Borrelhapjes - met pesto
Krijg je visite en wil je eens iets speciaals op tafel zetten? Maak dan een leuk, apart borrelhapje! Is weer eens iets anders dan de standaard toastjes, smeerseltjes, pinda's en blokjes kaas.Pesto-ricottataart
Benodigdheden- 50 gram zonnebloempitten,
- 75 gram melba-toast,
- 50 gram boter,
- 350 gram ricotta,
- 2 eetlepels milde olijfolie,
- 2 eetlepels bloem,
- 1 theelepel zout,
- 2 eieren,
- 1 bakje groene pesto (100 gram),
- 14 blaadjes basilicum.
Recept
- Rooster de zonnebloempitten in de koekenpan goudbruin,
- Maal de zonnebloempitten met de melba-toast fijn in de keukenmachine,
- Smelt boter in een pan en meng dit, op 1 eetlepel na, door het toastkruim,
- Pak een taartvorm van ongeveer 22 cm. doorsnee en vet deze in met de rest van de boter,
- Verdeel het toastkruim gelijkmatig over de bodem van de vorm en druk het goed aan,
- Zet het tot gebruik afgedekt in de koelkast en verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden,
- Klop de ricotta, olie, bloem en zout met de mixer door elkaar,
- Voeg één voor één de eieren toe aan het mengsel,
- Schep dit mengsel op de taartbodem en strijk het glad,
- Bak de ricottataart in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten licht goudbruin en gaar,
- Laat de taart ongeveer 30 minuten in een geopende oven afkoelen en snijdt het daarna in kleine stukjes.
Stokbroodhapje
Benodigdheden- stokbrood,
- pesto,
- Parmezaanse kaas,
- gedroogde tomaat.
Recept
- Snijd de stokbrood en leg de plakjes aan weerszijden nog even onder de grill,
- Smeer de pesto er op,
- Doe er een plakje Parmezaanse kaas op,
- Daar bovenop nog wat gesneden gedroogde tomaat.
Rauwe hamrolletjes met geitenkaas en pesto
Benodigdheden- 200 gram rauwe ham (niet te dun),
- 200 gram zachte geitenkaas,
- 2 eetlepels pesto.
Recept
- Prak de geitenkaas en de pesto door elkaar,
- Besmeer de plakjes ham hier mee,
- Rol deze op tot mooie, niet al te dikke rolletjes,
- Snijd ieder rolletje in drieën of vieren.