InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Kaas in allerlei gerechten verwerkt

Kaas in allerlei gerechten verwerkt

Kaas in allerlei gerechten verwerkt Kaas is niet meer uit onze keuken weg te denken en er zijn dan ook erg veel gerechten gebaseerd op uiteenlopende soorten kaas. Is het niet op de boterham, dan toch zeker als hartig hapje of verwerkt in de soep. Hierbij enkele van de gerechten met verschillende kaassoorten opgetekend.

Kaassoufflé

Ingrediënten

  • 2 1/2 dl warme halfvolle melk
  • 175 gram Camembert
  • 5 eieren (4 dooiers en 5 eiwitten)
  • 3 eetlepels boter
  • 4 eetlepels bloem
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Bereiding

Smelt de boter in de pan en meng de bloem er doorheen, roer dit zo’n 4 minuten door.
Voeg de boter en bloem samen met de melk en maak er een gladde saus van. Laat dit geheel 1 tot 1 1/2 minuut koken. Maak de kaas klein en voeg deze al roerend door de melk, bloem en boter (even van het vuur halen). Voeg nu de 4 dooiers er doorheen en breng het op smaak met wat nootmuskaat, peper en zout.
Tegelijkertijd de eiwitten stijfkloppen en voeg dit al roerend door het mengsel.

Nu het gehele mengsel in de ovenvormpjes doen en netjes glad maken. Bak ze in de oven zo’n 20 minuten.

Boerenkaassoep

Ingrediënten

  • 100 gram geraspte boerenkaas
  • 2 preien
  • 8 dl kippenbouillon
  • 3 dl slagroom
  • 20 gram margarine
  • 1 eetlepel mosterd (fijn)
  • 1 eetlepel mosterd (grof)
  • peper en zout

Bereiding

Bak de prei enkele minuten (prei moet niet kleuren) en voeg de fijne mosterd toe. Laat dit geheel een 3-tal minuten staan. Roer nu de bouillon er door en laat dit 20 tot 25 minuten koken. Pureer aansluitend de soep, voeg de slagroom toe en laat het geheel opnieuw koken. Aan de kook de kaas er aan toevoegen, zodat het geheel smelt. Vlak voor het serveren de grove mosterd en peper en zout naar smaak toevoegen.

Geitenkaas galettes

Ingrediënten

  • 250 gram geitenkaas
  • 4 eieren
  • 100 gram boekweitmeel
  • 25 gram margarine
  • 2 dl halfvolle meld
  • peterselie
  • peper en zout

Bereiding

Voeg alle ingrediënten bij elkaar en maak er een enigszins papperig beslag van. Laat het geheel 1 tot 1 1/2 uur staan en bak het beslag daarna in een hapjespan in dikke galettes.

Lees verder

© 2008 - 2019 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Camembert, de koning onder de kazenCamembert, de koning onder de kazenCharles de Gaulle zei al dat, “men geen land kan regeren dat een aanbod van 365 verschillende soorten kaas heeft”. Winst…
Tapas hapjes met kaasTapas hapjes met kaasTapas word ook in Nederland steeds meer bekend. Hier vind je makkelijke recepten voor tapas met kaas. Ook erg leuk en le…
Kaasplateau, een hartig nagerechtKaasplateau, een hartig nagerechtEen kaasplateau doet het altijd goed. Neem een paar verschillende soorten kaas, toast, brood, boter, mosterd, noten en d…
Wat je als zwangere juist wel en niet mag etenWat mag een zwangere vrouw nu juist wel eten in de 9 maanden en wat mag zij nu juist niet. Hieronder volgt een willekeur…

Reageer op het artikel "Kaas in allerlei gerechten verwerkt"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Gepubliceerd: 12-08-2008
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Special: Gemakkelijke gerechten
Schrijf mee!