Kastanjechampignons recepten

Kastanjechampignons recepten Kastanjechampignons zijn er veel voldoende te koop en kunnen net vanuit die finesse iets toevoegen aan een recept wat het af maakt. Een aantal voorbeelden waar de kastanjechampignon een prominente rol vervult. Serveer het vlees met kleine aardappeltjes of kroketaardappeltjes en wat roosjes broccoli of rode kool. Wel wat bereidingstijd maar heerlijk. Geniet er van!

Runderstoofpot met kastanjechampignons

Ingrediënten

  • 700 gram runderlappen
  • 100 gram rauwe ham
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 dl gezeefde tomaten
  • 1 rode ui
  • 4 dl droge rode wijn
  • 2 theelepels bouillonpoeder
  • olijfolie
  • kruiden: provinciale kruiden, thijm
  • peper en zout

Bereiding

Snij de gepelde ui in ringen en de knoflook in kleine plakjes. De runderlappen in blokjes snijden en de ham in reepjes. De kastanjechampignons goed schoonmaken en in plakjes snijden. Het vlees bakken in olijfolie en de ui en knoflook toevoegen voor de laatste minuten. Voeg voorzichtig de tomaten en wijn toe en een scheutje water. Voeg als laatste de champignons, kruiden, peper en zout toe en laat het geheel zeker zo’n 3 uur staan om te stoven. Roer het geheel regelmatig door.

Parelhoenfilet met kastanjechampignons

Ingrediënten

  • 4 parelhoefilets
  • 350 gram kastanjechampignons
  • 3 sjalotjes
  • 100 gram ham
  • 5 eetlepels slagroom
  • 2 eetlepel roomboter
  • olijfolie
  • peterselie
  • 1 flesje donkerbier
  • peper en zout

Bereiding

De champignons goed schoon borstelen en in stukken snijden, vervolgens de ham in reepjes snijden en de sjalotjes klein maken. De olijfolie en roomboter in een hapjespan verwarmen en de ham er in bakken en vervolgens de sjalot en champignons toevoegen en roerbakken. Het vuur water lager zetten en het bier toevoegen. Nog enkele minuten goed verwarmen en vervolgens slagroom erdoor roeren. Naar smaak peper en zout en op een laag pitje laten staan. Parelhoenfilets met peper en zout (niet te veel!) bestrooien.
Weer een mengsel van 2 eetlepels olie en 1 eetlepel roomboter in een hapjespan met verwarmen en de filets goed bakken (zeker zo’n 3 minuten). Serveer de parelhoen en saus op platte borden en garneer het met wat bladpeterselie.
© 2008 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Recepten voor de wokWokken is een handige wijze van eten klaarmaken, het is lekker en gezond. Gebruik bij het wokken altijd speciale wokolie…
Champignonroomsaus: recept, bereiding en ingrediëntenChampignonroomsaus: recept, bereiding en ingrediëntenDit artikel behandelt de bereiding van champignonroomsaus. Met enkele champignons, een ui, wat margarine en enkele ander…
Twee recepten met varkensreepjes en groentenTwee recepten met varkensreepjes en groentenTwee recepten met varkensreepjes. Het eerste recept is gemaakt van varkenslapjes met champignons en uien. Bij het tweede…
Een hele maaltijd met Schnitzel, broccoli en aardappeltjeSchnitzel is een heerlijk stukje vlees om op tafel te zetten, maar waarom niet eens iets anders proberen dan u gewend be…

Zalmsoep of zalm in de soep!Zalmsoep of zalm in de soep!Zalm is een veel gegeten vissoort en zacht van smaak. We beleggen er toastjes mee, eten het als voor- of hoofdgerecht of…
Herfst- en wintersoepenHerfst- en wintersoepenHopelijk kunnen we nog enkele dagen genieten van een mooie nazomer, maar hoe dan ook de herfst en winter komen er aan. D…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 02-09-2008
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.