Zelf KitKat maken

Zelf KitKat maken Have a break, have a KitKat. Iedereen kent ze wel de heerlijke wafel met chocolade van Nestlé. Het is mogelijk om zelf je eigen KitKat te maken met behulp van het volgende recept.

KitKat

In 1935 is KitKat voor het eerst op de markt gekomen onder de naam Rowntree Chocolate Crisp en had toen nog een witte verpakking. In 1937 kreeg de wafel omhult met chocolade de naam KitKat en in 1947 kreeg de verpakking, na eerst een tijdje blauw te zijn, de herkenbare rode kleur zoals we deze nu kennen van de KitKat. Vanaf 2004 is geprobeerd om de KitKat in verschillende smaken uit te brengen, maar dat was geen succes en alleen Tiramisu en de Karamel variant van de KitKat bleven nog beschikbaar. Hoewel KitKat een bijzondere en karakteristieke smaak heeft, kun je ook zelf KitKat maken met behulp van dit recept.

Recept

Benodigdheden

  • 12 wafels (2cmx7cm)
  • Gesmolten melkchocolade
  • Stuk karton (4cmx9cm)
  • Vershoudfolie
  • Logo van KitKat (optioneel)
  • 4 repen karton van 9cmx9cm

Je eigen KitKat maken

Het eerste wat je moet doen om een KitKat te maken is het maken van de wafel. Doe dit door de wafels te snijden in reepjes van 2 bij 7 cm. Leg een reep op de werkbank en smeer hem in met gesmolten chocolade. Plaats een tweede reep wafel bovenop de chocolade en doe daar weer gesmolten chocolade bovenop. Herhaal dit nogmaals zodat je 3 wafels hebt en eindigt met chocolade. Laat deze reep even rusten zodat de chocolade kan afkoelen en maak nog 3 van deze repen (totaal 4).

Wanneer je dit gedaan hebt kun je beginnen met de vorm van de KitKat. De KitKat heeft een taps toelopende vorm die breder is aan de onderkant dan aan de bovenkant. Snij in je karton in de uiterste cm (aan beide kanten over de lengte) een soort piramide uit (zonder de punt), zoals de vorm van de KitKat als je hem van de zijkant bekijkt. Snijd hem alleen aan de zijkanten los zodat de bovenkant van de halve piramide nog aan de binnenste 7 cm vast zit. Vouw vervolgens over de lengte aan beide kanten 1 cm naar binnen zodat je de vorm van de KitKat krijgt (mocht je dit deel lastig vinden dan kun je ook gewoon een rechthoekige box maken die 8 cm lang, 2 cm breed en 2 cm hoog is). Bedek de vorm (aan de binnenkant) met vershoudfolie zodat de chocolade makkelijk loslaat wanneer deze afgekoeld is. Knip vervolgens uit het karton het logo van KitKat en leg dat op de kop en in spiegelbeeld onderin de vorm.

Nu is het tijd om de KitKat te maken. De eerste stap is om een beetje gesmolten chocolade onder in de vorm te gieten (totdat de bodem bedekt is. Leg vervolgens de wafel die je in het begin gemaakt hebt erin; met de chocoladekant naar beneden (dus naar de kant waar je al chocolade hebt ingegoten). Druk dit stevig aan en vul de rest van de vorm op met gesmolten chocolade. Laat dit nu afkoelen en je hebt 1 reep KitKat chocolade. Wanneer je dit 4 keer hebt gedaan zal je 4 repen KitKat chocolade hebben.

Het laatste wat je nog te doen staat is er een hele KitKat van maken (dat wil zeggen dat je 4 repen aan elkaar maakt). Knip repen karton die net iets breder en iets langer zijn dan wanneer je de 4 repen naast elkaar legt (wanneer je precies de hier bovenstaande afmetingen hebt gevolgd zijn repen van 9 bij 9 cm voldoende. Vul dit vierkant met een dunne laag gesmolten chocolade en leg hierop meteen (zonder de chocolade af te laten koelen) de repen KitKat. Hierdoor zullen de repen, wanneer de chocolade is afgekoeld, aan elkaar zitten zoals bij de echte KitKat.

KitKat opeten

Het enige wat je nu nog te doen staat is te genieten van je heerlijke zelfgemaakte KitKat. Als variatie zou je de KitKat ook nog een stuk groter kunnen maken (gebruik gewoon grotere afmetingen) of een heerlijk smaakje toevoegen. Zo kun je tussen de wafels van de KitKat ook iets van karamel doen.
© 2014 - 2024 Otisnu, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Recept voor originele Amerikaanse Chocolate Chip CookiesHet Amerikaanse Chocolate Chip Cookie is uitgevonden door een dame Ruth Wakefield. Ze was Butter Drop Do cookies aan het…
Een Belgische lekkernij, de wafelEen Belgische lekkernij, de wafelDe Belgische wafel geniet internationale bekendheid. De wafel die bekend staat als de Belgische wafel is eigenlijk de Br…
Het grote succes van NespressoTijdens een recessie blijven beursgenoteerde voedingsmiddelenbedrijven vaak gewild als belegging, want deze bedrijven ku…
Hoe maak je de lekkerste milkshakes?Hoe maak je de lekkerste milkshakes?Milkshakes doen het altijd goed. In de zomer is het een heerlijke verkoelende drank en tijdens een dieet is een milkshak…

Koolhydraatarme havermout appel-banaan muffinsKoolhydraatarme havermout appel-banaan muffinsDeze havermout muffins zijn een echte favoriet! Bevatten geen suikers en zijn al zoetig van zichzelf door de banaan en a…
Turkse köfte en knoflooksausTurkse köfte en knoflooksausKöfte is een bekend recept uit de Turkse keuken die tegenwoordig ook in Nederland zeer populair is. Köfte zijn Turkse ge…
Bronnen en referenties
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/KitKat
Otisnu (58 artikelen)
Gepubliceerd: 15-08-2014
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.