De lekkerste cake

De lekkerste cake Het is misschien wel het makkelijkste recept ooit: cake! Maar je kunt er zo veel kanten mee op, als je maar weet hoe je de basis maakt.

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 250 gram boter
  • 250 gram bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 gram suiker
  • snufje zout

Voorbereiding

Doe de suiker en de boter in een kom bij elkaar en meng dit tot een glad deeg. Voeg hier ook meteen de vanillesuiker en het snufje zout aan toe. Wanneer het deeg mooi glad is voeg je de eieren toe. Ook nu meng je het tot een glad deeg. Het is belangrijk dat je de eieren netjes schoon breekt en mogelijke resten schaal en bloed eruit haalt, dit is natuurlijk nooit lekker in een cake. Na de eieren is de bloem aan de beurt en wanneer dit tot een glad deeg gemengd is, kun je het in de cakevorm gieten.

Bakken

Zet de cakevorm in een voorverwarmde oven van 160 graden Celcius en wacht een uur. Na dit uur controleer je door een satéprikker in de cake te prikken of de cake gaar is. Blijft er nog deeg aan plakken, laat de cake dan nog even in de oven. Blijft er niets meer aan de satéprikker plakken, dan is de cake gaar. Haal hem uit de oven en laat hem afkoelen. Doe er bij het serveren een laagje poedersuiker overheen en smullen maar.

Variëren

Hoewel dit een ongelooflijk eenvoudig recept is, biedt het de mogelijkheid om eindeloos te variëren om zo steeds een ander soort cake op tafel te kunnen zetten. Doe bijvoorbeeld wat cacao bij het deeg voor een chocolade cake, of doe het deeg in een ronde springvorm en leg er een laag appelstukjes (met wat rozijntjes) over gevolgd door een aantal slierten deeg voor versieren en je hebt een heerlijke appelcake. Doe kleine brokjes chocolade door het deeg voor een chipolata-cake. Kortom, er is geen excuus om geen lekkere cake op tafel te kunnen zetten.
© 2008 - 2021 Newton, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, daardoor is de inhoud van artikelen mogelijk niet op alle punten actueel.
Gerelateerde artikelen
Cake, lekker en eenvoudigCake, lekker en eenvoudigEr gaat niets boven eigen gebakken cake, hoe eenvoudig dan ook. De cake in de winkel plakt meestal aan de folie, heeft e…
Drie variërende cake receptenDrie variërende cake receptenWaar ze in het Engels het woord cake gebruiken om zo ongeveer alle soorten taart en gebak te omschrijven, hebben we in N…
Basisrecept cakeBasisrecept cakeEen zelfgebakken cake is lekker en eenvoudig! Als je het basisrecept kent, kan je oneindig variëren en de lekkerste cake…
Cake pops makenTegenwoordig is creatief bakken erg populair. Cupcakes en taarten zijn toch wel het populairste om te bakken, te beklede…

Lekker en snel wokgerechten!Lekker en snel wokgerechten!De wok wordt steeds meer gebruikt in de Nederlandse keuken en met recht. Gezond, lekker en snel klaar zijn steekwoorden…
Peterselie in mijn keukenPeterselie in mijn keukenPeterselie, Petroselinum crispum, is een heerlijk smakend keukenkruid dat naar mijn mening veel te weinig gebruikt wordt…
Reactie

Wim, 04-10-2008
Er staat niet bij of het gewoon bloem of zelfrijzend moet zijn.
M,vr.gr Reactie infoteur, 04-10-2008
Gewone bloem is goed…

Newton (27 artikelen)
Laatste update: 27-10-2008
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief en worden artikelen grotendeels niet meer geactualiseerd, daardoor is de inhoud van artikelen mogelijk niet op alle punten actueel. De mogelijkheid om te reageren is tevens uitgeschakeld.
Schrijf mee!