Zomerse cocktails: muntkomkommerdrankje, ananassoda
Wat is er op het einde van een lange werkdag of gewoon lekkere vrije dag nu lekkerder dan een verfrissend drankje van groente en fruit, zonder alcohol? Ze zijn bovendien feestelijk aangekleed en kunnen dus ook heel goed op een feestje geserveerd worden. De meesten zijn bovendien ook nog eens heel erg gezond.
Muntkomkommercocktail
Dit drankje bevat ook nog eens heel weinig calorieën, dus wie aan de lijn doet kan dit ook goed meedrinken.
Ingrediënten voor 2 personen
- Paar takjes munt de helft in kleine stukjes gesneden de rest in hele blaadjes
- 2 theelepels poedersuiker
- sap van 2 limoenen
- 2 stukken komkommer van ongeveer 2 centimeter, in hele dunnen plakjes
- Spuitwater of bronwater met bubbeltjes
- IJsblokjes
Bereiding
- Snijd een paar blaadjes van de munt heel fijn
- meng ze met de suiker
- Doe het limoensap in een bakje en haal er de glazen dan aan de rand doorheen
- Haal het vervolgens door een bakje met suiker
- Laat het drogen
- Meng de rest van het limoensap, de komkommer en de munt (een deel gesneden en een deel blaadjes)
- Zet het drankje dan heel koud
- Schenk het in een glas
- Vul het aan met spuitwater of bronwater met gas
Ananassoda
Dit drankje brengt allerlei herinneringen aan vakanties naar boven. Romig, vol van smaak en gezond.
Doe voor de daadwerkelijke bereiding eerst 2 ons ananas gesneden in de diepvries zodat het kan bevriezen
Ingrediënten voor 2 personen
- 1,75 dl ananassap
- 0,75 dl kokosmelk
- 200 gram vanille ijs
- 140 gram ananasstukjes bevroren
- 1,75 dl spuitwater of bronwater met bubbels
- (eventueel uitgeholde ananas)
Bereiding
- Meng het ananassap, de kokosmelk, het vanille ijs en de ananasstukjes tot een glad mengsel in een keukenmachine of in een blender
- Schenk het mengsel in de grote uitgeholde helften van de ananas of in grote glazen.
- Als u glazen gebruikt, vul ze dan maar voor 2/3 deel
- Vul het drankje aan met spuitwater
- Doe er een rietje in zodat u of uw gasten de cocktail zo kunnen drinken
Cocktail met rozenwater en mango
In de Arabische keuken wordt veel rozenwater gebruikt. Als u dit drankje maakt zult u zien dat het een heel aparte smaak geeft.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 dl yoghurt
- 4 dl melk
- 1 eetlepel rozenwater
- 3 eetlepels honing
- 1 rijpe mango, zonder pitten en in stukjes gehakt
- ijsblokjes
- eventueel rozenblaadjes
Bereiding
- Meng de yoghurt en de melk in een keukenmachine of blender
- Voeg het rozenwater en de honing toe
- Blender of pureer tot er een glad mengsel ontstaat
- Voeg de mango en de ijsblokjes toe
- Pureer nog weer een keer goed
- Schenk het drankje in glazen
- Garneer met rozenblaadjes die eetbaar zijn
Veel meer zomerse cocktails die zijn gemaakt van groenten en of fruit zijn te vinden in de Special:
Zomerse cocktails zonder alcohol