Gezonde cocktails zonder alcohol van groentesappen

Gezonde cocktails zonder alcohol van groentesappenGezonde cocktails zonder alcohol, maar dan van groentesappen. En met net dat beetje meer. Met bijvoorbeeld gember of met paprika. Ongebruikelijke combinaties die goed zijn voor de gezondheid en lekker om te drinken. Gezonde cocktails bestaan vaak uit groentesappen. Maar ook fruitsappen gemengd met groentesappen leveren een gezonde cocktail zonder alcohol op.

Gember drankje met wortel en tomatensap

Als dit geen gezond drankje is! Een pittige cocktail zonder alcohol met gember, wortelsap en tomatensap. Lekker voor een dag dat u wat meer energie nodig heeft.

Ingrediënten voor 2 personen
  • 2 dl wortelsap uit de sapcentrifuge
  • 4 tomaten ontveld (even inkepen en dan in kokend water onderdompelen. Vervolgens in koud water houden. Het vel is er dan zo af te halen), ontdaan van zaadjes en heel grof gehakt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 30 gram verse peterselie
  • 1 eetlepel verse gember, heel fijn geraspt
  • 6 ijsblokjes
  • 1 dl water
  • gehakte verse peterselie

Bereiding
[OLIST]Meng het wortelsap, de tomaten de het citroensap in de blender
Doe er dan de peterselie, de gember en de ijsblokjes bij
Pureer het goed
Schenk er dan het water bij
Pureer opnieuw tot er een mooie gladde massa ontstaat
Schenk het in longdrinkglazen
Leg bovenop de toefjes peterselie[/OLIST]

Wortel en waterkerscocktail

Gezonder dan dit krijgt u het bijna niet. De waterkers heeft een beetje een bite, terwijl het sap van jonge worteltjes zoet is. Gecombineerd een perfecte match.

Ingrediënten voor 2 personen
  • 4 dl wortelsap
  • 30 gram waterkers
  • 1 eetlepel citroensap
  • paar takjes waterkers voor de garnering

Bereiding
[OLIST]Doe het wortelsap in een blender
Doe er dan de waterkers en het citroensap bij
Pureer het tot er een glad mengsel ontstaat
Doe het in een fles of kan en laat heel koud worden in de koelkast
Op die manier kunnen de smaken ook goed intrekken
Schenk het in glazen en serveer met de takjes waterkers [/OLIST]

Cocktail van rode paprika

Paprika in een drankje lijkt heel vreemd. Toch is de smaak van paprika´s die eerst zijn gegrild en daarna verwerkt heel zoet.

Ingrediënten voor 2 personen
  • 2 dl wortelsap
  • 2 dl tomatensap
  • 2 grote rode paprika´s
  • 1 eetlepel citroensap
  • versgemalen verse peper

Bereiding
[OLIST]Brand de paprika boven het gas totdat er overal zwarte geblakerde plekken verschijnen.
Houd de paprika´s dan onder de koude kraan.
De schil laat dan snel los, haal die eraf. (er mag geen zwarte rand mee te vinden zijn’
Haal zaad uit de paprika en hak de groente heel fijn
Meng dan het wortelsap en het tomatensap in een blender of keukenmachine
Voeg de stukken paprika en het citroensap toe
Breng op smaak met de peper
Pureer tot het helemaal glad is
Serveer met een rietje in lange glazen [/OLIST]
© 2009 - 2025 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Vanaf 2021 is InfoNu gestopt met het publiceren van nieuwe artikelen. Het bestaande artikelbestand blijft beschikbaar, maar wordt niet meer geactualiseerd.
Bronnen en referenties
  • Diverse gezondheidsboeken