Maaltijdsoepen, slank, snel en gemakkelijk klaar te maken!
Heerlijk eten en toch ook verstandig, snel en toch gemakkelijk? Ontdek met deze recepten hoe eenvoudig het kan zijn! Volledige maaltijdsoep, snel en gemakkelijk klaar te maken en de smaak is perfect!
Italiaanse maaltijdsoep
Dit is een recept voor 4 personen, per persoon 395 Kcal, in 15 minuten te bereiden.
Benodigdheden:
- 250 gram rundvleesreepjes
- 250 gram italiaanse roerbakgroenten
- 100 gram pasta
- 1 pot witte bonen á 360 gram uitgelekt
- 1 pot bruine bonen á 360 gram uitgelekt
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook, óf mespuntje knoflookpoeder
- 1 liter rundvleesbouillon eventueel van bouillontabletten,
- zout en peper naar smaak
- eventueel met garnering van verse grof-gesneden rucola-sla
Bereiding:
Zet water op om de pasta te koken (in ruim kokend water, volg de instructies op de verpakking). Zodra de pasta gereed is deze afgieten. Verhit de olie in de soeppan en bak hierin op hoog vuur de vleesreepjes goudbruin. Zodra de vleesreepjes goudbruin zijn moet het vuur lager gedraaid worden en moet de knoflook én de roerbakgroenten bij het vlees gevoegd worden, bak deze nog 3 á 4 minuten. Voeg de bouillon toe, vervolgens wachten tot het bijna kookt en dan de pasta toevoegen. Daarna de beide bonen soorten toevoegen, even weer laten verwarmen, maar niet meer koken. Breng op smaak met zout en peper. (Tip: een extra rundvleesbouiilonblokje doet soms wonderen) Serveer de soep in diepe borden of kommen, verdeel eventueel wat gesneden rucola erover, eet smakelijk!
Variatietips:
- In plaats van rundvleesreepjes kunt u ook blokjes van kipfilet gebruiken, varkensvlees kan ook, maar dit is minder caloriearm.
- De roerbakgroenten kunnen vervangen worden door hollandse soepgroenten, eventueel met toevoeging van stukjes gebakken paprika, gebakken ui en champignons.
- De pasta is er in vele soorten, kies liever niet de snelkook-varianten, dit levert vaak een slappe pasta op. Kies liever volkorenproducten, dit geeft een lekker "stevige beet" in de soep.
Noedelsoep met kip en champignons
Dit is een recept voor 4 personen, per persoon 350 Kcal en te bereiden in 15 minuten.
Benodigdheden:
- 300 gram kipfilet in reepjes gesneden
- 400 gram oosterse roerbakgroenten
- 150 gram champignons in stukken gesneden
- 2 centimeter gemberwortel geraspt óf mespuntje gemberpoeder
- 1 ui fijngesneden
- eventueel 1 fijngesneden half rood pepertje
- 2 liter groentebouillon
- 250 gram mihoen
- 3 eetlepels wokolie
- 3 eetlepels oestersaus
- 1 mespuntje knoflookpoeder
- 2 eetlepels fijngesneden koriander
- zout en peper naar smaak
Bereiding:
Verhit de bouillon. Vethit de olie in een andere soeppan en bak hierin op hoog vuur de kipfilet met knofookpoeder en de fijngesneden ui met eventueel het halve rode pepertje. Voeg na 2 minuten de groenten, champignons en gember toe, roer daarna de oestersaus erdoor. Schenk hier na de hete bouillon erover. Voeg de mihoen (noedels) toe en laat deze soep nog 4 minuten zachtjes koken. Voeg peper en zout nog naar smaak toe.
Vissoep met prei en tomaten
Dit is een recept voor 4 personen, per persoon 323 Kcal, in 30 minuten te bereiden.
Benodigdheden:
- 300 gram krielaardappelen in dikke plakken
- 200 gram tomatenblokjes uit blik
- 450 gram witvisfilet zoals zeeduivel, zeebaars, kabeljauw of schelvis
- 450 gram kleine pijlinktvis, schoongemaakt
- 200 gram rauwe gepelde garnalen
- 2 grote preien, het groene deel van het wit gesneden, beide in dunne plakjes gesneden
- 600 centiliter visbouillon (eventueel van tabletten)
- 150 centiliter fruitige witte wijn
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel korianderzaad
- 1 mespuntje chilipoeder
- 1 reepje sinaasappelschil
- 1 laurierblaadje
- een paar saffraandraadjes
- zout en peper naar smaak
- 2 eetlepels fijngesneden bladpeterselie voor garnering
Bereiding:
Verhit de olie in een soeppan en bak daarin de
groene stukken prei, het korianderzaad en het mespuntje chilipoeder ongeveer 5 minuten onder af en toe roeren. Voeg de aardappelen en tomaten toe, schenk de visbouillon en wijn erbij. Het laurierblaadje met sinaassappelschil en saffraandraadjes ook toevoegen. Alles aan de kook brengen, het vuur dan laag zetten, en pan
bijna geheel met deksel afsluiten. Ongeveer 15 minuten laten garen. Eventueel zout en peper naar smaak toevoegen. (Niet teveel)
Snijd de witvis in stukken van ongeveer 2 tot 2,5 centimeter. De inktvis in rechthoekige stukjes van 1,5 tot 2 centimeter bereiden en deze kruislings insnijden. Doe de witvis in de soep en kook deze 4 minuten, daarna de garnalen toevoegen, de inktvis en het witte deel van de prei erbij doen en dan in totaal nog 2 minuten koken onder af en toe roeren. Hierna onmiddelijk serveren, eventueel gegarneerd met de bladpeterselie, eet smakelijk!