InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Maaltijdsalades

Maaltijdsalades

Maaltijdsalades In de zomer doen de maaltijdsalades het altijd extra goed. Simpel klaar te maken, lekker en exact naar smaak aan te maken en boordevol vitamines. Enkele lekkere maaltijdsalades om zelf klaar te maken of desgewenst ingredienten aan toe te voegen.

Macaronisalade

Ingrediënten

  • 1 pak macaroni
  • 2 paprika's
  • zilveruitjes
  • 1 grote wortel
  • 1 komkommer
  • olijven
  • 3 eieren
  • 2 tomaten
  • zachte saladedressing
  • peper en zout

Bereiding

Kook de macaroni en de eieren (hardgekookt). Snij de paprika, komkommer, wortel, tomaten en voeg het toe aan de gekookte macarone. Voeg zilveruitjes en olijven naar smaak toe en evenals wat peper en zout naar smaak. Tenslotte nog wat saladedressing en leg de plakjes ei er overheen.

Frisse kipsalade

Ingredienten

  • 1 krop verse sla
  • 1 dubbele kipfilets
  • pijnboompitten
  • 150 gram aardbeien
  • 1/2 meloen
  • 150 gram brie
  • sap 1/2 citroen
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

Maak de sla schoon en doe deze in een grote kom. Voeg de aardbeien kleingesneden toe evenals de meloen in kleine stukjes gesneden. Grill in de tussentijd de kipfilets en rooster de pijnboompitten. De brie in kleine stukjes toevoegen evenals de kipfilets kleingesneden.
Tenslotte de pijnboompitten toevoegen, een beetje peper en zout naar smaak, wat citroensap en als laatste een scheutje olijfolie.

Salade ei en ham

Ingrediënten

  • 200 gram verse veldsla
  • 6 eieren
  • 200 gram kleine blokjes ham
  • 1 klein potje sellerie
  • 1 klein blikje ananas (blokjes)
  • 2 middelgrote prei
  • 1 klein blikje mais
  • yogonaise

Was de veldsla en doe deze in een grote kom. Kook de eieren hard en snij deze overdwars.
Laat de sellerie, mais en ananas goed uitlekken en snij de prei in dunnen ringen.
Voeg dit toe aan de sla. Snij nu de dikke plakken ham in blokjes en voeg deze ook toe aan de salade. Giet er een beetje yogonaise overheen en roer de spullen goed door elkaar. Leg er als laatste de ei op en laat het enkele uren in de koeling staan.

Deze salades kunnen met stokbrood of donkerbruin brood geserveerd worden. Zet er desgewenst kruidenboter bij.

Lees verder

© 2008 - 2019 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Gezonde maaltijdsalades voor de middag- of avondmaaltijdGezonde maaltijdsalades voor de middag- of avondmaaltijdDe salade heeft van oudsher het imago dat het min of meer konijnenvoer is en dat de supermodellen leven op sla. Strikt g…
Frisse maaltijdsalades met quinoaDeze smakelijke frisse maaltijdsalades zijn het lekkerst indien u ze van tevoren klaarmaakt. Laat de ingrediënten die mo…
De lichte maaltijdsalades voor de warme maandenDe lichte maaltijdsalades voor de warme maandenIn de zomermaanden eet je over het algemeen iets lichter dan de bekende winterkost. Daarnaast is het sowieso wel aardig…
Maaltijdsalades: Gezond en lekkerMaaltijdsalades: Gezond en lekkerBonensalade, witlofsalade en doperwtensalade zijn gezond, lekker, eenvoudig te maken en snel klaar. Ze vullen de maag go…
Maaltijdsalades eenvoudigMaaltijdsalades eenvoudigMaaltijdsalades zie je in steeds meer eethuisjes terug. Is het niet voor de lunch, eenvoudig, gezond en lekker, dan is h…

Reageer op het artikel "Maaltijdsalades"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Gepubliceerd: 05-08-2008
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Special: Magere maaltijden
Schrijf mee!