Recept voor cake pops
Cake pops zijn dé trend van 2013. De leuke kleurige bolletjes op een stokje bestaat uit verkruimelde cake met daarover een zoet kleurig en eetbaar laagje. Er zijn hele leuke en lekkere creaties mee te verzinnen, door net als bij cupcakes de lekkernijen te versieren met marsepein en fondant. Niet alleen voor kindertraktaties zijn cake pops leuk om te maken, maar ook voor bepaalde thema feestjes zoals Halloween is het leuke om de cake pops af te stemmen op het thema.
De trend is uit Amerika komen overwaaien en is bedacht door ene Bakerella. Deze dame uit Amerika blogde over diverse bak gerelateerde onderwerpen. Haar cake pop recept is uiteindelijk wereldwijd overgenomen. De lekkernij bestaat eigenlijk uit niet meer dan een versierd bolletje cake op een stokje. De bolletjes cake hoeven overigens niet per se rond te zijn, denk bijvoorbeeld aan katten-hoofdjes, hartjes, kerstboompjes etc. Je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn hele leuke creaties mee te maken.
De cake pops zijn niet heel lastig te maken en het recept is ook voor kinderen toegankelijk. Leuk voor kinderfeestjes bijvoorbeeld. Je kunt ze als traktatie uitdelen, maar je zou het maken van cake pops ook als onderwerp voor je feestje gebruiken. Dat geldt niet alleen voor kinderfeestjes, maar ook voor vrijgezellen feestjes of andere leuke uitjes die je met vriendinnen kunt doen.
De benodigdheden
Om cake pops te kunnen maken heb je een aantal spullen nodig, namelijk:
- Cake pop mix
- Boter / eieren (ligt aan welke cakemix, cake pop-mix of cupcake-mix je hiervoor wilt gebruiken)
- Smelt chocolade / smelt snoep
- Rolfondant / marsepein
- Decoratie spullen
Qua materiaal heb je natuurlijk stokjes nodig. Dit kunnen lollystokjes zijn, of speciale stokjes voor cake pops die kunt halen bij diverse snoepwinkels of bakwinkels. Zet daarnaast een of meerdere kommetjes klaar. Er zijn speciale cake pop bakvormen, zowel metalen als siliconen. Je vult dan als het ware de halve rondjes die vanzelf mooi rijzen.
De bereiding
De cake pops zijn niet moeilijk om te maken. Hieronder kun je lezen hoe je de lekkernij in drie stappen kunt maken.
- Hoe je het beslag kunt maken kun je aflezen van de achterkant van de cake pop mix. Deze is te koop bij snoepwinkels zoals Jamin of allerlei webshops. Gewone cupcake mix is ook prima om hiervoor te gebruiken. Per mix verschilt de hoeveelheid eieren / boter of andere benodigdheden.
- Verwarm de smelt chocolade of snoep eau bain marie. Als dit klaar is kun je het stokje hierin steken (1 a 2 cm) en vervolgens in het cakebolletje steken. Dit zorgt ervoor dat het cakebolletje aan het stokje blijft plakken en het niet gaat verschuiven of eraf valt. Tip: zet dit nog +- 10 minuten in de vriezer om hard te laten worden. Mocht dit niet passen (wat ik me goed kan voorstellen), probeer het dan nog even in de koelkast te zetten.
- Nu is het zaak om de cake pop in de smelt snoep te dippen. Dit wordt ook wel coaten genoemd. De smelt snoep is in diverse leuke vrolijke kleuren te halen, kun je zelf weten wat voor kleur je cake pop moet worden. Steek voorzichtig de cake pop in het mengsel. Haal deze eruit en draai nog een aantal maal rond, zodat de overige druppels er vanzelf afglijden en de coating ondertussen wat kan verharden.
Versieren
Hiervoor kun je bijvoorbeeld rolfondant of marsepein gebruiken. Als de coating nog vochtig is zullen deze beter plakken. Mocht de coating al verhard zijn dan kun je een beetje water aanbrengen op het figuurtje om deze vervolgens op de cake pop te plakken. Rolfondant en marsepein zijn tegenwoordig niet alleen meer bij snoepwinkels te kopen, ook de meeste warenhuizen en supermarkten verkopen ze in allerlei kleuren.
Mocht je klaar zijn met de cake pops dan kun je deze in een halve bol van piepschuim of oase steken, zodat de cake pops leuk omhoog staan en je ze goed kunt presenteren.
Succes!