Zalmsoep of zalm in de soep!

Zalmsoep of zalm in de soep! Zalm is een veel gegeten vissoort en zacht van smaak. We beleggen er toastjes mee, eten het als voor- of hoofdgerecht of mengen het in een heerlijke salade. Maar zalm is absoluut ook heerlijk in de soep. Enkele recepten waar zalm een prominente rol vervult en varieer er zelf ook mee. Smakelijk eten!

Komkommer zalmsoep

Ingrediënten

  • 2 komkommers
  • 100 gram gerookte zalm
  • 2 rode uien
  • 1 dl room
  • olijfolie
  • bouillonblokje (groente)
  • kruiden: dille, muskaatnoot
  • peper en zout

Bereiding

Maak de komkommer schoon (haal schil eraf) en snij ze in de lengte door en haal de zaadlijst eruit. Snij de komkommer en de uien in kleine stukjes en laat ze even in de olijfolie liggen. Giet er zo'n 1,5 liter water bij en voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg als laatste het bouillonblokje toe en laat het koken (zo'n 10 minuten). Haal de soep door de blender en roer de room door de soep. Meng er wat kruiden door en als laatste de gesnipperde zalm. Laat het geheel even staan en serveer met wit stokbrood.

Bloemkool zalmsoep

Ingrediënten

  • 400 gram bloemkoolroosjes
  • boter
  • 5 dl kippenbouillon (blokje)
  • 1 dl slagroom
  • 3 dl witte wijn
  • 1 grote plak gerookte zalm
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Bereiding

Maak de bloemkool schoon en snij de zalm in reepjes. Verhit de boter en bak de bloemkool zo'n 3 minuten op een laag pitje. Voeg de bouillon en de witte wijn toe en breng alles aan de kook. Zeker zo'n 9 minuten zachtjes laten koken tot de bloemkool gaar is. Haal het door de blender en voeg de slagroom. Breng op smaak met peper en zout en wat nootmuskaat en serveer met bruin stokbrood.

Smakelijk!
© 2008 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Oosterse vissoepOosterse vissoep. De Aziatische keuken kent veel ingrediënten die naast lekker ook gezond zijn voor de mens. In deze oos…
Recept bouillabaisse + rouilleBouillabaisse is een traditioneel Frans recept. Het was oorspronkelijk een eenvoudig gerecht wat van visafval werd gemaa…
Soep: groentesoep, vissoep, uiensoep, venkel- & maaltijdsoepSoep: groentesoep, vissoep, uiensoep, venkel- & maaltijdsoepElke soep heeft een basis van bouillon. Die kan men trekken van rundvlees, van beentjes, van wild of gevogelte, van vis…
Veganistisch/vegetarisch: warme en koude soepenVeganistisch/vegetarisch: warme en koude soepenSoep kan eigenlijk altijd wel: als voorgerecht, als hoofdgerecht of als lunch. Als hoofdgerecht kun je er een lekker stu…

Canarische tapas: koude tapas, gehaktballetjes, kipkroketjesHeerlijke koude en warme tapas zijn lekker bij een borrel, voor een warme zomerdag, maar ook erg smakelijk als voorgerec…
Kastanjechampignons receptenKastanjechampignons receptenKastanjechampignons zijn er veel voldoende te koop en kunnen net vanuit die finesse iets toevoegen aan een recept wat he…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 04-09-2008
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.