Carla, 26-03-2018
Goedemorgen. Ik wil graag bonbons met advocaat vulling maar nu is mijn vraag moet ik de pure advocaat erin doen of kan ik die nog verzachten met iets(omdat de advocaat op zich vrij scherp is). Alvast bedankt.
Reactie infoteur, 26-03-2018
Je kan het beste een ganache maken met 1/2 dl volle room, 25 gram boter en 2 grote eetlepels advocaat (een veelvoud hiervan kan natuurlijk ook, gaat om de verhoudingen). De room laat je met boter zachtjes koken en nadat de pan van het vuur is, voeg je de advocaat toe.
Lisa, 16-01-2015
Chocolade hoort absoluut niet thuis in de koelkast. Condens, vocht; gaat niet samen met chocolade. Bewaren op kamertemperatuur is het beste.
Reactie infoteur, 16-01-2015
In principe heb je gelijk, behalve wanneer de bonbon gevuld is met slagroom (chocolade truffels blijven ook langer goed in de koelkast) of wanneer het omhulsel van de vulling te dun is en er dus lucht bij de vulling kan komen. Dan hangt het van de vulling af en loop je in sommige gevallen het risico van bedorven vulling. Wanneer alles goed is gegaan en je geen slagroom als vulling hebt gebuikt, kan je ze inderdaad het beste op kamertemperatuur in een afgesloten trommel bewaren. Maar veiligheid voor alles, niemand zit te wachten op een voedselvergiftiging.