Dolce Gusto of Nespresso?

Dolce Gusto of Nespresso? Dolce Gusto en Nespresso zijn twee zeer populaire koffieproducten. Er zijn veel overeenkomsten: beide zijn ontwikkeld door Nestlé en hebben hun eigen koffieapparaten en capsules. Toch zijn er ook veel verschillen tussen Dolce Gusto en Nespresso. Koffieapparaten met capsules worden veel verkocht, omdat de apparaten betaalbaar zijn (al vanaf € 60, bij tijdelijke acties nog goedkoper), de bereiding en onderhoud zeer eenvoudig zijn en de koffieapparaten mooi vormgegeven en compact zijn. Ten opzichte van koffiepadapparaten zoals Senseo zijn de kosten per koffiebereiding een stuk hoger, maar wordt de smaak van Dolce Gusto en Nespresso over het algemeen veel beter beoordeeld. Volautomatische koffieapparaten en espressomachines waarbij de koffiebonen vers gemalen worden, geven volgens velen nog betere koffie, maar zijn (veel) duurder in aanschaf, meestal groter en vragen soms meer onderhoud. Redenen genoeg dus om voor een Dolce Gusto of Nespresso te kiezen, maar welk systeem is voor jou het meest geschikt?

De koffiemachines van Dolce Gusto en Nespresso

Voor beide koffiesystemen zijn meerdere apparaten op de markt. De machines van Dolce Gusto zijn van het merk Krups en worden gekenmerkt door compacte, ronde vormen, met name in de tinten rood, paars, grijs en zwart. De prijs van de goedkoopste Dolce Gusto machine lag begin 2012 rond de € 60.
Het aanbod koffiemachines voor Nespresso is veel uitgebreider, omdat deze door meerdere merken worden gemaakt, o.a. Magimix, Krups en DeLonghi . Er zijn zowel apparaten met ronde vormen als hele strakke en kleurrijke koffiemachines. De prijs van de goedkoopste Nespresso machine lag begin 2012 rond € 70.
Belangrijk verschil tussen Dolce Gusto en Nespresso is dat koffiespecialiteiten met melk, zoals Cappuccino en Latte macchiato bij Nespresso met verse melk gemaakt worden. De Nespresso apparaten die dit kunnen, hebben daarvoor een melkreservoir en zijn daardoor iets groter. Bij Dolce Gusto is houdbaar melkpoeder aan de capsule toegevoegd.

De verschillende koffieproducten van Dolce Gusto en Nespresso

Nespresso heeft 16 verschillende smaken koffie, met grote variatie in smaak en sterkte. De prijzen van de cups beginnen bij € 0,35 per cup en worden per 10 stuks verkocht. Behalve de cups van Nespresso zijn er ook andere merken die cups voor Nespresso-apparaten verkopen, zoals L’Or van Douwe Egberts. Deze cups per stuk zijn een paar cent goedkoper.
Het assortiment van Dolce Gusto bestaat uit 25 smaken, variërend van een sterke ristretto tot een ongezoete latte macchiato of een romige chocolademelk. De prijzen liggen tussen € 0,31 per cup voor de ‘gewone’ koffies en € 0,62 per cup voor de melkspecialiteiten. De cups worden in doosjes van 16 of 8 stuks verkocht.

Welk koffieapparaat? Het blijft een kwestie van smaak...

Als je voor maximaal gemak gaat en regelmatig bijzondere koffiespecialiteiten drinkt, biedt Dolce Gusto meer mogelijkheden dan Nespresso. Vind je een ruime keuze in koffiemachines en meer (toekomstige) concurrentie in aanbieders van koffiecups belangrijk, dan is Nespresso wellicht een betere keuze. Het belangrijkste argument is uiteraard de smaak: welke koffie vind je lekkerder? Om daar achter te komen, zou je eerst een aantal koffies van zowel Nespresso als Dolce Gusto moeten proberen en dan pas je keuze maken. Succes!
© 2011 - 2024 Michielonline, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Koffiecapsules en koffieapparaten van Lavazza a modo mioKoffiecapsules en koffieapparaten van Lavazza a modo mioLavazza a modo mio is een manier van koffie bereiden, vergelijkbaar met Nespresso en Dolce Gusto. Met de speciale Lavazz…
Dolce Gusto: Koffie om van te genietenDolce Gusto: Koffie om van te genietenDolce Gusto is koffie gemaakt om van te genieten, bestaande uit vele koffiespecialiteiten geschikt voor een 1 kops koffi…
Dolce Gusto: eenvoudig koffie, espresso en cappuccino maken!Dolce Gusto is een koffie systeem op basis van capsules. De capsules zijn luchtdicht, zodat de koffie vers blijft. je ku…
Nespresso, Dolce Gusto of Tassimo: Welk cupje past bij jou?Nespresso, Dolce Gusto of Tassimo: Welk cupje past bij jou?In de afgelopen jaren hebben de koffiesystemen een ware vlucht genomen. In Nederland zijn er op dit moment drie te koop:…

Een espressomachine kopenEen espressomachine kopenEen espressomachine is een flinke investering, maar wel hét begin voor goede koffie thuis. Er is een enorme diversiteit…
Thee-spijscombinaties: de thee trendsAls koffieleut in hart en nieren sta ik wat sceptisch ten opzichte van de thee trend die trendwatchers en theekenners vo…
Bronnen en referenties
  • www.nespresso.nl
  • www.dolce-gusto.nl
Michielonline (80 artikelen)
Gepubliceerd: 16-12-2011
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Dranken overig
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.