Dolce Gusto: Koffie om van te genieten

Dolce Gusto: Koffie om van te genieten Dolce Gusto is koffie gemaakt om van te genieten, bestaande uit vele koffiespecialiteiten geschikt voor een 1 kops koffiezetapparaat. Echt goedkoop is deze koffie niet te noemen, maar de aanschaf van een Dolce Gusto is wel vele malen goedkoper dan die van een espresso-apparaat, terwijl de mogelijkheden van een Dolce Gusto veel uitgebreider zijn. Latte, Espresso, Chocolademelk, IJskoffie en zelfs een thee- en een ijstheevariant zijn voor de liefhebber beschikbaar.

De Dolce Gusto koffiemachines

Nescafé Dolce Gusto koffiemachines worden geproduceerd door Krups. Er zijn een aantal varianten te koop met verschillende vormgevingen en functies. Voor alle modellen geldt dat je er één kop koffie tegelijk mee kan zetten. Los van het uiterlijk van de machine, is een van de belangrijkste dingen die veranderd is bij het vernieuwen van de modellen, dat bij het model "Genio" de waterhoeveelheid instelbaar is en automatisch stopt. Bij eerdere modellen moest men zelf de watertoevoer stoppen.
Voor de koffie zelf maakt het niet uit welk model je kiest, alle koffievarianten passen in elk Dolce Gusto apparaat.

Dolce Gusto cups

Dolce Gusto koffie is verpakt in zogenoemde cups. Dit heeft als voordeel dat de koffie niet oud wordt op het moment dat je het doosje open maakt, zoals wel kan gebeuren bij een zak met koffiepads. Hoewel Dolce Gusto niet de enige koffie is die met cups werkt zijn de cups anders van formaat en niet onderling uitwisselbaar met bijvoorbeeld Nespresso. Een klein nadeel van cups is dat het wat meer afval geeft dan koffiepads.

De cups worden verkocht in doosjes van 16 stuks. Afhankelijk van welke variant je gebruikt heb je voor een kop één of twee cups nodig en haal je dus 8 of 16 koppen uit één doosje met cups.

Prijzen

De prijs van een Dolce Gusto koffiemachine is afhankelijk van het model en het aankooppunt ongeveer tussen de 70 en de 120 euro. De prijs is daarmee vergelijkbaar met prijzen van soortgelijke apparaten van andere merken die werken met cups of pads. In vergelijking met een espressomachine is de Dolce Gusto een stuk goedkoper, terwijl Dolce Gusto koffiemachines wel ook de mogelijkheid bieden om verschillende espresso varianten te gebruiken.

De prijs van een doosje cups ligt meestal tussen de 4,69 en 4,99 afhankelijk van het aankooppunt. In een doosje zitten 16 cups waarmee afhankelijk van de variant 8 of 16 koppen warme drank gemaakt kunnen worden. Gemiddeld kost een kop warme drank uit de Dolce Gusto daarmee zo'n 30 tot 60 cent. Dit is vergelijkbaar met de prijs van Nespresso, maar de prijs per kop bij het gebruik van een systeem met koffiepads, zoals Senseo, ligt over het algemeen een stuk lager. Dolce Gusto is daarmee geen koffie die je kiest voor de prijs, maar wel voor de smaak, het gemak en de ruime mogelijkheden.

Koffievarianten en andere warme dranken

Dolce Gusto is al een aantal jaren op de markt en in die tijd is de keuze aan koffie en aanverwanten flink uitgebreid. Op dit moment zijn de volgende varianten beschikbaar. De met een * gemarkeerde soorten zijn alleen in de webshop van Dolce Gusto te bestellen en helaas niet in de winkel te koop. Uitzondering hierop is de Latte Vanilla die alleen in de webshop te koop zou zijn, maar vaak in de Jumbo supermarkten te koop blijkt te zijn. Ook zou er over de grens in Duitsland in de winkels meer keuze moeten zijn dan bij ons.

VariantSoort drankAantal cups nodig voor één kop
Latte MacchiatoKoffieTwee
Latte Macchiato LightKoffieTwee
Latte Macchiato UnsweetenedKoffieTwee
Vanilla Latte Macchiato *KoffieTwee
Caramel Latte Macchiato *KoffieTwee
CappuccinoKoffieTwee
Cappuccino Light *KoffieTwee
Cappucino IceIJskoffieTwee
NesquikWarme ChocolademelkEén
ChococinoWarme ChocolademelkTwee
MochaKoffieTwee
Café au lait *KoffieEén
Cortado / Espresso Macchiato *KoffieEén
Nestea Peach *IJstheeEén
Caffè Lungo KoffieEén
Caffè Lungo MildKoffieEén
Caffè Lungo DecafKoffieEén
Caffè Crema GrandeKoffieEén
Caffè Grande Intenso *KoffieEén
EspressoKoffieEén
Espresso IntensoKoffieEén
Espresso RistrettoKoffieEén
Espresso Barista *KoffieEén
Espresso Decaf *KoffieEén
Chai Tea LatteTheeTwee
© 2012 - 2024 Wien, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Dolce Gusto of Nespresso?Dolce Gusto of Nespresso?Dolce Gusto en Nespresso zijn twee zeer populaire koffieproducten. Er zijn veel overeenkomsten: beide zijn ontwikkeld do…
Koffiecapsules en koffieapparaten van Lavazza a modo mioKoffiecapsules en koffieapparaten van Lavazza a modo mioLavazza a modo mio is een manier van koffie bereiden, vergelijkbaar met Nespresso en Dolce Gusto. Met de speciale Lavazz…
Dolce Gusto: eenvoudig koffie, espresso en cappuccino maken!Dolce Gusto is een koffie systeem op basis van capsules. De capsules zijn luchtdicht, zodat de koffie vers blijft. je ku…
Hoe maak je latte macchiato, cappuccino en koffie verkeerd?Hoe maak je latte macchiato, cappuccino en koffie verkeerd?Latte macchiato, cappuccino en koffie verkeerd zijn allen koffievarianten die worden bereid met het gebruik van melk. In…

Lekker en gezond: BroccolisapLekker en gezond: BroccolisapDat broccoli een hele gezonde groente is, dat weten we inmiddels allemaal wel. Broccoli bevat ontzettend veel vitaminen…
Cognac en zijn oorsprongDe 'godendrank' cognac is wel bekend. Minder bekend is echter waar de wortels van dit drankje ontsproten zijn. Zo zal ee…
Bronnen en referenties
  • https://www.dolce-gusto.nl/
Wien (17 artikelen)
Gepubliceerd: 20-02-2012
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Dranken overig
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.