Alcoholvrije cocktails: voor een receptie
Op een receptie is het vaak moeilijk om een drankje zonder alcohol te pakken te krijgen. Eigenlijk vreemd, want hoeveel mensen moeten er niet nog een eind naar huis rijden. Als u zelf een receptie moet verzorgen, zorg dan dat u naast alcoholische drankjes ook een kleurrijk vruchtensapje kunt aanbieden. Uw gasten zullen dit zeker appreciëren, want een drankje zonder alcohol is niet alleen lekker maar ook nog gezond.
Cocktails doen het momenteel heel erg goed en worden vaak ingezet als aperitief.
Citrusdrink
Voor 20 glazen
- 1 liter sinaasappelsap
- ½ liter pompelmoessap
- 1 liter ananassap
- 1 citroen
- 1 Pers de citroen uit
- vloeibare honing
Zo maakt u het
- Giet in een grote kom het sinaasappelsap, het pompelmoessap, het ananassap en het sap van 1 citroen
- Eventueel op smaak brengen met vloeibare honing
- Zet de kom koel weg.
- Serveer de citrusdrank in wijnglazen.
Cider cup
Voor 20 glazen
- 2 komkommers
- 3 liter appelsap
- Mineraalwater
Zo maakt u het
- Snij een dikke schil van de komkommers.
- Leg de schillen in een grote kom en giet daar 3 liter appelsap bij.
- Zet de kom ongeveer drie uur op een koele plaats.
- Zeef het sap boven een andere kom.
- Schenk ¾ sap in een hoog glas en vul aan met mineraalwater.
- Steek op de rand van elk glas een schijfje komkommer.
Gekruide bowl
Voor 4 glazen
- 4 dl sinaasappelsap
- 2 dl ananassap
- 2 citroenen
- 1 sinaasappel
- een snuifje nootmuskaat
- kruidnagel
- 1 eetlepel suiker
- 4 dl mineraalwater
- 100 gr vers fruit
Zo maakt u het
- Schil de citroenen
- Giet het sinaasappelsap, het ananassap en het mineraalwater in een kom en meng.
- Voeg de schil van de citroenen toe, de suiker en meng.
- Kruid af met een snuifje nootmuskaat , kruidnagel en goed mengen.
- Plaats de kom in de koelkast.
- Zeef het sap boven een kom en voeg het fruit toe.
- Opdienen in grote bowlglazen en de rand versieren met een schijfje sinaasappel.
Tomaat-lemon cocktail
Voor 4 glazen
- 7 dl tomatensap
- ½ tomaat
- 1citroen
- twee scheutjes Engelse saus
- peper en selderijzout
Zo maakt u het
- Was de tomaten en verwijder de schil.
- Ontpit de tomaten en snij ze in kleine blokjes.
- Pers de citroen uit
- Meng het tomatensap met de Engelse saus en het citroensap.
- Kruid af met peper en selderijzout.
- Verdeel de blokjes tomaat over de flute glazen en giet het sap over de blokjes.
- Fris opdienen.