon en room toevoegen. Enkele minuten goed verwarmen en naar smaak peper en zout toevoegen. Strooi het mengsel tenslotte over de gebakken aardappeltjes.
    © 2008 - 2025 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Vanaf 2021 is InfoNu gestopt met het publiceren van nieuwe artikelen. Het bestaande artikelbestand blijft beschikbaar, maar wordt niet meer geactualiseerd.
    Reacties
    Tom, 02-06-2011
    Als ik aardappelen kook of bak in de oven, is het zo smaakloos, en heb de neiging er veel zout over te strooien, zijn er andere manieren om iets bij te voegen om het smaakvoller te maken? Moet niet ingewikkkeld worden, kun je er maggie aan toevoegen b.v.?Reactie infoteur, 03-06-2011
    Maggie kan, maar er zijn ook - afhankelijk van je smaak - wat middelen die het zout kunnen vervangen. Bijvoorbeeld een kruidenmix die ook voor soepen gebruikt wordt.