Recept voor cake pops

Cake pops zijn dé trend van 2013. De leuke kleurige bolletjes op een stokje bestaat uit verkruimelde cake met daarover een zoet kleurig en eetbaar laagje. Er zijn hele leuke en lekkere creaties mee te verzinnen, door net als bij cupcakes de lekkernijen te versieren met marsepein en fondant. Niet alleen voor kindertraktaties zijn cake pops leuk om te maken, maar ook voor bepaalde thema feestjes zoals Halloween is het leuke om de cake pops af te stemmen op het thema. De trend is uit Amerika komen overwaaien en is bedacht door ene Bakerella. Deze dame uit Amerika blogde over diverse bak gerelateerde onderwerpen. Haar cake pop recept is uiteindelijk wereldwijd overgenomen. De lekkernij bestaat eigenlijk uit niet meer dan een versierd bolletje cake op een stokje. De bolletjes cake hoeven overigens niet per se rond te zijn, denk bijvoorbeeld aan katten-hoofdjes, hartjes, kerstboompjes etc. Je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn hele leuke creaties mee te maken.
De cake pops zijn niet heel lastig te maken en het recept is ook voor kinderen toegankelijk. Leuk voor kinderfeestjes bijvoorbeeld. Je kunt ze als traktatie uitdelen, maar je zou het maken van cake pops ook als onderwerp voor je feestje gebruiken. Dat geldt niet alleen voor kinderfeestjes, maar ook voor vrijgezellen feestjes of andere leuke uitjes die je met vriendinnen kunt doen.

De benodigdheden

Om cake pops te kunnen maken heb je een aantal spullen nodig, namelijk:

  • Cake pop mix
  • Boter / eieren (ligt aan welke cakemix, cake pop-mix of cupcake-mix je hiervoor wilt gebruiken)
  • Smelt chocolade / smelt snoep
  • Rolfondant / marsepein
  • Decoratie spullen

Qua materiaal heb je natuurlijk stokjes nodig. Dit kunnen lollystokjes zijn, of speciale stokjes voor cake pops die kunt halen bij diverse snoepwinkels of bakwinkels. Zet daarnaast een of meerdere kommetjes klaar. Er zijn speciale cake pop bakvormen, zowel metalen als siliconen. Je vult dan als het ware de halve rondjes die vanzelf mooi rijzen.


De bereiding

De cake pops zijn niet moeilijk om te maken. Hieronder kun je lezen hoe je de lekkernij in drie stappen kunt maken.

  1. Hoe je het beslag kunt maken kun je aflezen van de achterkant van de cake pop mix. Deze is te koop bij snoepwinkels zoals Jamin of allerlei webshops. Gewone cupcake mix is ook prima om hiervoor te gebruiken. Per mix verschilt de hoeveelheid eieren / boter of andere benodigdheden.
  2. Verwarm de smelt chocolade of snoep eau bain marie. Als dit klaar is kun je het stokje hierin steken (1 a 2 cm) en vervolgens in het cakebolletje steken. Dit zorgt ervoor dat het cakebolletje aan het stokje blijft plakken en het niet gaat verschuiven of eraf valt. Tip: zet dit nog +- 10 minuten in de vriezer om hard te laten worden. Mocht dit niet passen (wat ik me goed kan voorstellen), probeer het dan nog even in de koelkast te zetten.
  3. Nu is het zaak om de cake pop in de smelt snoep te dippen. Dit wordt ook wel coaten genoemd. De smelt snoep is in diverse leuke vrolijke kleuren te halen, kun je zelf weten wat voor kleur je cake pop moet worden. Steek voorzichtig de cake pop in het mengsel. Haal deze eruit en draai nog een aantal maal rond, zodat de overige druppels er vanzelf afglijden en de coating ondertussen wat kan verharden.

Versieren

Hiervoor kun je bijvoorbeeld rolfondant of marsepein gebruiken. Als de coating nog vochtig is zullen deze beter plakken. Mocht de coating al verhard zijn dan kun je een beetje water aanbrengen op het figuurtje om deze vervolgens op de cake pop te plakken. Rolfondant en marsepein zijn tegenwoordig niet alleen meer bij snoepwinkels te kopen, ook de meeste warenhuizen en supermarkten verkopen ze in allerlei kleuren.


Mocht je klaar zijn met de cake pops dan kun je deze in een halve bol van piepschuim of oase steken, zodat de cake pops leuk omhoog staan en je ze goed kunt presenteren. Succes!
© 2013 - 2024 W-mdr90, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Cake pops makenTegenwoordig is creatief bakken erg populair. Cupcakes en taarten zijn toch wel het populairste om te bakken, te beklede…
Cake pops: mogelijke beginnersfoutenCake pops: mogelijke beginnersfoutenNiets is leuker dan een hele namiddag in de keuken staan om cake pops te versieren. Maar soms durft het wel eens fout te…
Cake pops: hoe maak ik ze klaar?Cake pops: hoe maak ik ze klaar?Hou je van cake? Hou je van zoetigheid? Ben je creatief? Dan is het bakken van cake pops misschien wel iets voor jou. Le…
Het decoreren van cake popsCake pops kun je op allerlei manieren decoreren. Hier staat een lijst met ideeën voor decoraties en waar je deze product…

Tips voor de keukenHoe kan ik een citroen maandenlang bewaren? Welk ei heb ik gekookt? Hoe krijgt mijn cake een mooi korstje? Had ik maar b…
Yoghurt bereidingYoghurt bereidingYoghurt is een product wat veel mensen eten. De productie van yoghurt is een vrij simpel proces dat twee dagen in beslag…
W-mdr90 (35 artikelen)
Gepubliceerd: 30-04-2013
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Bereiding
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.