5 heerlijke cocktails met Créme de cacao
In dit artikel komen verschillende lekkere cocktails aanbod met Créme de cacao. De recepten zijn allemaal erg verschillend en de Créme de cacao wordt gemixt met verschillende andere ingrediënten. Er wordt ook uitgelegd hoe de cocktail gemaakt moet worden en in wat voor glas de cocktail bij voorkeur geserveerd moet worden. Alle cocktails zijn voor 1 persoon.
Chocolat cream twist
Glas: champagnecoupe
Ingrediënten:
- 30 ml donkere Créme de cacao
- 30 ml brandy
- 30 ml slagroom (ongeklopt)
- 5 ml grenadine siroop
Bereidingswijze:
Doe een beetje ijs in een shaker. Voeg alle ingrediënten toe en shake totdat alles goed gemixt is en de shaker koud aanvoelt. Schenk alles door een zeefje in het glas. Maak het af met een snufje nootmuskaat en een cocktail kers aan de rand. De kers blijft zitten door een kleine inkeping te maken in de onderkant.
Zuurstok
Glas: groot wijnglas
Ingrediënten:
- 30 ml witte Créme de cacao
- 30 ml pepermunt likeur
- 30 ml 7 up
- Twee scheppen vanille ijs
- Scheutje grenadine siroop
Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten samen in een blender. Voeg aan de blender ook nog wat ijs toe. Mix alles tot een mooi glad geheel. Schenk het geheel in het glas. Maak het af met wat stukjes pepermunt chocolade of stukjes after eight.
Munt chocolade
Glas: champagnecoupe
Ingrediënten:
- 30 ml witte Créme de cacao
- 15 ml witte Creme de Menthe
- 60 ml slagroom (ongeklopt)
Bereidingswijze:
Doe alles samen in een shaker. Voeg nu wat ijs toe aan de shaker. Shake alles goed totdat alle ingrediënten goed gemixt zijn en de shaker koud aan voelt. Schenk nu het geheel in het glas. Maak het af met wat verkruimelde chocolade en pepermunt.
Dood door chocolade
Glas: champagnecoupe
Ingrediënten:
- 30 ml Créme de cacao
- 30 ml Bailey's Irish cream
- 30 ml Kahlua
- 30 ml Tia Maria
- 90 ml slagroom (lobbig geklopt)
Bereidingswijze:
Doe alles samen in een shaker. Voeg wat ijs toe aan de shaker. Shake nu alles goed totdat alles goed gemixt is en de shaker koud aan voelt. Schenk het geheel nu door een zeefje in het glas. Maak het geheel af met wat geraspte chocolade.
Gouden cadillac
Glas: cocktail glas
Ingrediënten:
- 30 ml witte Créme de cacao
- 30 ml Galliano
- 30 ml room (ongeklopt)
Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten met wat ijs in een shaker. Shake nu alles goed totdat de shaker koud is en alles goed gemengd is. Schenk het geheel door een zeefje in het glas. Maak het af met een coctailkers.