Chocolade in drankjes
Chocolade is een sfeerbepaler, een geestverruimer, een heerlijkheid. Wie heerlijke drankjes van chocolade maakt, kan zijn geluk niet op. Chcoladedrankjes zoals u ze nog nooit eerder maakte.
Chocolade drankje dat een kers bedekt
Een echte kers is in dit drankje niet te vinden, maar de grenadine op de bodem wordt er eigenlijk mee bedoeld. Dit drankje bestaat uit laagjes en is zoooo lekker
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 dl grenadine
- 1 dl creme de cacoa
- 1 dl Baileys Irish Cream
Bereiding
- Doe ¼ deel van grenadine in een borrelglas (en daarna ook in de andere glazen)
- Schenk dan de crème de menthe over de bolle kant van een lepel over de grenadine. Er moet een apart laagje ontstaan
- Schenk dan de Baileys ook op die manier weer daarover heen.
- Er zijn dus echt 3 verschillende laagjes te zien
- Drink de cocktail heel langzaam op
Jaloers
Waarom dit drankje jaloers heet weet niemand. Het is wel om jaloers op te worden als je het anderen ziet drinken en jij niets krijgt. Misschien is dat dan ook direct de reden.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 theelepels crème de menthe
- 4 tot 8 eetlepels volle room
- 8 eetlepels chocoladelikeur
- ijsgruis
- chocoladesticks
Bereiding
- Klop de mintlikeur met de room op tot een lobbig mengsel (doe dit wel voorzichtig zodat de room niet gaat schiften)
- Schenk de cacao likeur in een gekoeld cocktailglas
- Schep er dan het mengsel van de room en de mintlikeur over heen
- Geef de cocktail met heerlijke chocoladesticks
Passie
In dit heerlijke drankje zit al het goede van het leven. Amandelen, cacao en Amarula. Het zorgt voor een onvergetelijk drankje.
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 dl amaretto
- 2 dl crème de cacao
- 2 dl Amarula
- 2 dl halvolle room
- ijs
- chocoladekoffieboontjes
Bereiding
- Doe de amaretto, de crème de cacao, de Amarula en de room in een shaker
- Shake dan met wat ijs
- Schenk het drankje vervolgens in een gekoeld glas
- Lekker na het eten en met chocoladekoffieboontjes