5 heerlijke cocktails met Créme de Menthe
In dit artikel komen verschillende lekkere cocktails aanbod met Créme de Menthe. De recepten zijn allemaal erg verschillend en de Créme de Menthe wordt gemixt met verschillende andere ingrediënten. Er wordt ook uitgelegd hoe de cocktail gemaakt moet worden en in wat voor glas de cocktail bij voorkeur geserveerd moet worden. Alle cocktails zijn voor één persoon.
After eight chocolaatje
Glas: pousse-café glas
Ingrediënten:
- 10 ml Créme de Menthe
- 15 ml Kahlua
- 20 ml Bailey's Irish cream
Bereidingswijze:
Schenk alles in laagjes op elkaar in het pousse-café glas. Begin met de Kahlua. Schenk hierna de Bailey's op de Kahlua over de achterkant van een theelepeltje heen. Schenk als laatste de Créme de Menthe er over heen ook over de achterkant van een theelepeltje. Het is belangrijk om de drank over de achterkant van het theelepeltje te schenken. Zo blijven de lagen drank mooi op elkaar liggen. Anders loopt de drank snel door in de voorgaande laag.
Chocolade munt koekjes
Glas: longdrink glas
Ingrediënten:
- 30 ml groene Créme de Menthe
- 30 ml witte Creme de cacao
- 2 scheppen vanille ijs
- 15 ml citroensap
- Twee stukjes chocolade
- Een chocolate chip cookie
- 7 up
Bereidingswijze:
Doe alles behalve de 7 up en het koekje in een blender. Voeg nog wat ijs toe aan de blender. Blend alles samen tot een mooi geheel. Schenk het geheel in het glas. Vul aan tot de rand met de 7 up. Verkruimel een chocolate chip cookie boven het glas om het mooi af te maken.
Grasshopper
Glas: champagne coupe
Ingrediënten:
- 30 ml Créme de Menthe
- 30 ml witte Créme de cacao
- 30 ml slagroom (ongeklopt )
Bereidingswijze:
Doe alles bij elkaar in een shaker. Voeg ijs aan de shaker toe. Shake alles goed totdat het mengsel mooi glad is en de shaker koud aanvoelt. Schenk het mengsel door een zeefje in het glas. Maak het geheel af met 2 cocktailkersjes.
Ijs vleugels
Glas: cocktail glas
Ingrediënten:
- 30 ml witte Créme de Menthe
- 75 ml wodka
Bereidingswijze:
Doe alles samen in een blender. Doe er ijs bij. Shake goed totdat alles vermengd is en de shaker koud aanvoelt. Giet het mengsel uit door een zeefje in het glas.
Ierse ogen
Glas: cocktail glas
Ingrediënten:
- 60 ml Créme de Menthe
- 45 ml Irish wiskey
- 60 ml slagroom (ongeklopt )
Bereidingswijze:
Doe alles samen in een shaker. Voeg er ijs aan toe. Shake alles totdat de shaker koud is en alles goed vermengd is. Giet het mengsel uit door een zeefje in het glas. Maak het geheel af met een cocktail kersje.