Makkelijk en snel, studentengerechten met pasta
Pasta is niet alleen makkelijk klaar te maken, maar ook nog eens erg lekker en niet duur. Het ideale gerecht voor een student dus. Pasta is pasta, de smaaksensatie zit hem uiteindelijk in de saus. Hier twee lekkere pastagerechten voor als je student bent of als je eens wat minder zin hebt om de hele middag in de keuken te staan.
Koude pastasalade met tonijn
Een ideaal gerecht voor warme dagen of kleine trek.
Voor 2 personen
Op het boodschappenlijstje
- Pasta: pennen, strikjes, elleboogjes of spaghetti, het maakt niet uit, net wat je lekker vindt. in totaal 200 gram
- 2 blikjes tonijn op olie
- Een rode paprika
- Tomaat
- Zwarte olijven (zonder pit)
- Kaas of Feta kaas
- Zout
- Olijfolie
Aan de slag
Voorbereiding:
Snijd de paprika, de tomaat en de kaas in kleine stukjes. De olijven kun je in hun geheel toevoegen, maar je kunt ze ook door midden snijden.
De pasta koken:
Zet een pan op het vuur met ruim water erin. Wacht tot het water kookt en voeg de pasta, een snufje zout en een beetje olie toe. De olie zorgt ervoor dat de pasta niet aan elkaar gaat kleven. Laat kort doorkoken en zet het vuur dan laag, wacht tot de pasta zacht is. De precieze tijd die hiervoor nodig is staat bijna altijd aangegeven op de verpakking en het verdient aanbeveling deze te bekijken. Als de pasta gaar is giet je deze af. Voor de pastasalade heb je koude pasta nodig, koel de pasta enkele minuten onder stromend, koud water.
De saus:
Open het blikje tonijn, giet de olie af en maak het tonijnvlees met een vork los, meng de tonijn door de pasta. Voeg de paprika, de tomaat, de olijven en de kaas toe en klaar is je koude pastasalade.
Pasta met witte pesto saus en broccoli
Voor 2 personen
Op het boodschappenlijstje
- Pasta: pennen, strikjes, elleboogjes of spaghetti, het maakt niet uit, net wat je lekker vindt. in totaal 200 gram
- Broccoli, vers of uit de diepvries
- Kipfilet, 200 gram
- Crème fraiche, 250 gram
- Een potje groene pesto
Aan de slag
Voorbereiding:
Snijd de kip in stukken. Meng de crème fraiche met de helft van het potje groene pesto. Als je het lekker vind kun je natuurlijk ook meer pesto gebruiken.
De pasta:
Kook de pasta zoals hierboven uitgelegd, je hoeft de pasta nu na het afgieten niet af te spoelen, omdat we hier wel met warme pasta werken.
De saus:
Terwijl je wacht tot de pasta kookt bak je de kip in een pan. Als de kip gaar is kun je het mengsel van crème fraiche en pesto erbij doen. Voeg als laatste de broccoli toe. Laat het geheel warm worden en roer goed door. Giet de pasta af, schep de saus erover heen en smullen maar.