Twee heerlijke Spaanse tapas recepten

Twee heerlijke Spaanse tapas recepten Twee heerlijke tapas voor vier personen. Een met cherrytomaatjes en olijven, en de andere met paprika en chorizo! Genieten op z'n Spaans dus! Met de gazpacho granita met gerimpelde zwarte olijven of de chorizo met geroosterde paprika zet je voor een feestje twee geweldige Spaanse culinaire verrassingen op tafel.

Gazpacho granita met gerimpelde zwarte olijven

Ingrediënten

  • 350 gr cherrytomaatjes
  • 2 el sherryazijn
  • 1/2 el suiker
  • 1 dl milde olijfolie
  • zout, peper
  • 2 el gerimpelde zwarte olijven, ontpit en fijngesneden
  • 1 dl Spaande olijfolie

Snijd de cherrytomaatjes doormidden. Doe ze in een mengbeker met de azijn, suiker en olijfolie en pureer ze met een staafmixer (of in de keukenmachine) heel fijn. Voeg eventueel water toe als de soep erg dik is en breng het geheel op smaak met zout, peper en eventueel nog extra azijn, suiker en olie. Doe het mengsel in een plastic bak en zet deze 2 tot 3 uur in de vriezer. Roer elk half uur om met een vork zodat de ijskristallen los blijven. Haal het gazpacho-ijs uit de vriezer en verdeel over de cocktailglazen. Garneer met een halve lepel fijngesneden olijven en een scheutje echte Spaanse olijfolie.

Chorizo met geroosterde paprika

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 gele parika
  • 2 dl sherryazijn of wijnazijn
  • 2 el honing
  • 50 gr chorizo, in halve plakjes
  • 2 el fijngesneden peterselie
  • 1/d dl olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Gril de paprika's door ze aan een vork in de vlas van het gasfornuis te houden en rondom zwart te blakeren. Verwijder het zwarte vel en veeg de paprika schoon met keuken papier. Snijd ze vervolgens in repen. Doe de azijn met de honing in een steelpannetje en kook het mengsel op middelhoog vuur in tot het stroperig is geworden. Meng de paprika met de plakjes chorizo, de peterselie en de olijfolie en besprenkel met de azijnhoningsiroop.

Eet smakelijk!
© 2008 - 2021 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Aantal calorieën in tapasAantal calorieën in tapasDe van oorsprong Spaanse tapas worden tegenwoordig veel in Nederland gegeten. Bij het eten van tapas wordt er vaak de he…
Tapas steeds populairderTapas worden steeds populairder en naast de restaurants zijn er in de winkels ook kant-en-klare Tapas pakketten te koop.…
Tapas snel en eenvoudigTapas snel en eenvoudigTapas zijn snel en eenvoudig te maken en kunnen warm en koud gegeten worden. Tapas komen uit Spanje en zijn kleine voorg…

Recepten België: bloemkool, asperges en schorsenerenRecepten België: bloemkool, asperges en schorsenerenDe bloemkool is een hoogstandje van kwekerskunst. Een versgesneden bloemkooltje uit de tuin is een ware delicatesse. Ten…
Twee Spaanse tapas recepten met zeevruchtenTwee Spaanse tapas recepten met zeevruchtenTwee heerlijke tapas voor 4 personen met zeevruchten. Een met mosselen, pímenton (zoet paprikapoeder) en knoflook. De an…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Erbs55, Pixabay
Dessal (1.119 artikelen)
Laatste update: 20-10-2014
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Schrijf mee!