InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Kastanjechampignons recepten

Kastanjechampignons recepten

Kastanjechampignons recepten Kastanjechampignons zijn er veel voldoende te koop en kunnen net vanuit die finesse iets toevoegen aan een recept wat het af maakt. Een aantal voorbeelden waar de kastanjechampignon een prominente rol vervult. Serveer het vlees met kleine aardappeltjes of kroketaardappeltjes en wat roosjes broccoli of rode kool. Wel wat bereidingstijd maar heerlijk. Geniet er van!

Runderstoofpot met kastanjechampignons

Ingrediënten

  • 700 gram runderlappen
  • 100 gram rauwe ham
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 dl gezeefde tomaten
  • 1 rode ui
  • 4 dl droge rode wijn
  • 2 theelepels bouillonpoeder
  • olijfolie
  • kruiden: provinciale kruiden, thijm
  • peper en zout

Bereiding

Snij de gepelde ui in ringen en de knoflook in kleine plakjes. De runderlappen in blokjes snijden en de ham in reepjes. De kastanjechampignons goed schoonmaken en in plakjes snijden. Het vlees bakken in olijfolie en de ui en knoflook toevoegen voor de laatste minuten. Voeg voorzichtig de tomaten en wijn toe en een scheutje water. Voeg als laatste de champignons, kruiden, peper en zout toe en laat het geheel zeker zon 3 uur staan om te stoven. Roer het geheel regelmatig door.

Parelhoenfilet met kastanjechampignons

Ingrediënten

  • 4 parelhoefilets
  • 350 gram kastanjechampignons
  • 3 sjalotjes
  • 100 gram ham
  • 5 eetlepels slagroom
  • 2 eetlepel roomboter
  • olijfolie
  • peterselie
  • 1 flesje donkerbier
  • peper en zout

Bereiding

De champignons goed schoon borstelen en in stukken snijden, vervolgens de ham in reepjes snijden en de sjalotjes klein maken. De olijfolie en roomboter in een hapjespan verwarmen en de ham er in bakken en vervolgens de sjalot en champignons toevoegen en roerbakken. Het vuur water lager zetten en het bier toevoegen. Nog enkele minuten goed verwarmen en vervolgens slagroom erdoor roeren. Naar smaak peper en zout en op een laag pitje laten staan. Parelhoenfilets met peper en zout (niet te veel!) bestrooien.
Weer een mengsel van 2 eetlepels olie en 1 eetlepel roomboter in een hapjespan met verwarmen en de filets goed bakken (zeker zon 3 minuten). Serveer de parelhoen en saus op platte borden en garneer het met wat bladpeterselie.

Lees verder

© 2008 - 2019 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Recepten voor de wokWokken is een handige wijze van eten klaarmaken, het is lekker en gezond. Gebruik bij het wokken altijd speciale wokolie…
Champignonroomsaus: recept, bereiding en ingrediëntenChampignonroomsaus: recept, bereiding en ingrediëntenDit artikel behandelt de bereiding van champignonroomsaus. Met enkele champignons, een ui, wat margarine en enkele ander…
Een hele maaltijd met Schnitzel, broccoli en aardappeltjeSchnitzel is een heerlijk stukje vlees om op tafel te zetten, maar waarom niet eens iets anders proberen dan u gewend be…
Recepten met aspergesRecepten met aspergesJe vindt asperges lekker of helemaal niet, meestal zit er niets tussen. Maar als je een liefhebber van asperges bent, da…
Lekker en snel wokgerechten!Lekker en snel wokgerechten!De wok wordt steeds meer gebruikt in de Nederlandse keuken en met recht. Gezond, lekker en snel klaar zijn steekwoorden…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Kastanjechampignons recepten"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Gepubliceerd: 02-09-2008
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Special: Gemakkelijke gerechten
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!