Borrelhapjes - met vis
Krijg je visite en wil je eens iets speciaals op tafel zetten? Maak dan een leuk, apart borrelhapje! Is weer eens iets anders dan de standaard toastjes, smeerseltjes, pinda's en blokjes kaas.Koude garnalenspiesjes
Benodigdheden- 6 grote gepelde garnalen,
- 4 blaadjes munt,
- 4 lepels olie,
- 6 lepels citroensap,
- 2 lepels azijn,
- zout,
- peper,
- 1 teentje knoflook,
- 1 lepel honing,
- 2 lepels munt,
- satéstokjes.
Recept
- Prik aan een satéprikker om en om een grote gepelde garnaal en een blaadje mint, zo tot er 3 garnalen opgeprikt zijn,
- Roer van de olie, citroensap, azijn, zout, peper, geperste knoflook, honing en mint een dressing,
- Zet de garnalenstokjes in een beker, schenk de dressing er bij en laat het 1 uur marineren.
Tomaten-ansjovistoast
Benodigdheden- 16 plakken Italiaans brood,
- 3 teentjes knoflook,
- 8 rijpe tomaten,
- 4 eetlepels olijfolie extra vierge,
- 100 gram ansjovisfilet,
- peper,
- zout.
Recept
- Rooster het brood goudbruin,
- Wrijf het nog warme brood aan beide kanten in met de gehalveerde teentjes knoflook,
- Snijd een tomaat doormidden en wrijf hier het brood zo mee in dat het sap en de pitjes er goed intrekken, maar het brood niet doorweekt raakt,
- Snijd de rest van de tomaten fijn en leg ze op de toast,
- Sprenkel over elke toast wat olie en beleg het met enkele reepjes ansjovisfilet,
- Naar smaak peper en zout toevoegen.
Zalmrolletjes
Benodigdheden- plakjes zalmfilet,
- kruidenroomkaas (liefst bieslook),
- ui,
- cocktailprikkertjes.
Recept
- Snipper het uitje heel fijn,
- Meng ui en kruidenroomkaas heel goed door elkaar,
- Besmeer een plakje zalmfilet met dit mengsel,
- Rol het plakje op en doe er een cocktailprikkertje in.