Heerlijke Italiaanse chocolade recepten
Chocolade: het 'godensnoepje' van de mensheid! Overal ter wereld zijn ze er gek op. De smaak van chocolade verschilt per land. De Engelsen houden voornamelijk van romige melkchocolade, zo houden de Fransen van een Pittige chocoladesmaak. De Italianen geven net zoals de Nederlanders vaak de voorkeur aan romige chocolade. een aantal heerlijke recepten uit de Italiaanse keuken met een romige smaak om thuis zelf makkelijk en snel te bereiden vindt u hier.
Tiramisu
Benodigdheden:
- 150ml sterke koffie
- 2 eetlepels Amaretto
- 1 deciliter slagroom
- 150 gram pure chocolade
- 1 pakje lange vingers
- 3 eieren
- 200 gr mascarpone
- 100 gram poedersuiker
- 3 grote lepels cacaopoeder
- 1 snufje zout
Bereiding
Klop de eiwitten op samen met 1/3 van de suiker. Roer met een mixer het eigeel en nog 1/3 van de suiker tot een luchtige crème. Voeg hierbij 200 gram mascarpone en meng het met de slagroom, poedersuiker en eiwit. Smelt de chocolade en roer het voorzichtig door de rest. Mix de koffie met de Amaretto en leg dit in een iets wat diepe schaal of bord. leg hier de lange vingers in samen met de mascarpone. Bedek vervolgens een vorm met een laagje plastic folie en dan met de lange vingers uit de Amaretto & Koffiemix. Doe een deel van het mengsel op de koekjes en vervolgens weer een laag koekjes etc.
Dek de vorm af met plastic folie en Laat hem minimaal 4 uur in de ijskast staan. Doe dan wat cacaopoeder over de Tiramisu en toefjes slagroom.
Italiaanse chocoladetaart met aardbeien
Benodigdheden:
- 3 eieren
- 150 gram suiker
- 300 gram chocolade
- 6 blaadjes gelatine
- 100 gram bloem
- 500 gram aardbeien
- 300 ml room
- Springvorm: 24 cm
Bereiding:
Voor de bodem en het middenstuk:
Mix de eieren met 3 eetlepels water en 80 gram suiker.Smelt 150 gram van de chocolade en voeg deze toe aan de mix. Voeg vervolgens ook de bloem aan de mix toe en roer dit goed door. Doe de vorm in de oven voor circa 25 min. op 170 graden.
Laat de bodem afkoelen, terwijl je de taart doormidden snijd. Leg een laag terug in de springvorm.
Voor de vulling:
Prak 250 gram van de aarbeiden met een vork en voeg er de rest van de suiker aan toe. Los de gelatine op in een bakje heet water en voeg deze daarna toe aan het mengsel. Doe de helft van dit mengsel op de taart. Leg er de bovenste schijf van de taart op en strijk er doe er de rest van de vulling op.
De taart moet minstens 4 uur in de koelkast gezet worden. Voor de versiering kan je de overgebleven aarbeien en chocolade stukjes gebruiken.
Chocoladekoekjes met hazelnoten
Benodigdheden:
- 50 gram suiker
- 60 gramboter
- 1 ei
- 100 gram bloem
- Klein scheutje zout
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1 a 2 eetlepels melk
- 60 gram chocolade
- 40 gram hazenoten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190graden. Doe de suiker en de boter in een kom en roer deze tot een romig mengsel, voeg ten slotte ook het ei toe. Roer dan de bakpoeder, bloem, melk en het zout door het mengsel heen. Voeg dan de chocolade en de noten toe. Als het mengsel goed romig is, haal dan steeds een eetlepel van het megsel eruit en leg deze op de met boter ingevette bakplaat en plaats deze 15 minuten in de reeds voorgewarmde oven.
Even laten afkoelen en je hebt heerlijke chocoladekoekjes!
Wist je dat...
- Dagelijks een paar blokjes chocola een bloeddrukverlagend effect heeft;
- Vrouwen die chocola eten een beter seksleven hebben dan vrouwen die geen chocola eten;
- Vrouwen die tijdens de zwangerschap chocolade eten vrolijkere baby’s krijgen.