Creatief en gevarieerd eten met de Marley Spoon-maaltijdbox

Creatief en gevarieerd eten met de Marley Spoon-maaltijdbox Om gezond en divers te blijven eten kiezen steeds meer Nederlanders anno 2020 voor een maaltijdbox. Een van de grootste aanbieders van maaltijdboxen is Marley Spoon. Deze maaltijdboxservice omschrijft zichzelf ook wel als 'de creatieve maaltijdbox'. Deze creativiteit proberen ze te laten terugkomen in zowel de gerechten, bereidingswijzen als ingrediënten. Als klant van Marley Spoon sluit je een flexibel abonnement af waarbij je zelf gerechten kunt kiezen en ook gemakkelijk leveringen kunt overslaan.

De Marley Spoon-maaltijdbox

De Marley Spoon-maaltijdbox bestaat vanaf 2014 en wordt anno 2020 naast in Nederland, ook in Duitsland, België, Oostenrijk, Zweden, Denemarken, Australië en de Verenigde Staten bij klanten aan huis bezorgd. Het hoofdkantoor bevindt zich in Berlijn. De missie van het bedrijf is om klanten te voorzien van verse, seizoensgebonden en ook populaire gerechten. De samenstelling van de maaltijdboxen is namelijk gebaseerd op de scores die klanten voorheen hebben toegekend aan de gerechten. Via de website en app van Marley Spoon kunnen klanten eenvoudig deze beoordelingen doorgeven, maar ook leveringen pauzeren, bezorgmomenten aanpassen, gerechten kiezen of het lidmaatschap opzeggen.

De samenstelling van de box

De maaltijdboxen van Marley Spoon bevatten afhankelijk van jouw keuze 3, 4 of 5 maaltijden voor 2 personen of 2, 3 of 4 maaltijden voor 3 of 4 personen. Vooraf aan de levering van de box kun je de precieze inhoud van jouw box samenstellen. Hierbij kun je een keuze maken uit 20 recepten. Het is altijd mogelijk een volledig vegetarische box samen te stellen. De box bevat voor elk gerecht een afgesloten papieren zak met daarop de naam van het gerecht.

Ingrediënten

De ingrediënten van elk gerecht kunnen van verschillende merken zijn, zowel van Marley Spoon als van andere partijen. Ingrediënten zijn zo vers mogelijk en ook goed gedoseerd om verspilling te voorkomen. Marley Spoon streeft er daarnaast naar zoveel mogelijk biologische ingrediënten te gebruiken.

Receptkaart

Per gerecht wordt een receptkaart meegeleverd in de doos. Hierop staan alle ingrediënten vermeld, ook de ingrediënten die je eventueel zelf nog moet toevoegen. Zelf toe te voegen ingrediënten zijn niet de hoofdingrediënten, maar ingrediënten zoals eieren, zout, peper of olijfolie. Van tevoren kun je via de website of app bekijken welke ingrediënten je zelf nog in huis moet hebben om het gerecht te bereiden.

Recepten

Marley Spoon presenteert zichzelfs als 'de creatieve maaltijdbox'. Die creativiteit proberen ze terug te brengen in de gerechten, de wijze waarop de maaltijden worden klaargemaakt maar ook de ingrediënten die worden gebruikt. Zo worden regelmatig ingrediënten gebruikt die nog redelijk onbekend zijn of niet veel verkocht worden in Nederland: denk aan jackfruit, tahin en aardpeer. De recepten van Marley Spoon zijn daarom zeker origineel. Op een receptkaart wordt stap voor stap uitgelegd hoe het gerecht gemaakt moet worden. Door 6 foto's zie je als klant of je goed of weg bent naar het eindresultaat.

Flexibel abonnement

Klanten van Marley Spoon sluiten een abonnement af. Na het betalen van een eerste levering krijg je daarna in principe elke week een levering van Marley Spoon op hetzelfde bezorgmoment. Maar het gaat om een erg vrijblijvend abonnement. Via de website en de app van Marley Spoon kun je namelijk gemakkelijk een levering aanpassen, overslaan of je bezorgmoment aanpassen. Daarnaast kun je ook via beide kanalen je lidmaatschap opzeggen.

