InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Visrecepten, niet alledaags

Visrecepten, niet alledaags

Visrecepten, niet alledaags Vis is niet meer de vreemde eend in de bijt als het om de dagelijkse maaltijd gaat. Gelukkig maar, want vis is gezond, lekker en met van alles te combineren. Vis wordt dan ook op steeds nieuwe wijze klaargemaakt en houdt mensen enthousiast over deze voeding. Bijgaand enkele niet alledaagse recepten.

Pittige krab

Ingrediënten

  • 1,5 kilo krabpoten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • peterselie
  • olijfolie
  • zwarte peper

Bereiding

De krabpoten moeten gekraakt worden om zo de warmte beter toe te laten bij het krabvlees. Zet nu de koekenpan of hapjespan op het gas en bak de krabpoten in olijfolie (let op het spatten). Draai de poten regelmatig om en na zon 10 minuten kan de kleingemaakte knoflook en pepertje erbij. Schep alles goed door elkaar en voeg nog wat verse zwarte peper toe. Als laatste wat verse peterselie erover strooien. Goed te combineren met bijvoorbeeld een gebakken aardappeltje en wat verse broccoli of spinazie.

Kabeljauw

Ingrediënten

  • 500 gram kabeljauw
  • 500 gram aardappelen
  • 1 rode ui
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 tablet kruidenbouillon
  • 200 gram champignons
  • peterselie
  • boter
  • peper en zout

Bereiding

Kook de aardappelen in een beetje zout binnen 20 tot 25 minuten. Als de aardappelen afgegoten zijn kan er wat boter en peterselie doorheen. Maar met het tablet de kruidenbouillon aan (in ca. 2 dl water). Intussen kan er ook wat ui gefruit worden in een klein beetje boter. Als de ui gefruit is kan de bouillon erbij en wat tomatenpuree. Doe nu de klein gemaakte champignons erbij en leg de verse vis erbij. Nog wat peper en zout en laat het geheel zon 20 minuten stoven. Lekker eenpansgerecht wat met verschillende groenten gecombineerd kan worden. Of leg er stokbrood bij.

Gegrilde tong

Ingrediënten

  • 500 gram slibtong
  • Witte wijnazijn
  • Kappertjes
  • Olijfolie
  • Kruidenmix voor sla
  • peper en zout

Bereiding

De droge slibtong voorzien van peper en zout naar smaak en leg er een laagje olijfolie overheen. Grill de slibtong binnen zon 10 minuten en keer halverwege om een mooi egaal resultaat te krijgen.
Maak in de verhouding 4 staat tot 1 een mengsel van olijfolie en witte wijnazijn. Voeg al roerend de kruiden erbij. Maak de kappertjes klein en voeg deze ook rustig toe. Nog wat peper en zou nar smaak en het mengsel is gereed.
Zet de saus apart bij de vis, bak eventueel nog wat dunne aardappelschijfjes of Franse frietjes voor erbij.

Lees verder

© 2011 - 2019 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Meer Vet Verbranden met Gezonde VoedingMeer Vet Verbranden met Gezonde VoedingDoor gezonde voeding te gebruiken kun je gemakkelijk meer vet verbranden. Gezond eten is een kwestie van langzamerhand a…
Wat doet een gewichtsconsulent en hoe wordt je het?Wat doet een gewichtsconsulent en hoe wordt je het?Mensen met overgewicht zijn er in overvloed. Ook zijn er talloze dieëten en dieetboeken. Wat kan een gewichtsconsulent d…
Haaruitval door verkeerde voedingHaaruitval door verkeerde voedingEenzijdige of in één keer radicaal gaan diëten kunnen tot haaruitval leiden. Ook een niet evenwichtige voeding, bijvoorb…
Voedsel revolutie: Het Nieuwe EtenVoedsel revolutie: Het Nieuwe EtenIs het Nieuwe Eten een voedsel revolutie? Wat is gezond eten? Wat is gezonde voeding? Waar draait het om met het Nieuwe…
Het belang van gezonde voeding tijdens de bevruchtingHet belang van gezonde voeding tijdens de bevruchtingGezonde voeding is, voor iedereen belangrijk. Gezonde voeding helpt de weerstand verhogen en kans op lichamelijke ongema…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Gadini, Pixabay

Reageer op het artikel "Visrecepten, niet alledaags"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Gepubliceerd: 18-11-2011
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Special: Gemakkelijke gerechten
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!