Soep in 15 minuten: pindasoep en kerriesoep

Twee snel te bereiden smakelijke soepen met eenvoudige ingrediënten. Zowel de kerriesoep als de pindasoep zijn binnen 15 minuten klaar. De kerriesoep kunt u meteen op tafel zetten, maar de pindasoep dient een dag van te voren gemaakt te worden, want hij is pas echt lekker als hij een nachtje overgestaan heeft zodat de smaken goed op elkaar kunnen intrekken.

Pindasoep

Ingrediënten voor vier personen

  • 2 dunne preien in smalle ringetjes
  • 1 liter kippenbouillon (vers of van tablet)
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 6 flinke eetlepels pindakaas (met stukjes noot)
  • Beetje boter of olie om in te bakken
  • 2-3 theelepels citroensap
  • Sambal oelek
  • Snufje zout
  • Evt. koriander ter garnering

Bereiding

Smelt de boter in een pan en fruit hierin de preiringetjes. Voeg na vier minuten de bouillon, pindakaas en ketjap toe. Breng het al roerend aan de kook en laat het een minuut of vijf zachtjes doorkoken. Breng op smaak met zout, sambal en citroensap. (Let op: omdat de soep direct na het bereiden nog een erg overheersende pindakaassmaak heeft, wordt er gemakkelijk teveel aan toegevoegd. Wees dus matig en breng de pindasoep desnoods de volgende dag na het opwarmen verder op smaak). Laat de soep rustig afkoelen. Roer de soep goed door wanneer u deze de volgende dag opwarmt. Garneer met verse koriander.

Variaties

  • Bak kleine stukjes kip mee met de prei[
  • Voeg zodra de soep kookt een handje fijngeknepen Chinese mie toe
  • Voeg voor een goedgevulde soep een of meer mienestjes toe zodra de soep kookt
  • Vervang de prei door andere groenten, zoals (een combinatie van) ui, knoflook of taugé
  • Eet het bereid met mie (en kip) als een maaltijdsoep en serveer er kroepoek bij

Kerriesoep

Ingrediënten voor vier personen

  • 1 liter bouillon
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 30 gram bloem
  • Beetje boter of olie om in te bakken
  • Peper en zout

Bereiding

Smelt de boter in een pan en fruit hierin de gesnipperde ui. Meng hier de kerriepoeder doorheen. Pas op dat de kerrie niet aanbrandt! Voeg als de uien glazig zijn al roerend de bouillon toe. Meng de bloem met een klein beetje water tot een papje en voeg het toe aan de soep. Blijf goed roeren! Laat de soep een minuut of vijf zachtjes doorkoken. Breng op smaak met zout en peper.

Variaties

  • Pureer de soep en voeg 2 a 3 eetlepels room toe voor een romige gladde soep
  • Bak met de ui kleine stukjes kip of kleine gehaktballetjes mee
  • Voeg voor een maaltijdsoep een handje rijst toe. Laat de soep zolang koken tot ook de rijst gaar is
  • Voeg andere groenten toe, bijvoorbeeld een kleingesneden paprika, kleine stukjes broccoli en/of taugé

Eet smakelijk.
© 2014 - 2020 Simmy, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Recept: Soepen van vroegerRecept: Soepen van vroegerSoepen van oma blijven de lekkerste. Zij maakt haar soepen namelijk zelf! Heeft u zin in een lekker nostalgisch soepje,…
Eenvoudige Indische pindasoepEenvoudige Indische pindasoepEen pindasoep op basis van pindakaas en kipfilet die snel en simpel te maken is met eenvoudige ingrediënten. Deze soep i…
Pompoensoep recept: de ideale herfstsoep!Pompoensoep recept: de ideale herfstsoep!Het is herfst! De tijden van kou, wind en regen staat weer voor de deur. Hoog tijd voor een heerlijke herfstachtig recep…

Zelf gevulde bonbons makenZelf gevulde bonbons makenKijk jij ook altijd verlekkerd in de etalage bij de bakker of chocoladewinkel? Al die mooie creaties van chocola lachen…
Hertenvlees, lekker wildHertenvlees, lekker wildHertenvlees is zeer mager en uitermate geschikt voor mensen met een vet-, cholesterol- of calorie arm dieet. In vergelij…

Reageer op het artikel "Soep in 15 minuten: pindasoep en kerriesoep"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Simmy
Gepubliceerd: 24-01-2014
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Schrijf mee!