InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Twee heerlijke Spaanse tapas recepten

Twee heerlijke Spaanse tapas recepten

Twee heerlijke Spaanse tapas recepten Twee heerlijke tapas voor vier personen. Een met cherrytomaatjes en olijven, en de andere met paprika en chorizo! Genieten op z'n Spaans dus! Met de gazpacho granita met gerimpelde zwarte olijven of de chorizo met geroosterde paprika zet je voor een feestje twee geweldige Spaanse culinaire verrassingen op tafel.

Gazpacho granita met gerimpelde zwarte olijven

Ingrediënten

  • 350 gr cherrytomaatjes
  • 2 el sherryazijn
  • 1/2 el suiker
  • 1 dl milde olijfolie
  • zout, peper
  • 2 el gerimpelde zwarte olijven, ontpit en fijngesneden
  • 1 dl Spaande olijfolie

Snijd de cherrytomaatjes doormidden. Doe ze in een mengbeker met de azijn, suiker en olijfolie en pureer ze met een staafmixer (of in de keukenmachine) heel fijn. Voeg eventueel water toe als de soep erg dik is en breng het geheel op smaak met zout, peper en eventueel nog extra azijn, suiker en olie. Doe het mengsel in een plastic bak en zet deze 2 tot 3 uur in de vriezer. Roer elk half uur om met een vork zodat de ijskristallen los blijven. Haal het gazpacho-ijs uit de vriezer en verdeel over de cocktailglazen. Garneer met een halve lepel fijngesneden olijven en een scheutje echte Spaanse olijfolie.

Chorizo met geroosterde paprika

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 gele parika
  • 2 dl sherryazijn of wijnazijn
  • 2 el honing
  • 50 gr chorizo, in halve plakjes
  • 2 el fijngesneden peterselie
  • 1/d dl olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Gril de paprika's door ze aan een vork in de vlas van het gasfornuis te houden en rondom zwart te blakeren. Verwijder het zwarte vel en veeg de paprika schoon met keuken papier. Snijd ze vervolgens in repen. Doe de azijn met de honing in een steelpannetje en kook het mengsel op middelhoog vuur in tot het stroperig is geworden. Meng de paprika met de plakjes chorizo, de peterselie en de olijfolie en besprenkel met de azijnhoningsiroop.

Eet smakelijk!

Lees verder

© 2008 - 2019 Dessal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Een Spaanse maaltijd met gazpacho, paella en tapasEen Spaanse maaltijd met gazpacho, paella en tapasOp warme dagen in de zomer is het heel lekker om Spaans te koken. De gazpacho kan 's morgens al worden klaargemaakt. Met…
Tapas steeds populairderTapas worden steeds populairder en naast de restaurants zijn er in de winkels ook kant-en-klare Tapas pakketten te koop.…
Tapas snel en eenvoudigTapas snel en eenvoudigTapas zijn snel en eenvoudig te maken en kunnen warm en koud gegeten worden. Tapas komen uit Spanje en zijn kleine voorg…
Sherry en tapas, tapas met SherrySherry en tapas, tapas met SherryZowel de sherry als de tapas vinden hun oorsprong in het zuid Spaanse Andalucia. De veelzijdigheid van de tapas zijn onl…
Madrid; stad om uit te gaan; TapasAl bijna 450 jaar is Madrid de hoofdstad van Spanje. De stad die zelf al heel veel ouder is, werd in 1561 door koning Fi…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Erbs55, Pixabay

Reageer op het artikel "Twee heerlijke Spaanse tapas recepten"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Dessal
Laatste update: 20-10-2014
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Special: Spaanse recepten
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!