Twee verschillende salades met tonijn

Twee verschillende salades met tonijn Voor bij de warme zomeravonden een groenterijke maaltijdsalade met tonijn, aardappel, bonen en worteltjes en een voedzame pastasalade ook met tonijn en room.

De tonijnsalade met aardappel en bonen.

Wat je nodig hebt voor 4 personen:

  • 600 gram vastkokende aardappelen
  • 200 gram sperciebonen
  • 200 gram bospeen
  • 2 uitjes
  • 2 blikjes tonijn in olie
  • 1 eetlepe kappertjes
  • vers gemalen zwarte peper
  • limoensap
  • beetje mosterd
  • wijde lage schaal

Werkwijze:

Aardappelen schillen, wassen en in plakjes snijden in pan aan de kook brengen, zout en de schoongemaakte sperciebonen toevoegen als de aardappelen koken. Tien minuten laten koken in een vergiet doen en afspoelen met koud water. Bospeen schoonmaken en in kleine blokjes snijden, uitjes pellen en snipperen en de tonijn boven een kom afgiieten. Olie mengen met limoensap en mosterd en met zout en peper op smaak brengen, je kunt eventueel nog wat extra (olijf)olie toevoegen. Aardappelplakjes, sperciebonen, wortelblokjes en de tonijnstukjes door de dressing scheppen in een lage schaal doen en minimaal een half uur in de koelkast zetten. Voor het opdienen nog even goed doorscheppen en in een slaschaal doen. Heerlijk met een ciabatta brood.

Pastasalade met tonijn.

Wat je nodig hebt voor 4 personen:

  • 100 gram farfalle (pastavlinders)
  • olie
  • zout en vers gemalen peper
  • 2 dl roomsaus
  • 1 blikje tonijn, uitgelekt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • fijngesneden bieslook
  • 2 tomaten, ontveld en zonder zaadjes, in blokjes gesneden
  • 100 gram veldsla
  • 100 gram rucola sla
  • hart van een krop sla

Werkwijze:

Een grote pan water aan de kook brengen met een eetlepel olie en zout. Pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Afgieten en onder warm stromend water afspoelen en goed laten uitlekken. Pasta in schaal doen en de roomsaus er door roeren. Tonijn klein maken en op smaak brengen met bieslook en peper. Dan de blokjes tomaat, de rucola en de tonijn door de pasta scheppen. Op platte schaal de veldsla en de blaadjes van het hart van de kropsla schikken en hierop de pastasalade leggen, eventueel nog garneren met basilicumblaadjes.
© 2008 - 2021 Elisabeth2, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De volle maaltijdsalade voor de herfstDe volle maaltijdsalade voor de herfstDe salade is ideaal in de zomer. Lekker fris en licht verteerbaar en dan is de overgang naar de vaste pot in de winter e…
Maaltijd saladesMaaltijd saladesVerschillende salades voor de zwoele zomeravonden. Groene salade met kippenlevers en spek. Witlof salade met appel. Witt…
Gezonde maaltijdsalades voor de middag- of avondmaaltijdGezonde maaltijdsalades voor de middag- of avondmaaltijdDe salade heeft van oudsher het imago dat het min of meer konijnenvoer is en dat de supermodellen leven op sla. Strikt g…
Recepten voor sporters: extra ijzer, koolhydraten en calciumRecepten voor sporters: extra ijzer, koolhydraten en calciumWanneer je actief sport als vrouw is het belangrijk om op je ijzergehalte, calciumgehalte en koolhydraten inname te lett…

Frisse maaltijdsalades met quinoaDeze smakelijke frisse maaltijdsalades zijn het lekkerst indien u ze van tevoren klaarmaakt. Laat de ingrediënten die mo…
Diverse koekjes receptenKoekjes bakken doe je lekker zelf of gezellig samen met de kinderen. Met een beetje moeite tover je de lekkerste kokosma…
Elisabeth2 (43 artikelen)
Gepubliceerd: 15-06-2008
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Schrijf mee!