Wat kost de Marley Spoon box?

In april 2020 lopen de prijzen van Marley Spoon van 41,95 voor een tweepersoonsbox met 3 maaltijden tot 71,95 voor een vierpersoonsbox met 4 maaltijden. Bekijk voor de actuele prijzen en lopende acties de website van Marley Spoon.

Marley Spoon vs. HelloFresh

HelloFresh is anno 2020 de grootste maaltijdbox-aanbieder van Nederland. Het concept van HelloFresh lijkt erg op dat van Marley Spoon. Toch zijn er een aantal verschillen. Zo zijn de gerechten van HelloFresh een stuk traditioneler dan de gerechten van de Marley Spoon box. De bereidingstijd van de gerechten uit de Marley Spoon box is meestal korter dan de gerechten van HelloFresh. Marley Spoon heeft gerechten die binnen 20 minuten op tafel staan. Bij HelloFresh is dit meestal 30 minuten of langer (afgezonderd van de HelloFresh "Quick and Easy"-recepten).

Maaltijdbox van concurrent HelloFresh / Bron: Sitsgirls, Flickr (CC BY-2.0)Maaltijdbox van concurrent HelloFresh / Bron: Sitsgirls, Flickr (CC BY-2.0)
Een ander verschil is dat je bij Marley Spoon voor maximaal een 4-persoonshuishouden een box kunt krijgen, terwijl je bij HelloFresh voor een huishouden van zes personen nog een box geleverd kunt krijgen. Ten slotte biedt HelloFresh meer extra boxen en producten zoals de ontbijtbox, wijnbox en verschillende soepen.

Ervaringen

Op de vergelijkingswebsite maaltijdbox.com kun je een uitgebreide review vinden van de Marley Spoon maaltijdbox. Daarnaast kun je op gebruikelijke platforms reviews bekijken zoals Trustpilot. Ben je op zoek naar een beeldende ervaring dan kun je ook op YouTube verschillende video's vinden over de Marley Spoon box.
© 2020 - 2024 Shiny, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gezond, vers en lekker eten met een maaltijdbox!Gezond, vers en lekker eten met een maaltijdbox!Ook steeds minder tijd en zin om iets gezonds en lekkers op tafel te zetten? Om dit toch te kunnen doen met minimale ins…
Duurzaam en gevarieerd eten met De Krat maaltijdboxDuurzaam en gevarieerd eten met De Krat maaltijdboxSteeds meer Nederlanders kiezen anno 2020 voor een maaltijdbox om gezond en gevarieerd te blijven eten; zo ook voor de m…
Gezonde en verse maaltijden met de HelloFresh BoxGezonde en verse maaltijden met de HelloFresh BoxHeb jij er moeite mee om gezond te eten of om telkens weer met nieuwe gerechten te komen die je kookt? Dan kun je overwe…
Hellofresh voor gezonde en gevarieerde maaltijdenHellofresh voor gezonde en gevarieerde maaltijdenMet een box van Hellofresh zet je gezonde en gevarieerde maaltijden op tafel. Op basis van voedingsrijke recepten wordt…

Populaire Indische sambalsoortenPopulaire Indische sambalsoortenSambal is een saus die veelal in combinatie met allerlei Indische gerechten wordt gebruikt. Deze saus heeft een pittige…
Too Good To Go: de app tegen voedselverspillingToo Good To Go: de app tegen voedselverspillingIeder jaar worden in Nederland honderden miljoenen kilo's aan voedsel verspild. Per persoon was dit in 2016 gemiddeld 41…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Marley Spoon, (bewerkt)
  • https://www.maaltijdbox.com/marley-spoon-of-hellofresh/
  • https://www.foodboxwijzer.nl/aanbieders/
  • Afbeelding bron 1: Sitsgirls, Flickr (CC BY-2.0)
Shiny (132 artikelen)
Laatste update: 24-11-2020
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.