Gezonde cocktails zonder alcohol van groentesappen
Gezonde cocktails zonder alcohol, maar dan van groentesappen. En met net dat beetje meer. Met bijvoorbeeld gember of met paprika. Ongebruikelijke combinaties die goed zijn voor de gezondheid en lekker om te drinken. Gezonde cocktails bestaan vaak uit groentesappen. Maar ook fruitsappen gemengd met groentesappen leveren een gezonde cocktail zonder alcohol op.
Gember drankje met wortel en tomatensap
Als dit geen gezond drankje is! Een pittige cocktail zonder alcohol met gember, wortelsap en tomatensap. Lekker voor een dag dat u wat meer energie nodig heeft.
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 dl wortelsap uit de sapcentrifuge
- 4 tomaten ontveld (even inkepen en dan in kokend water onderdompelen. Vervolgens in koud water houden. Het vel is er dan zo af te halen), ontdaan van zaadjes en heel grof gehakt
- 1 eetlepel citroensap
- 30 gram verse peterselie
- 1 eetlepel verse gember, heel fijn geraspt
- 6 ijsblokjes
- 1 dl water
- gehakte verse peterselie
Bereiding
- Meng het wortelsap, de tomaten de het citroensap in de blender
- Doe er dan de peterselie, de gember en de ijsblokjes bij
- Pureer het goed
- Schenk er dan het water bij
- Pureer opnieuw tot er een mooie gladde massa ontstaat
- Schenk het in longdrinkglazen
- Leg bovenop de toefjes peterselie
Wortel en waterkerscocktail
Gezonder dan dit krijgt u het bijna niet. De waterkers heeft een beetje een bite, terwijl het sap van jonge worteltjes zoet is. Gecombineerd een perfecte match.
Ingrediënten voor 2 personen
- 4 dl wortelsap
- 30 gram waterkers
- 1 eetlepel citroensap
- paar takjes waterkers voor de garnering
Bereiding
- Doe het wortelsap in een blender
- Doe er dan de waterkers en het citroensap bij
- Pureer het tot er een glad mengsel ontstaat
- Doe het in een fles of kan en laat heel koud worden in de koelkast
- Op die manier kunnen de smaken ook goed intrekken
- Schenk het in glazen en serveer met de takjes waterkers
Cocktail van rode paprika
Paprika in een drankje lijkt heel vreemd. Toch is de smaak van paprika´s die eerst zijn gegrild en daarna verwerkt heel zoet.
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 dl wortelsap
- 2 dl tomatensap
- 2 grote rode paprika´s
- 1 eetlepel citroensap
- versgemalen verse peper
Bereiding
- Brand de paprika boven het gas totdat er overal zwarte geblakerde plekken verschijnen.
- Houd de paprika´s dan onder de koude kraan.
- De schil laat dan snel los, haal die eraf. (er mag geen zwarte rand mee te vinden zijn’
- Haal zaad uit de paprika en hak de groente heel fijn
- Meng dan het wortelsap en het tomatensap in een blender of keukenmachine
- Voeg de stukken paprika en het citroensap toe
- Breng op smaak met de peper
- Pureer tot het helemaal glad is
- Serveer met een rietje in lange glazen