Vier eenvoudige nagerechten

Vier eenvoudige nagerechten Heb je weinig tijd om te koken, of ben je gewoonweg niet zo’n keukenprins of –prinses? En je wilt je gezin of je gasten toch een lekker, verrassend en gezond toetje voorschotelen? Dan is hier een oplossing: vier verrassend simpele, verrassend lekkere nagerechten.

Mango-kwark

Ingrediënten

Bron: Charles Rondeau, PublicDomainPicturesBron: Charles Rondeau, PublicDomainPictures
  • 2 mango’s
  • 4 eetlepels sinaasappelsap
  • Bakje kwark
  • Kokosschaafsel

Bereidingswijze

  • Vruchtvlees van de mango’s pureren met het sinaasappelsap.
  • In schaaltjes afwisselend een laagje mango en een laagje kwark doen. Eindig met een laagje mango.
  • Garneren met kokos.

Hoe snijd je het vruchtvlees van de mango?

Gebruik bij bovenstaand recept rijpe mango's. Of een mango rijp is, kun je controleren door met je vinger op de schil te drukken. Als de schil indrukbaar is en daarna terugveert is de mango rijp. Snijd nu met een mes de mango in de lengte door, zo dicht mogelijk bij de pit. Doe dit aan beide zijn van de pit. Het vruchtvlees dat nog aan het middelste gedeelte met de pit zit, kun je los snijden. Bij de twee helften zonder pit snijd je met een mesje een ruitjes patroon in het vruchtvlees, tot tegen de schil. Dan druk je de schil binnenste buiten, de "ruitjes" gaan dan uit elkaar staan. Zodoende kun je ze makkelijk van de schil afsnijden.

Banaansurprise

Ingrediënten

  • 4 bananen
    Bron: Kastn Disk Cat, Wikimedia Commons (Publiek domein)Bron: Kastn Disk Cat, Wikimedia Commons (Publiek domein)
  • Aardbeienjam
  • 2 bekertjes Bulgaarse yoghurt
  • Chocoladevlokken

Bereidingswijze

  • 3 bananen fijnprakken en mengen met 2 eetlepels jam.
  • Het mengsel verdelen over schaaltjes en de yoghurt er overheen schenken.
  • Garneren met jam in het midden en schijfjes banaan aan de rand.
  • Wat chocoladevlokken er overheen strooien.

Notenyoghurt

Ingrediënten

  • 5 dL yoghurt
  • 75 gram gehakte walnoten
  • 75 gram basterdsuiker
  • Sap van 1 citroen

Bereidingswijze

  • Meng alle ingrediënten en verdeel ze over schaaltjes.
  • Tip: walnoten kun je klein maken door ze in een keukendoek te doen en er dan met de deegrol overheen te gaan of er met een hamer op te slaan.

Tobleronemousse

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 200 gram Toblerone (gevulde chocoladereep)
  • 4 eetlepels melk
  • 400 ml opgeklopte slagroom

Bereidingswijze
au bain marie / Bron: Antoinel, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)au bain marie / Bron: Antoinel, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
  • Smelt de Toblerone "au bain marie". Voeg tijdens het smelten al roerend de melk toe.
  • Als de chocolade gesmolten is, 5 tot 10 minuten laten afkoelen. Ondertussen de slagroom opkloppen.
  • Vervolgens de chocolade door de slagroom scheppen met een spatel. Niet roeren, want het geheel moet luchtig blijven.
  • De mousse in glazen scheppen en 2 uur in de koelkast laten opstijven.

Wat is "au bain marie"?

Au bain marie is de term die gebruikt wordt voor het verwarmen of laten smelten van producten in een schaal, zonder deze schaal in direct contact te laten komen met de hittebron. Daartoe wordt de schaal in een grotere pan geplaatst met daarin water, dat wordt verwarmd.

Lees verder

© 2014 - 2024 Lebonton, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Portugese recepten: NagerechtenPortugese recepten: NagerechtenHet dessert is een belangrijk gerecht in Portugal. De Portugezen houden van zoet. In dit artikel ga ik in op de typische…
Alles over het Mona-toetjeAlles over het Mona-toetjeMona is niet meer weg te denken uit de schappen van supermarkten. In 1970 introduceerde Mona het allereerste kant en kla…
De zoete verleiding van toetjesDe zoete verleiding van toetjesWeinig mensen kunnen de verleiding weerstaan van een toetje. Er zijn duizenden nagerechten. Iedere cultuur kent zijn eig…
Zoete nagerechtenZoete nagerechtenTypisch dat veel mensen aan het nagerecht minder aandacht schenken als aan de rest van het eten. Alsof er al gegeten is…

Tuorta de Nusch Engiadina, traditionele Zwitserse notentaartTuorta de Nusch Engiadina is een traditionele Zwitserse walnotentaart uit de Engadinvallei die ligt in het zuid-oosten v…
Frisse maaltijdsalade met spinazie en avocadoFrisse maaltijdsalade met spinazie en avocadoEen lekkere maaltijdsalade is een gezonde en makkelijke manier om voldoende voedingstoffen binnen te krijgen. Dit recept…
Bronnen en referenties
Lebonton (31 artikelen)
Gepubliceerd: 07-07-2014
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.