Vier eenvoudige nagerechten
Heb je weinig tijd om te koken, of ben je gewoonweg niet zo’n keukenprins of –prinses? En je wilt je gezin of je gasten toch een lekker, verrassend en gezond toetje voorschotelen? Dan is hier een oplossing: vier verrassend simpele, verrassend lekkere nagerechten.
Mango-kwark
Ingrediënten
Bron: Charles Rondeau, PublicDomainPictures
- 2 mango’s
- 4 eetlepels sinaasappelsap
- Bakje kwark
- Kokosschaafsel
Bereidingswijze
- Vruchtvlees van de mango’s pureren met het sinaasappelsap.
- In schaaltjes afwisselend een laagje mango en een laagje kwark doen. Eindig met een laagje mango.
- Garneren met kokos.
Hoe snijd je het vruchtvlees van de mango?
Gebruik bij bovenstaand recept rijpe mango's. Of een mango rijp is, kun je controleren door met je vinger op de schil te drukken. Als de schil indrukbaar is en daarna terugveert is de mango rijp. Snijd nu met een mes de mango in de lengte door, zo dicht mogelijk bij de pit. Doe dit aan beide zijn van de pit. Het vruchtvlees dat nog aan het middelste gedeelte met de pit zit, kun je los snijden. Bij de twee helften zonder pit snijd je met een mesje een ruitjes patroon in het vruchtvlees, tot tegen de schil. Dan druk je de schil binnenste buiten, de "ruitjes" gaan dan uit elkaar staan. Zodoende kun je ze makkelijk van de schil afsnijden.
Banaansurprise
Ingrediënten
- 4 bananen
- Aardbeienjam
- 2 bekertjes Bulgaarse yoghurt
- Chocoladevlokken
Bereidingswijze
- 3 bananen fijnprakken en mengen met 2 eetlepels jam.
- Het mengsel verdelen over schaaltjes en de yoghurt er overheen schenken.
- Garneren met jam in het midden en schijfjes banaan aan de rand.
- Wat chocoladevlokken er overheen strooien.
Notenyoghurt
Ingrediënten
- 5 dL yoghurt
- 75 gram gehakte walnoten
- 75 gram basterdsuiker
- Sap van 1 citroen
Bereidingswijze
- Meng alle ingrediënten en verdeel ze over schaaltjes.
- Tip: walnoten kun je klein maken door ze in een keukendoek te doen en er dan met de deegrol overheen te gaan of er met een hamer op te slaan.
Tobleronemousse
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 200 gram Toblerone (gevulde chocoladereep)
- 4 eetlepels melk
- 400 ml opgeklopte slagroom
Bereidingswijze
- Smelt de Toblerone "au bain marie". Voeg tijdens het smelten al roerend de melk toe.
- Als de chocolade gesmolten is, 5 tot 10 minuten laten afkoelen. Ondertussen de slagroom opkloppen.
- Vervolgens de chocolade door de slagroom scheppen met een spatel. Niet roeren, want het geheel moet luchtig blijven.
- De mousse in glazen scheppen en 2 uur in de koelkast laten opstijven.
Wat is "au bain marie"?
Au bain marie is de term die gebruikt wordt voor het verwarmen of laten smelten van producten in een schaal, zonder deze schaal in direct contact te laten komen met de hittebron. Daartoe wordt de schaal in een grotere pan geplaatst met daarin water, dat wordt verwarmd.
Lees verder