Borrelhapjes traditioneel of nieuw

Borrelhapjes traditioneel of nieuw Borrelhapjes horen er altijd bij, zijn het niet de traditionele toastjes dan toch wel een sushihapje, gevuld gerechtje of lepelhapjes. Een aantal voorbeelden waar zelf mee gevarieerd kan worden. Omdat niet iedere smaak hetzelfde is, is het goed om wat pittiger hapjes te combineren met wat neutralere hapjes. Mogelijkheden te over en kijk naar de eigen smaak waar je nog meer mee kunt varieren.

Lepelhapje

 • Maak een paling schoon, graad eruit halen en snij de paling in kleine stukjes. Een paling helemaal fijn maken en mengen met wat yogonaise en bieslook. Leg wat saus op de lepel met een klein stukje paling erop.
 • Leg een dotje kruidenkaas op de lepel, leg er een schijfje komkommer en een schijfje ei op maak het af met een half sherrytomaatje.
 • Leg een dun plakje komkommer op een lepel en zet met een spuitzak gevuld met filet american toefjes op de komkommer. Doe er wat verse gemalen peper overheen.
 • Maak een sausje van yogonaise, cocktailsaus op garnalenbasis, verse peper en wat kervel. Leg een dotje op de lepel en leg er daarna enkele garnalen op en een klein stukje groene paprika.
 • Pureer gekookte kip en meng het met een kruimelige aardappel en een beetje yogonaise. Leg wat op een lepel en leg er een plakje hardgekookt ei op en maak het af met wat strooiaroma.
 • Maak een mengsel van wat gepureerde kalfsleverworst met een scheutje witte port. Snipper er wat ui op en als het op de lepel ligt.
 • Maak een mengsel van gepureerde ansjovis, kappertjes en zwarte olijven. Doe het in een spuitzak en maak mooie bolletjes op een lepel.
 • Pureer wat licht gebakken tong en meng het met wat yogonaise, peper en zout en wat kervel. Leg een stukje tong op een lepel, dan wat van het mengsel en maak het af met een gehalveerd sherrytomaatje.

Toastje

 • Smeer wat kruidenkaas op een volkerentoastje, leg er een schijfje komkommer op en stuif er wat paprikapoeder overheen.
 • Maak makreel schoon en haal de graad eruit. Maak nu een papje van wat cocktailsaus met wat bieslook en wat peper. Leg dan wat makreel op een toastje en doe er een toefje van het papje overheen.
 • Smeer wat kruidenkaas op een schelptoastje en leg er afwisselend een rivierkreeftje op of een gehalveerd sherrytomaatje of wat stukjes ansjovis.
 • Leg wat haring op een toastje en maak een mengsel wat een beetje mierikswortel met wat yogonaise. Smeer een beetje op de haring en leg er een klein takje bieslook op.

Gevuld gerechtje

 • Snij het kopje van een tomaat uit en hol het uit. Maak een sausje van cocktailsaus, gesnipperde uit, een klein beetje van een fijn gemaakt pepertje, wat kervel en peper en zout naar smaak. Leg dan het kopje weer op het tomaatje.
 • Kook een aantal eieren hard en snij de kopjes eraf. Maak van de inhoud van het ei met wat yogonaise, tomatenketchup en peper en zout een mengsel en leg het dan weer terug in het uitgeholde ei. Leg daarna het kopje van het ei er weer op.
 • Neem wat plakjes komkommer en smeer op eden schijfje een beetje kruidenkaas, leg er weer een schijfje komkommer op en maak het af met een toefje tomatenketchup.
 • Snij middelgrote tomaten overdwars door en vul ze met een mengsel van fijngemaakte zeevruchten, yogonaise en bieslook.
© 2008 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gezonde toastjes, lekker en caloriearmGezonde toastjes, lekker en caloriearmJe bent op dieet, maar dat wil nog niet zeggen dat je niet kunt genieten van een wijntje met een borrelhapje. Sterker no…
Nieuwe gezonde borrelhapjesNieuwe gezonde borrelhapjesDe borrelhapjes blijven het goed doen in Nederland. In de winkels zie je met enige regelmaat niet verpakte of verse borr…
Borrelhapjes met patéKrijg je visite en wil je eens iets speciaals op tafel zetten? Maak dan een leuk, apart borrelhapje! Is weer eens iets a…
Gemakkelijke borrelhapjes: Rookvlees met roomkaas en wrapsBent u de standaard hapjes zoals een stukje kaas, worst en een komkommer helemaal zat en wilt u eens wat unieks op tafel…

Alcoholvrije cocktails: voor een receptieOp een receptie is het vaak moeilijk om een drankje zonder alcohol te pakken te krijgen. Eigenlijk vreemd, want hoeveel…
Borrelhapjes met visBorrelhapjes met visVis is gezond en vis is lekker en toch eten we het nog niet zoveel. Nog niet genoeg ingeburgerd? Hoe dan ook, vis legt h…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 26-10-2008
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.