Borrelhapjes - met pesto

Krijg je visite en wil je eens iets speciaals op tafel zetten? Maak dan een leuk, apart borrelhapje! Is weer eens iets anders dan de standaard toastjes, smeerseltjes, pinda's en blokjes kaas.

Pesto-ricottataart

Benodigdheden

  • 50 gram zonnebloempitten,
  • 75 gram melba-toast,
  • 50 gram boter,
  • 350 gram ricotta,
  • 2 eetlepels milde olijfolie,
  • 2 eetlepels bloem,
  • 1 theelepel zout,
  • 2 eieren,
  • 1 bakje groene pesto (100 gram),
  • 14 blaadjes basilicum.

Recept

  • Rooster de zonnebloempitten in de koekenpan goudbruin,
  • Maal de zonnebloempitten met de melba-toast fijn in de keukenmachine,
  • Smelt boter in een pan en meng dit, op 1 eetlepel na, door het toastkruim,
  • Pak een taartvorm van ongeveer 22 cm. doorsnee en vet deze in met de rest van de boter,
  • Verdeel het toastkruim gelijkmatig over de bodem van de vorm en druk het goed aan,
  • Zet het tot gebruik afgedekt in de koelkast en verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden,
  • Klop de ricotta, olie, bloem en zout met de mixer door elkaar,
  • Voeg één voor één de eieren toe aan het mengsel,
  • Schep dit mengsel op de taartbodem en strijk het glad,
  • Bak de ricottataart in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten licht goudbruin en gaar,
  • Laat de taart ongeveer 30 minuten in een geopende oven afkoelen en snijdt het daarna in kleine stukjes.

Stokbroodhapje

Benodigdheden

  • stokbrood,
  • pesto,
  • Parmezaanse kaas,
  • gedroogde tomaat.

Recept

  • Snijd de stokbrood en leg de plakjes aan weerszijden nog even onder de grill,
  • Smeer de pesto er op,
  • Doe er een plakje Parmezaanse kaas op,
  • Daar bovenop nog wat gesneden gedroogde tomaat.

Rauwe hamrolletjes met geitenkaas en pesto

Benodigdheden

  • 200 gram rauwe ham (niet te dun),
  • 200 gram zachte geitenkaas,
  • 2 eetlepels pesto.

Recept

  • Prak de geitenkaas en de pesto door elkaar,
  • Besmeer de plakjes ham hier mee,
  • Rol deze op tot mooie, niet al te dikke rolletjes,
  • Snijd ieder rolletje in drieën of vieren.
© 2007 - 2021 Lobke, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, daardoor is de inhoud van artikelen mogelijk niet op alle punten actueel.
Gerelateerde artikelen
Gemakkelijke borrelhapjes: Rookvlees met roomkaas en wrapsBent u de standaard hapjes zoals een stukje kaas, worst en een komkommer helemaal zat en wilt u eens wat unieks op tafel…
Gezellige hapjes voor de borrelGezellige hapjes voor de borrelZo’n typisch Nederlandse uitspraak “gezellige hapjes” … maar we weten allemaal waar het over gaat als we het hierover he…
Zelf pesto maken: het receptZelf pesto maken: het receptPesto is een heerlijke smaakmaker uit de Italiaanse keuken. Het kan in tal van gerechten gebruikt worden. Tegenwoordig v…
Bladerdeeg maken en lekkere bladerdeeg borrelhapjesBladerdeeg maken en lekkere bladerdeeg borrelhapjesBladerdeeg is populair en kant-en-klaar te koop in de supermarkt, maar toch willen we ook nog wel eens zelf bladerdeeg m…

12 leuke borrelhapjes – met worst, met vis & vegetarischKrijg je visite en wil je eens iets speciaals op tafel zetten? Maak dan een leuk, apart borrelhapje! Het is weer eens ie…
Borrelhapjes - met kaasKrijg je visite en wil je eens iets speciaals op tafel zetten? Maak dan een leuk, apart borrelhapje! Is weer eens iets a…
Reactie

Ria Jutjens, 11-11-2007
Pesto ricotta taart! Moet de pesto ook door de ricotta heen gemengd worden? Waar blijven de basilicumblaadjes?
Op de bodem of bovenop. Dat verbrandt echter snel!

Lijkt erg lekker! Reactie infoteur, 15-05-2008
De pesto en de basilicum mogen inderdaad ook door de ricotta…

Lobke (154 artikelen)
Gepubliceerd: 24-01-2007
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief en worden artikelen grotendeels niet meer geactualiseerd, daardoor is de inhoud van artikelen mogelijk niet op alle punten actueel. De mogelijkheid om te reageren is tevens uitgeschakeld.
Schrijf mee!