Het decoreren van cake pops

Cake pops kun je op allerlei manieren decoreren. Hier staat een lijst met ideeën voor decoraties en waar je deze producten kunt kopen.

De coating

Allereerst moet je natuurlijk de cake balletjes bedekken met een laagje. De manier die voor iedereen mogelijk is, is met gesmolten chocolade. (Smelt)chocolade is namelijk in elke supermarkt te vinden. Gesmolten chocolade kun je ook een andere kleur geen met een speciale levensmiddelenkleurstof.
Let op: Kijk goed of de kleurstof op olie basis is, anders werkt het kleuren van chocolade niet.

Een ander idee is het gebruiken de zogenoemde Candy Melts. Candy Melts zijn van het merk Wilton. Candy Melts zijn in veel verschillende kleuren en smaken verkrijgbaar. Je kunt ze kopen bij sommige groothandels, in hobbywinkels die gericht zijn op taarten maken en decoreren en ook kun je Candy Melts bestellen bij verschillende webshops.

Dippen

Als de coating nog niet opgedroogd is, kun je de cake pops dippen. Dips die je kunt gebruiken zijn:
  • Eetbare (disco)balletjes
  • Smarties
  • Muisjes
  • Hagelslag

Snoepgoed

Je kunt allerlei soorten snoepgoed gebruiken om de cake pops aan te kleden.
  • Snoep in een ronde vorm, bijvoorbeeld smarties, zijn goed te gebruiken als ogen, knopen en neuzen.
  • Zure matten zijn ook veelzijdig te gebruiken. Bijvoorbeeld als tong en sjaaltjes.
  • Kegelvormig snoepgoed en zoutjes zijn leuk te gebruiken als oren, hoorns en steeltjes.
  • Chocolade druppels kun je gebruiken als ogen, knopen, haren, enz.
Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken! Denk ook aan drop, spekkies of marshmellows, marsepein en de ronde snoepjes van een snoepketting.

Tekenen

Je kunt natuurlijk ook zelf dingen tekenen op de cake pops! Hiervoor kun je tubes kopen waar een eetbare gel in zit. Ook zijn er speciale schrijfpennen die je op voedsel kunt gebruiken. Dezen zijn te vinden in verschillende kleuren en smaken. In sommige supermarkten kun je deze eetbare schrijfpennen/gels vinden bij de bakproducten. Wil je meer keuze? Ga dan op zoek in een hobbywinkel, groothandel of op het internet.

Ook kun je tekenen met gesmolten chocolade. Rol een stukje bakpapier op zodat er een punt aan de onderkant ontstaat. Plak je rolletje van bakpapier die je hebt gemaakt dicht met een plakbandje en knip een klein stukje van het puntje af. Hier kun je een beetje gesmolten chocolade in doen. Vouw de bovenkant dicht. Nu kun je met de chocolade gaan spuiten.
Tip: Oefen eerst even op een stukje (bak)papier met het tekenen voordat je op de cake pops gaat tekenen. Zo weet je zeker dat er niks fout kan gaan.

Denk niet te moeilijk na over de versiering. De meest voor de hand liggende producten kun je gebruiken voor het decoreren van de cake pops. Succes!
© 2011 - 2024 Mirjamsel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Cake pops makenTegenwoordig is creatief bakken erg populair. Cupcakes en taarten zijn toch wel het populairste om te bakken, te beklede…
Recept voor cake popsCake pops zijn dé trend van 2013. De leuke kleurige bolletjes op een stokje bestaat uit verkruimelde cake met daarover e…
Cake pops: mogelijke beginnersfoutenCake pops: mogelijke beginnersfoutenNiets is leuker dan een hele namiddag in de keuken staan om cake pops te versieren. Maar soms durft het wel eens fout te…
Cupcakes, cake pops en whoopiesCupcakes, cake pops en whoopiesCupcakes zijn bekend bij de meesten onder ons, maar wat zijn nu eigenlijk cake pops en whoopies? Ontdek de moderne baktr…
Moeite met ontbijten - tips om 's morgens toch te etenMoeite met ontbijten - tips om 's morgens toch te etenOntbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Je ontbijt geeft je energie om de dag te beginnen en brengt je spijsver…
Mirjamsel (66 artikelen)
Gepubliceerd: 11-07-2011
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.