Zelf bonbons maken met verschillende vullingen

Benodigdheden voor het maken van bonbons
Om bonbons te kunnen maken heb je als eerste vormpjes nodig. De siliconenvormpjes werken het beste. Je kan speciale bonbonvormpjes gebruiken, maar ook ijsblokvormpjes of ijslollyvormpjes werken prima. Ze zijn vaak bij de Action of de Xenos in de aanbieding. Verder heb je chocolade nodig om te smelten en smaakjes voor de vulling.Chocolade smelten
Chocolade smelten kan au bain-marie, in een steelpannetjes of in de magnetron. In de magnetron of anders au bain-marie heeft mijn voorkeur. In een steelpannetje moet je goed opletten dat het pannetje niet te heet wordt. Een te hete pan zorgt voor een verandering in de samenstelling van de chocolade, de cacao wordt hard en korrelig, waardoor de chocolade niet meer te gebruiken is. De gesmolten chocolade laat je voorzichtig in het vormpje lopen. Probeer een soort kuipje van chocolade te krijgen en laat dit even afkoelen. De makkelijkste manier om een kuipje te krijgen is om de vormpjes vol te laten lopen met chocolade en hierna weer leeg te gieten. Het teveel aan chocolade kan je dan gebruiken om de vulling mee te maken of voor de bodem waar je later de vulling mee afdekt.Bonbonvulling maken
Je kan allerlei verschillende vullingen maken. Hieronder volgen een paar voorbeelden.- Vullen met marsepein. Deze marsepein kan je zelf maken, maar je kan ook kant en klaar marsepein uit de winkel gebruiken. Marsepein die over is kan je het beste in plastic verpakt in de koelkast bewaren. Wanneer je de marsepein weer wilt gebruiken, haal je deze een half uurtje van te voren uit de koelkast.
- Vullen met chocolademousse. De chocolademousse maak je door stijf geslagen slagroom door de gesmolten chocolade te roeren. De verhouding chocolade en slagroom moet ongeveer één op één zijn.
- Vullen met Nutellacrème. Hiervoor smelt je ongeveer 40 gram pure chocolade met één theelepel Nutella en 2 ml room. Natuurlijk kan je de hoeveelheid aanpassen aan hetgeen je nodig hebt.
- Vullen met witte chocoladecrème. Hiervoor smelt je witte chocolade met boter, ongeveer in de verhouding één op één.
- Vullen met chocolade toffee crème. Hierbij heb je voor 10 tot 15 bonbons ongeveer 200 gram chocolade, 25 gram chocoladepasta (Nutella), 25 gram boter en 25 gram vloeibaar fondant nodig. Meng de zachte boter (kamertemperatuur) met de gesmolten chocolade en de Nutella, voeg als laatste de fondant toe. Goed roeren. Je kan ook zelf vloeibaar fondant maken van marshmallows. Hoe je dat moet doen, lees je in het artikel: Gekleurde suiker, gekleurd glazuur en marshmallow glazuur.
- Vullen met drank. Hiervoor maak je een zachte vulling van gelijke delen room en gesmolten chocolade. Bij honderd gram chocolade en honderd milliliter slagroom, gebruik je twee eetlepels drank. Mogelijkheden zijn koffielikeur, cognac, whiskey (dit is alleen lekker in combinatie met pure chocolade), Curaçao likeur en Passoa likeur.
- Vullen met slagroom. Breng 350 ml slagroom met een opengesneden vanillestokje aan de kook. Daarna laat je de slagroom afkoelen. Na een half uurtje haal je het vanillestokje eruit en het eventuele vel van de room. Roer 200 gram suiker door de room. Klop met een mixer 200 gram boter lobbig en voeg hier al mixend het slagroommengsel bij. Een lekkere combinatie is een bonbon deels gevuld met slagroom en deels met advocaat.
- Kersenbonbon. Dan vul je de bonbon met een hele ontpitte kers en een beetje kersenlikeur.
Natuurlijk kan je zelf nog veel meer verschillende vullingen bedenken. Je kan zelfgemaakte bonbons maximaal een maand in de koelkast bewaren.