Zomerse cocktails: muntkomkommerdrankje, ananassoda

Zomerse cocktails: muntkomkommerdrankje, ananassodaWat is er op het einde van een lange werkdag of gewoon lekkere vrije dag nu lekkerder dan een verfrissend drankje van groente en fruit, zonder alcohol? Ze zijn bovendien feestelijk aangekleed en kunnen dus ook heel goed op een feestje geserveerd worden. De meesten zijn bovendien ook nog eens heel erg gezond.

Muntkomkommercocktail

Dit drankje bevat ook nog eens heel weinig calorieën, dus wie aan de lijn doet kan dit ook goed meedrinken.

Ingrediënten voor 2 personen
  • Paar takjes munt de helft in kleine stukjes gesneden de rest in hele blaadjes
  • 2 theelepels poedersuiker
  • sap van 2 limoenen
  • 2 stukken komkommer van ongeveer 2 centimeter, in hele dunnen plakjes
  • Spuitwater of bronwater met bubbeltjes
  • IJsblokjes

Bereiding
[OLIST]Snijd een paar blaadjes van de munt heel fijn
meng ze met de suiker
Doe het limoensap in een bakje en haal er de glazen dan aan de rand doorheen
Haal het vervolgens door een bakje met suiker
Laat het drogen
Meng de rest van het limoensap, de komkommer en de munt (een deel gesneden en een deel blaadjes)
Zet het drankje dan heel koud
Schenk het in een glas
Vul het aan met spuitwater of bronwater met gas[/OLIST]

Ananassoda

Dit drankje brengt allerlei herinneringen aan vakanties naar boven. Romig, vol van smaak en gezond.
Doe voor de daadwerkelijke bereiding eerst 2 ons ananas gesneden in de diepvries zodat het kan bevriezen

Ingrediënten voor 2 personen
  • 1,75 dl ananassap
  • 0,75 dl kokosmelk
  • 200 gram vanille ijs
  • 140 gram ananasstukjes bevroren
  • 1,75 dl spuitwater of bronwater met bubbels
  • (eventueel uitgeholde ananas)

Bereiding
[OLIST]Meng het ananassap, de kokosmelk, het vanille ijs en de ananasstukjes tot een glad mengsel in een keukenmachine of in een blender
Schenk het mengsel in de grote uitgeholde helften van de ananas of in grote glazen.
Als u glazen gebruikt, vul ze dan maar voor 2/3 deel
Vul het drankje aan met spuitwater
Doe er een rietje in zodat u of uw gasten de cocktail zo kunnen drinken[/OLIST]

Cocktail met rozenwater en mango

In de Arabische keuken wordt veel rozenwater gebruikt. Als u dit drankje maakt zult u zien dat het een heel aparte smaak geeft.

Ingrediënten voor 4 personen
  • 1 dl yoghurt
  • 4 dl melk
  • 1 eetlepel rozenwater
  • 3 eetlepels honing
  • 1 rijpe mango, zonder pitten en in stukjes gehakt
  • ijsblokjes
  • eventueel rozenblaadjes

Bereiding
[OLIST]Meng de yoghurt en de melk in een keukenmachine of blender
Voeg het rozenwater en de honing toe
Blender of pureer tot er een glad mengsel ontstaat
Voeg de mango en de ijsblokjes toe
Pureer nog weer een keer goed
Schenk het drankje in glazen
Garneer met rozenblaadjes die eetbaar zijn[/OLIST]

Veel meer zomerse cocktails die zijn gemaakt van groenten en of fruit zijn te vinden in de Special:Zomerse cocktails zonder alcohol
© 2009 - 2025 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Vanaf 2021 is InfoNu gestopt met het publiceren van nieuwe artikelen. Het bestaande artikelbestand blijft beschikbaar, maar wordt niet meer geactualiseerd.