Borrelhapjes - met kaas

Krijg je visite en wil je eens iets speciaals op tafel zetten? Maak dan een leuk, apart borrelhapje! Is weer eens iets anders dan de standaard toastjes, smeerseltjes, pinda's en blokjes kaas.

Kaas-roggebrood puntjes

Benodigdheden

  • 2 dikke plakken kaas,
  • 4 vierkante sneetjes roggebrood,
  • 2 eetlepels gemberjam,
  • 2 bolletjes gember,
  • cocktailprikkers.

Recept

  • Snijd de plakken kaas doormidden, zodat ze even groot zijn als de sneetjes roggebrood,
  • Besmeer de sneetjes roggebrood aan een kant met gemberjam,
  • Leg tussen 2 sneetjes roggebrood een plak kaas,
  • Snijd de stapeltjes 2 keer diagonaal door, zodat uit elk stapeltje 4 puntjes ontstaan,
  • Snijd de gemberbolletjes in vieren,
  • Prik met een cocktailprikker op elk kaas-roggebrood puntje een stukje gember.

Bieslookkaasrolletjes gevuld met monchou

Benodigdheden

  • 6 plakken jonge kaas,
  • 150 gram Roomkaas, bijvoorbeeld mon Chou,
  • 4 eetlepels Fijngehakte bieslook,
  • mespunt witte peper,
  • mespunt paprikapoeder.

Recept

  • Vermeng de roomkaas met 3 eetlepels bieslook, peper en paprikapoeder,
  • Rol de kaasplakjes voorzichtig op, met het mengsel er tussen,
  • Laat het ongeveer 1 uur opstijven in de koelkast,
  • Snijd de rolletjes in vieren en zet de rolletjes met de platte kant op een schaal, bestrooi ze met bieslook.

Mozzarella-spiesjes

Benodigdheden

  • 1 zakje minimozzarella,
  • 1 potje gedroogde tomaatjes op olie,
  • 1 eetlepel witte balsamicoazijn,
  • 3 eetlepels Tomatenolie,
  • peper,
  • zout,
  • 2 theelepels Honing,
  • 1 theelepel Oregano,
  • cocktailprikkertjes.

Recept

  • Laat de mozzarella uitlekken en halveer deze,
  • Maak een marinade van azijn, olie, peper, zout, honing en oregano,
  • Laat de mozzarella hier minstens 4 uur in marineren,
  • Laat de gedroogde tomaatjes goed uitlekken en droog ze af met een keukenrol,
  • Snijd de tomaatjes in stukjes,
  • Doe aan een cocktailprikkertje een stukje tomaat, een half bolletje mozzarella en als laatst weer een stukje tomaat.
© 2007 - 2024 Lobke, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Pittige borrelhapjes met rundergehaktPittige borrelhapjes met rundergehaktHet voordeel van rundergehakt is dat je het zo pittig kan maken met verschillende ingrediënten als je maar wilt. Het geh…
Gemakkelijke borrelhapjes: Rookvlees met roomkaas en wrapsBent u de standaard hapjes zoals een stukje kaas, worst en een komkommer helemaal zat en wilt u eens wat unieks op tafel…
Warme borrelhapjes: saucijzenbroodjes en variantenDe saucijzenbroodjes als borrelhapje doen het altijd goed. Handig vooraf klaar te maken en met hooguit de magnetron of o…
Borrelhapjes - met olijvenKrijg je visite en wil je eens iets speciaals op tafel zetten? Maak dan een leuk, apart borrelhapje! Is weer eens iets a…

Borrelhapjes - met pestoKrijg je visite en wil je eens iets speciaals op tafel zetten? Maak dan een leuk, apart borrelhapje! Is weer eens iets a…
Borrelhapjes - met visKrijg je visite en wil je eens iets speciaals op tafel zetten? Maak dan een leuk, apart borrelhapje! Is weer eens iets a…
Lobke (154 artikelen)
Laatste update: 27-07-2007
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.