InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Frisse maaltijdsalades met quinoa

Frisse maaltijdsalades met quinoa

Deze smakelijke frisse maaltijdsalades zijn het lekkerst indien u ze van tevoren klaarmaakt. Laat de ingrediënten die moeten opgewarmd worden (quinoa, spinazie) eerst goed afkoelen alvorens de maaltijdsalade op te dienen. Ideaal als fris hoofdgerecht voor zomerse dagen.

Maaltijdsalade met quinoa, spinazie en geitenkaas

Ingrediënten

Voor 2 personen
  • 200 gram quinoa
  • 200 gram verse spinazie
  • 2 jonge uitjes
  • 1 gele paprika
  • 1 bosje verse peterselie
  • 1 eetlepel zonnebloempitten
  • 150 gram verse geitenkaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels mayonaise
  • Zout en peper

Bereiding

  • Volg de instructies op de verpakking om de quinoa klaar te maken.
  • Bak de spinazie gedurende enkele minuten in een beetje olijfolie.
  • Gril de zonnebloempitten in een pan met antiaanbaklaag (gebruik hiervoor geen vetstof).
  • Zet de quinoa, de spinazie en de zonnebloempitten apart om te laten afkoelen.
  • Snij de jonge uitjes, de paprika en de verse peterselie in stukjes.
  • Meng de quinoa, spinazie, zonnebloempitten, jonge uitjes, paprika, verse peterselie en geitenkaas onder elkaar.
  • Schep de mayonaise doorheen de maaltijdsalade.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Maaltijdsalade met pistache-dressing

Ingrediënten

Voor 2 personen
  • 200 gram quinoa
  • 100 gram broccoli
  • 1 wortel
  • 2 jonge uitjes
  • 1 bosje verse munt

Voor de dressing
  • 50 gram pistachenoten
  • 1 onbespoten sinaasappel
  • 1 mespuntje komijn
  • 2 eetlepels citroensap
  • 5 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper

Bereiding

  • Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Hak de broccoli, de wortel, de uitjes en de munt in zo fijn mogelijke stukjes.
  • Doe alles samen in een kom en voeg hier de quinoa bij van zodra deze is afgekoeld.
  • Haal de pistachenoten door de blender.
  • Laat de noten heel even zonder vetstoffen in een pan roosteren.
  • Rasp de sinaasappel. Pers één helft uit.
  • Meng het sinaasappelsap, het citroensap, de gehakte pistachenoten, de olijfolie en de sinaasappelrasp tot een gladde saus.
  • Breng op smaak met peper en komijn.
  • Meng de dressing door de salade en dien op.
© 2008 - 2019 Avalon, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Geitenkaas, ideaal om mee te combinerenGeitenkaas, ideaal om mee te combinerenGeitenkaas is een magere kaassoort die zeer geschikt is om te combineren in allerlei gerechten. Dit kan variëren van een…
Dieet en maaltijdsalade, salade is calorierijker dan patatDieet en maaltijdsalade, salade is calorierijker dan patatMedische wetenschappers bevelen aan om driekeer op een dag te eten. Daarbij worden ook aanbevelingen over de voedingspro…
Superfood quinoaMisschien heb je nog nooit van quinoa gehoord, maar quinoa is een zaad en is super gezond. Het is een vervangen voor vle…
Maaltijdsalades met visMaaltijdsalades met visEigenlijk kunnen salades altijd, maar het is nu eenmaal zo dat de warmere maanden zich veel meer lenen voor frisse en ge…
Frisse maaltijdsalade met spinazie en avocadoFrisse maaltijdsalade met spinazie en avocadoEen lekkere maaltijdsalade is een gezonde en makkelijke manier om voldoende voedingstoffen binnen te krijgen. Dit recept…

Reageer op het artikel "Frisse maaltijdsalades met quinoa"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Avalon
Gepubliceerd: 17-06-2008
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Schrijf mee!